Aktivitetsinfo: Andra omgången i Flickor-C och första  hemmamatchen för säsongen. Pga matchkrockar och svårigheter hitta passande halltid blir denna match en vardagkväll.

Ta med matchkläder, skor, klubba, glasögon och vattenflaska. Pga av Corona byter vi om och duschar hemma.

Matchen startar kl 19:30 och tar ca en timme.

Vi behöver två personer till sekretariatet. Skriv en kommentar när du svarar på kallelsen om du kan sitta.

Vi kommer behöva bygga/riva sarg m.m. före och efter match så om någon kan hjälpa till med ffa byggandet är vi tacksamma.
Seriepremiär mot Gantofta i Flickor C
2020-10-09 22:34
Äntligen startar seriespelet efter sju långa månader. Vi började hemma mot Gantofta och det blev en jämn match där vi till slut förlorade med uddamålet.
Seriepremiär för säsongen i Flickor C. Det är två steg upp i seriesystemet jämfört med förra årets Flickor E, så frågan var hur vi skulle stå oss? Riktigt bra skulle det visa sig! Vi körde respektlöst gasen i botten och etablerade ett visst övertag redan från början. Gantofta skapade inte mycket, men vid tre tillfällen i första perioden fick de nästintill frilägen och på de tre skotten gjorde de tre relativt enkla mål. Vi lyckades också skapa ett par frilägen. Först var det Alice som ryckte sig fri från mittlinjen och kom fri med målvakten och iskallt kvitterade till 1-1. I slutet på först perioden kom sedan Ellen Hedin fri på nästan samma sätt och hon var lika kylig. Reducerat och 2-3 efter första perioden. I andra perioden tappade vi tempot en aning, men fortsatte ändå med bra jobb och hade fortfarande mesta bollinnehavet. Gantofta hade noterat att vi pressade högt så en av deras forwards låg lite högt och lurpassade på kontring. Vi lyckade ändå hålla tätt och det blev inga mål i andra perioden. I sista perioden fick Gantofta tidigt mål till 2-4. Spelet jämnades ut lite mer. Gantofta skapade flera chanser, men Anna storspelade och räddade flera bra skott och ett friläge. Vi försökte skjuta mer och till slut reducerade Ellen Löfgren till 3-4 (tredje målet från samma kedja!). Vi gjorde en liten forcering på slutet men det räckte inte utan matchen slutade 3-4.

Summerat tycker vi ändå att vi gjorde en riktigt bra match. Vi hade helt klart övertag i bollinnehav, presterade fint spel och gjorde några riktigt snygga mål.Tempot är klart högre och man har inte lika mycket tid med bollen vilket gjorde att vi kanske inte  kom till avslut så ofta som vi borde med tanke på bollinnehavet. Trots det tycker vi nog att oavgjort hade varit mest rättvist sett till matchen som helhet. Men men, resultatet blir inte alltid rättvist. Kul också att det kom relativt mycket publik trots (eller kanske tack vare?) sen fredagkväll. Både klasskompisar och föräldrar som kom och hejade och lyfte laget på slutet. Vi kämpade bra hela vägen och kan vara stolta över vår insats.