Referat: Bjärreds IBK H2 - IBK Landskrona H2
Vilken start, och vilket spännande slut
2018-11-23 16:56, Herr H2

Fler bilder (+12) >>
Matchen mot Landskroina Falcons, som i år kommer som nykomling från division 1, började på et fantastiskt sätt. Offensivt var detta nog bästa perioden hittills i år. Efter 4 minuter gjorde Ludvig första målet, sen var det Ling, Olle och till slut Gustav som gjorde mål, 4-0 efter 12 minuter. Gustavs mål satt så långt upp i krysset så jag trodde att stålet i ramen böjde sig. Falcons repade sig något med två udda mål och perioden slutade 5-2, med stort övertag från Bjärred både i spel och skott.

I andra perioden kom Falcons ut och visade varför de ligger med i toppen av serien. Högre press, inte så mycket bolltapp bakåt och ett helt annat spel än i första perioden. En tight period med mindre skott än i första, för båda lagen. Matchen spelades med en snabb öppen innebandy och väldigt få utvisningar, båda lag bjöd upp till en bra innebandy. I andra perioden utökade först Ling till 6-2 innan Falcons kunde reducera två gånger. Perioden slutar med ett Falcons som känner medvind, och det tog de med sig in i tredje perioden.

I sista perioden började Falcons bäst, hela laget, och publiken såg att de hade chans att gå ikapp och efter 8 minuter kom kvitteringen till 6-6. Bjärred såg lite tagna ut, vem skulle ha orken de sista tio. Landskrona hade vinden i ryggen men hade fått slita för sina mål, så nu var det Bjärred som efter att ha varit tillbakapressade tryckte på framåt och skotten visslade återigen runt Falcons målvakt. 12.53 kommer en macka från Ling som Gustav lite enkelt chippar in, och visar varför han är seriens målkung.

Falcons tar timeout och satsar allt framåt och i sin iver på att gå framåt åker de på en 2+2 utvisning och får spela sista 4 med en man mindre. De tar ut målvakten för att sätta tryck men Bjärred reder ut slutminuterna ganska enkelt och matchen slutar 7-6. Bjärred fortsätter vara obesegrade, men gör det onödigt spännande med dessa uddamål segrar. Nästa match är redan på söndag, då Munka Ljungby kommer till Bjärred.

Foto från matchen: Peter Lindblad