Herr H2
Referat: Lomma FBC H2 - Bjärreds IBK H2
Bjärred vann derbyt mot Lomma
2018-10-26 18:37, Herr H2

Derby mot Lomma är alltid täta spännande matcher. Tendenserna de sista matcherna är att Lomma backar hem och kontrar vid tillfälle, medan Bjärred har bollinnehav och löper runt runt men har svårt att ta sig igenom Lommas täta försvar. Antydan till detta fanns även nu men Lomma har med nya spelare också blivit ett nytt mer spelande lag.

Matchen börjar bra för Bjärred som gör 1-0 redan efter 40 sekunder men sen vaknar Lomma till liv och matchen blir jämn med chanser åt båda håll. Bjärred kanske har mer bollinnehav men Lomma har en stark defensiv och farliga på sina chanser. Snabbskjutande nya junioren Wiggo gör två mål för Lomma i slutet av perioden som slutar 2-2

Period 2 fortsätter på samma sätt men en Lommaspelare utmärker sig både för sitt onödigt fysiska och verbala beteende på banan, synd på en så duktig spelare som dessutom gör två mål. Bjärred gör också två mål i en match som står och väger. 4-4 efter andra perioden.

Tredje perioden blir annorlunda mot de två första. Bjärred åker på utvisningar, det är tydligt att Lommas bråkstake retat upp Bjärredspelarna, han har lyckats med sitt snack och han fortsätter att göra mål. Bjärred kvitterar i numerärt underläge och unge Wiggo gör mål igen. Vid 16 minuten åker >Lomma på en utvisning som Bjärred utnyttjar och efter ytterligare två udda utvisningar får Bjärred en straff som Isak säkert sätt högt. Lomma har 3,5 minut på sig att ta ifatt två mål och tar ut målvakten men det är trötta ben och det blir egentligen aldrig farligt.

En jämn match som vanligt, med ett litet spelövertag för Bjärred som till sist lönar sig när alla poängen hamnar hos de gula.