Bjärreds IBK H213 - 2Munka Ljungby IBK Akademi

Referat: Bjärreds IBK H2 - Munka Ljungby IBK Akademi
Storseger mot Munka Ljungby
2018-11-28 17:17, Herr H2
Fler bilder finns i bildgalleriet.
Förra matchen Bjärred spelare, för tre dagar sedan, så gjorde Bjärred en fantastisk första halvlek och ledde med 5-1 men sen kom Landskrona tillbaka steg för steg och det blev tillslut väldigt spännande. Även i matchen mot Munka började Bjärred bra, hög hastighet, mycket avslut, spel både i slottet och på kanterna. Efter första perioden stod det 5-0 till Bjärred, skulle laget dra ner på tempot och släppa upp Munka eller hade de krafter att köra vidare i samma ursinniga tempo? Skulle Gustav fortsätta efter att ha gjort 3 mål i första och skulle Adam fortsätta på samma sätt, han som gjorde samtliga assist i första perioden?

Gustav fick tyvärr utgå i andra efter en mindre skada men Bjärred fortsatte sitt höga tempo och Munka hade svårt att hänga med. Lite rädda blev vi dock när Munka gjorde 5-1 i början av andra. Skulle återhämtningen börja nu? Men så blev det inte. Bjärred kontrollerade matchen, spelade runt både på planen och på alla tre femmor och andra spelare klev fram och Ludde, Isak och Micke gjorde mål samtidigt som Joakim höll tätt där bak. Juniorkedjan ville väldigt mycket och lyckades på slutet av andra perioden äntligen göra mål, då Felix på något udda sätt fick in returen på Tims avslut. 9-1 inför sista perioden.

Matchen kändes lite avslagen och klar för Bjärred så när Isak missade en straff blev det inte så stor uppståndelse. Tempot drogs ner lite men juniorkedjan höll tempot upp och tryckte in två mål till och Adam kom tillbaka när han assisterade Micke till kvällens andra.

Genom segern kliver Bjärred upp på andra plats i tabellen samtidigt som Gustav och Adam är i topp i mål och assistligan.

Nu väntar tre spännande matcher innan jul, Lönsboda, Palmstaden och Svedala innan serien vänder.