Serie:Herrar Div 2 Skåne   Tabell >>
Samling:19:00
Bjärreds IBK - Willands 6-6
2018-10-09 14:10
Vilken match det blev i hemmapremiären. Willands från Kristianstad kom från division 1 och med en storseger i första omgången, hur skulle de mäta sig mot oss i Bjärred. Inte alls i början skulle det visa sig. I första minuten gjorde Micke 1-0, efter 2 minuter gjorde Ling 2-0 och i nionde minuten gjorde Ludvig 3-0. En fantastisk start av Bjärred men nu var det slut på det roliga. Willands tog sig samman och resten av matchen blev mycket tät. Om första perioden klart var Bjärreds blev andra jämn, men målen kom från Willands, dels på straff och även ett spelmål. Dock skall våra killar ha en eloge för sitt boxplay, totalt 3 utvisningar och inga baklängesmål i numerärt underläge. Fin innebandy från båda lag, men väldigt tätt, ingen fick någon extra tid, båda lagen pressade högt.

Inför sista perioden stod det 3-2 och matchen vägde, det höga tempot gjorde att det blev mer öppet på slutet.  I tredje perioden följdes lagen åt, Willands kvitterade, Bjärred tog ledningen igen, Willands hade nåt flytmål och så var de i ledning plötsligt. Tre minuter kvar så kvitterar Ling och minuten senare får Willands en utvisning. Ett bra powerplay från Bjärred och Gustav stänker in 6-5 med 39 sekunder kvar.
Bara 39 sekunder att hålla ut så blir det tre poäng till Bjärred. Willands plockar ut sin målvakt och gör alt framåt. Bjärred krigar och ser ut att klara det, men tre sekunder kvar kommer sista skotten från Willands, tar högt uppe i målet. Var den inne? Domaren närmast gör en washout och en suck hörs från publiken, men domaren på andra planhalvan signalerar allt han kan för mål. Självklart diskussion och upprörda röster men domaren dömer, 6-6 på tavlan. Sudden följer men även om båda lagen försöker så blir den mållös.

Sett över hela matchen kanske ett rättvist resultat men det sista målet kommer att diskuteras, det såg konstigt ut och domarna var oense, men vi lär inte få veta mer, inte ens på matchfilmen går det att se så vi får nöja oss med fint spel från Bjärred och ytterligare en poäng.