Serie:Skånemästerskapen Herrar Slutspel   Tabell >>
Samling:19:00
Förfärlig match mot Palmstaden.
2018-10-10 10:19

Vilken förfärlig match mot Palmstaden.

Precis som förra veckan startade Bjärred bra, och ledde med 3-0 efter 9 minuter. Palmstaden fokuserade mer på domarna än på sitt eget spel vilket gynnade Bjärred som kontrollerade matchen. Palmstadens större spelare satte Bjärred under tryck bitvis men hann inte med i svängarna vilket resulterade i utvisningar som Bjärred kunde utnyttja. Tillsammans med Henrik som stoppade nästan allt stod det 5-1 efter första perioden.

Spelet såg liknande ut i början av andra halvlek och Bjärred gled igenom relativt enkelt och efter 7-1 till Bjärred bytte Palmstaden målvakt. Efter bytet blev det tightare och lagen följdes åt till 9-4. I sista minuten åkte Olle på en 5 minuters utvisning som skulle visa sig ändra på matchen. 9-4 i pausen och många trodde matchen var avgjord, inklusive spelarna i Bjärred.

I sista perioden skedde en förvandling, Palmstaden började göra mål, först två mål under Olles utvisning och sen två till under Ludvigs två utvisningar och plötsligt stod det 9-8 och hjärtat bultade mer än hälsosamt fort på både spelare och publik.

6 minuter kvar tar Palmstaden timeout och satsar mot vinst, i potten ligger en 1/8 final mot SSL laget Höllviken. 13.52 får Bjärred en chans du vi får ett powerplay läge, men tyvärr var känslorna på utsidan så även Bjärred fick en utvisning för protest. Som om inte det var nog fick Bjärred en dubbelutvisning med 3 minuter kvar.

Med totalt 19 utvisningsminuter och ett effektivt lag på andra sidan borde inte Bjärred vinna men killarna gjorde allt de kunde för att lösa 5-3 situationen och sekunderna tickade iväg och när domaren blåste av matchen var det en djup suck av lättnad både från spelarbåset och från publiken.

En stökig match med mycket utvisningar och totalt 17 mål med två olika ansikten, där Bjärred totalt dominerade första halvan men Palmstaden läts komma in i matchen genom ett effektivt powerplay på Bjärreds ibland onödiga utvisningar.

Nästa omgång i Skånemästerskapet för Bjärred blir återigen på hemmaplan, men nu blir det SSL-laget Höllviken på andra sidan, en match alla ser fram emot.