Samling:15:00
Matchen svängde, men vi körde rakt fram
2019-10-16 14:16

Fler bilder (+36) >>
Landskrona Falcons kom till Bjärred som serieledare, obesegrade. Bjärred hade gjort en bra match mot Stanstad senast men ändå inte fått tre poäng. I början av matchen var det dock Bjärred som såg ut som serieledare. Falcons backade hem och Bjärred hade ett massivt bollinnehav och skapade en helt del chanser. I nionde minuten kom ett klassiskt Kalle mål där han bågar vänster och sätter den i bortre, och två minuter senare håller Arvid sig framme och gör 2-0 på nära håll.
I andra perioden fortsätter Bjärreds övertag och det trillar in mål från Kalle, Gustav i powerplay och sen får Ola revansch för en väldigt udda utvisning när kan kommer in och nästan direkt sätter 5-0. I detta läge kunde ingen se att nåt annat en en Bjärredseger var på väg.

I mitten på andra får Falcons in ett mål, och på slutet fick de in ytterligare ett på ett kanonskott av Jakob Bjarke, som går ribba stolpe in bakom Kalle B. Bjärred började se trötta ut och Falcons vädrade blod och tryckte på mer och mer då de kom med full trupp mot Bjärreds 2 femmor. De sista minuterna såg Bjärred trötta ut men höll undan till pausvilan.

Precis i början av tredje får Falcons ett gratismål när Bjärred passar fel och några minuter senare missar Bjärred en markering i slottet och duktige Tobias Ohlsson-Bååth visar att han kan passa på små ytor. Bjärred tog time out och fick lite bättre kontroll på spelet men Falcons fortsätter och ha en väldigt hög press och lyckas kvittera med 3,5 minuter kvar. Bjärred hade några bra chanser men istället är det Falcons som får ett frislag på bra läge i slottet och då slår in 5-6 bakom en skymd målvakt. Bjärred åker på en utvisning i samband med målet och en man mindre blir det svårt, och trots några chanser lyckas man inte kvittera.

Bjärred visar i början av matchen att de är ett av seriens bästa lag på att spela innebandy, men en liten trupp räcker inte till över tre perioder miot bra lag med många fler spelare. Nu hoppas vi att alla skadade spelare snabbt är på fötter igen så Bjärred kan match de andra lagen med full trupp. Next up, Höllviken borta.