Passar först och skjuter sen
Herr A

Seger igen, nu mot Lönsboda
2015-10-04 23:03
Match mot Lönsboda hemma den 4 Oktober.  Matchen började med ett högt tryck från Lönsboda som från sin tid i div 1 har ett snabbt och effektivt spel. Efter halva första perioden med högt tryck kom till slut Lönsbodsa ledning efter en kontring. Bjärred kom efterhand in i tempot och matchen och Gustav Axelson tryckte in Bjärreds första mål. 1-1 efter första perioden.
I andra perioden ökade Bjärred tempot samtidigt som Lönsboda blev något mer stillastående. Gustav fortsatte att skjuta och satte rättvist 2-1 till Bjärred och Erik Paulson fortsatte med 3-1. Period två var jämn med ett böljande spel med knapp övervikt i spel för Bjärred och i sista pausen står det 4-2 efter ett fantastisk långskott från halva planen av Lönsboda och en soloprestation som avslutades i nättaket av Emil Widenborg i BIBK. Trots utvisningar ut båda hållen, var det inga powerplaymål utan lagen lyckades bäst i 5-5. Sista perioden fortsatte med ett snabbt bra spel från båda lag och ett väldigt tätt spel utan riktigt öppna lägen och med få individuella misstag. Bjärred låg hela perioden ett eller två mål före och i 18 minuten gjorde Lönsboda 6-5 efter att Per Jäder gjort sitt första  och Gustav Axelsson sitt tredje innan dess. Lönsboda gjorde allt för att få in en kvittering men Bjärred spelade rutinerat på två kedjor och höll ut till en seger med 6-5. Rättvis seger sett över hela matchen..En tät match utan de öppna chanserna där Bjärred var effektivast framåt och bra spel av både backar och målvakt bakåt. Ser bra ut inför nästa match mot serieledaren VV-84 Bjuv.