Herr A

Seriepremiären avklarad
2016-10-03 22:51
Den 2 Oktober startade äntligen serien igen. Bjärred kom till  match utan Gustav, Erik och Eskil men i övrigt ordinarie trupp. För motståndet stod FCB Helsingborg. Laget är ett utvecklingslag till FBC Helsingborg och innehåller unga killar på väg upp i A-laget, varav vissa redan regelbundet spelar i SSL.

Bjärred brukar spela snabbt och motståndet höll även de ett högt tempo i en spännande första period. Jämnt spel i högt tempo men inte många klara chanser och ganska få skott på mål.
Andra perioden tog Bjärred ett stabilt grepp och tog ledningen med 2-0 och HBG hängde inte riktigt med. I en udda situation senare i perioden skall Hbg täcka ett skott och får då klubban i ansiktet, varav Stenius åker ut 5 minuter för spel med hög klubba. Bjärred klarar utvisningen men som så ofta händer gör Hbg mål direkt efter utvisningen och kort senare även 2-2. Innan perioden är över får dock Bjärred kontroll på spelet igen och i paus är siffrorna 3-2.

Sista perioden blev lite väl spännande. Bl.a. fick Ola en utvisning för avsiktligt fördröjande av spel när han sparkade bort bollen i ett farligt läge, mycket tveksamt. Men åt andra hållet fIck Bjärred en straff som Isak förvaltade bra. Hbg hade lyckan och fick in flera mål men Bjärred kvitterade och hade en utmärkt chans att avgöra i slutsekunderna men vid full tid stod det 5-5. Sudden Death spelades men inget av lagen lyckades göra mål så det blev delade poäng.

En OK premiär, lite udda domslut men ett ungt hungrigt lag från Hbg som säkert kommer ställa till det för många lag.