Passar först och skjuter sen
Herr A

Sorglig match mot Lomma.
2016-11-20 13:59
Det finns ett uttryck som heter "att man parkerar bussen". Det går ut på att ett lag som på förhand känner sig spelmässigt underlägsna går in för att spela väldigt defensivt och använda hela laget i försvaret. Ett lag som tränat på detta och gör det bra är Lomma.

Lomma har en stabil backlinje och när även forward gör ett stort defensivt arbete blir det svårt för motståndare att komma igenom, och när Lommas duktige målvakt, Robin Helander, var en vägg i målet blev det en tung match för Bjärred.

Lomma backade som sagt tidigt hem och satsade på kontringar, och det gjorde de bra. Trots få chanser i första perioden fick Lomma in tre mål på ett ineffektivt Bjärred. Den laddning som fanns mot Stanstad förra veckan fanns ingenstans.

Period två vill nog ingen i Bjärred prata om, bollinnehavet fortsatte att vara högt men i målprotokollet vara det bara Lomma som utökade till 5-1.

I sista perioden kroknade Lomma något samtidigt som de släppte lite på sin extrema defensiv vilket gjorde att Bjärred hittade öppningar. Båda Adam och Erik gjorde två mål var och Lomma åkte på några utvisningar men Bjärreds furiösa press framåt gjorde att Lomma hittade fler luckor för sina kontringar och slutresultatet blev 7-5. Ingen vacker match och inget utvecklande spel, men effektivt spelat av Lomma som fortsätter ta poäng i serien.