Passar först och skjuter sen
Herr A

Bjärred blev rånade...igen
2017-02-15 09:46

Dubbelt så många skott, massivt bollinnehav men ändå förlust. När Bjärred och Lomma möts är det två olika synsätt  på innebandy som möts. Bjärred spelar med hög fart och en hög press, Lomma spelar ett väldigt lågt defensivt spel.

Lomma kom till match denna tisdagskväll med en stor trupp, Bjärred spelade hela matchen med två kedjor med flera skadade spelare på läktaren. Trots detta ser matchen likadan ut som förra gången lagen möttes, Lomma backar effektivt hem, redan från första matchminuten och skapar en nästan oigenomtränglig box som Bjärred har mycket svårt att komma igenom. I enstaka kontringar sticker Lomma upp men mestadels ser första  perioden hur Bjärred har bollen och spelar runt runt utan att komma igenom Lommas box. Perioden slutar 1-0 till Bjärred.

I andra perioden bjuder Lomma mer upp till spel och matchen blir roligare att titta på, och både skotten och målen fördelas mer jämt. Lommas taktik med att plocka ut målvakten vid motståndarens utvisning och spela 6 mot 4 lönar sig, två av målen kommer vid dessa situationer.

Matchen står och väger, aldrig mer än ett mål skiljer lagen åt och de turas om att ha ledningen. Bjärred varvar vackert spel med missade markeringar och Lomma är farliga när de sticker upp även om de mestadels följer sin plan att hålla en tight defensiv box. Vid 3 minuter kvar får Lomma in 6-5 på en kontring och Bjärred skapar en massiv press på slutet men Lommas spelare visar hjärta och kastar sig och täcker skotten och vinner till slut med detta uddamål.

Bjärred spelar en modern, snabb, rolig innebandy, Lomma spelar ett föråldrat spel som inte är så roligt att titta på, men Lomma vinner matcherna, vad är egentligen viktigast? Jag vet vad Lagerbäck hade svarat...