Passar först och skjuter sen
Herr A

Bjärred - VV 84 SK Bjuv
2017-10-09 15:51
Bjuv kom till Bjärred med en delvis ny trupp, saknade en del gamla spelare men hade fyllt upp något med nya. Det blev tydligt direkt att det var två olika skolor av innebandy. Bjärred stod för det snabba bollrullande spelet, Bjuv det mer kraftfulla där de satsar bakåt och letar kontringar. Redan tidigt blev matchen dock ensidig, Bjärreds hastighet gjorde att de lyckades lirka upp Bjuvs lågt stående försvar samtidigt som Bjuv inte bjöds på några kontringar att tala om. I slutet på första perioden stod det 4-0 till Bjärred och huvudet hängde på motståndarna även om de aldrig gav upp totalt.

Andra perioden fortsatte som den första, Bjärred rullade boll och flyttade i positioner och Bjuv jobbade hårt bakåt, men kom väldigt sällan till några anfall framåt, förutom radarparet Jangsell Henrikson spom gjorde några tappra försök och faktist fick in två mål men då hade Bjärred redan gjort ytterligare fyra.

I sista perioden orkade Bjuv inte stå emot längre, och siffrorna rann iväg och Bjärred gjorde ytterligare 8 mål, innan Bjuv i sista sekunden fick ett mål, denna gången dock genom en snygg spark av Gustav Axelsson in i egen bur.

Två 5 målskyttar i Arvid Nillson och Andreas Ling och Adam inte långt efter med fyra strutar. Men eftersom Adam dessutom stod för 5 assist så är det han som numera leder både den interna och hela seriens poängliga.