Herr A

Referat: Bjärreds IBK - Höllvikens IBF
Knapp.. förlust mot Höllviken SSL
2018-10-24 20:58
Frågan var om Bjärreds H2 lag skulle skrälla i Skånemästerskapet mot Höllvikens SSL-lag. Länge såg det bra ut och Bjärred kom tidigt till några farliga chanser men vi får erkänna att Höllviken var snäppet snabbare och lite mer rörliga. I 6e minuten kom första målet när Höllvikens radarpar JW och PK hittade varandra snyggt och satte 1-0. Matchen rullade på med ett övertag för Höllviken men Bjärred var inte ofarliga i kontringarna och skottstatiskiten var jämn. I minut 14 händer dock något och på 2 minuter rullar Höllviken retligt enkelt in 4 mål men sen skärper Bjärred till sig och stoppar inspelen i mitten och efter en första period står det 5-0. En rolig första period att titta på, tufft för Bjärred så klart att släppa till flera mål, men ingen ger upp.

I andra perioden fortsatte Höllviken att rulla boll, Bjärred kontrade och hade vissa chanser men målvakten i Höllviken visade varför han spelar i SSL. Bjärred som är vana vid att föra matcherna och ha mycket bollinnehav fick nu utnyttja de chanser som kom men det var tufft mot ett snabbt och säkert Höllviken som dessutom fick en straff. 9-0 efter två perioder.

Storpubliken i Bjärehovhallen hoppades på ett mål och många chanser fanns det men det bville sig inte riktigt. I sista perioden var det väldigt trötta spelare i Bjärred, men en spelare, målvakten Jocke stack ut och gjorde en fantastisk insats och motade 18 skott när Höllviken satte fart framåt. Bjärred plockade ut sina sista krafter och Gustav drog igång ett snabbt anfall som avslutades av Adam med ett mål, fullt rättvist och dagens högsta vrål när Bjärred äntligen reducerade.

På slutet fick Höllviken in något målk till och slutställningen skrivs till 1-12. Ingen skräll denna gången men en rolig match för publiken att titta på och en rolig match för killarna i Bjärred att spela, även om de säkert somnade väldigt gott av trötthet. För många spelare, inte minst våra duktiga juniorer, var det såklart en upplevelse att mäta sina krafter mot Skånes bästa lag. Bjärred förlorade matchen och är ute ur Skånemästerskapet men ingen behöver skämmas för denna förlusten, Bjärred bjöd på bra motstånd mot ett mycket bra lag.