Referat: Bjärreds IBK - Lönsboda IBK
Skånemästerskap match 2
2019-09-07 16:49
Lönsboda kom till Bjärehovshallen. Lönsboda hade tidigare i SkM ställt upp med en rent juniortrupp, men truppen de kom med till Bjärred var 2/3 A-lagspelare och 1/3 U-lag spelare.

Matchen började med att Bjärred gjorde 1-0 efter 21 sekunder och de få i publiken förväntade sig säkert en match med mycket mål från Bjärred, men så blev det inte. Lagen höll ganska jämna steg, och även om det sköts många skott så missade de flesta skotten mål. I slutet av period 1 fick Bjärred en 5 minuters utvisning som Lönsboda utnyttjade och kvitterade..

Period 2 blev mållös och Lönsbodas målvakt gjorde en kanonmatch när kan motade alla skott som kom.

I sista perioden fanns det nästan bara ett lag på banan, Bjärred hade bollen och pressade på för ett mål, och i den 17 minuten öppnade Bjärred sig bakåt i sin press, Lönsboda kunde komma igenom och Bjärred fick en frilägesstraff emot sig. Kalle i mål vat på bollen men den letade sig under honom och Lönsbodas enda "skott " på mål i tredje perioden gjorde att de tog ledningen, vilket också med slutliga ställningen.

Under säsongen skall det komma en hemsk plattmatch, vi hoppas för Bjärreds skulle att det var denna. Massvis av skott utifrån, ingenting som träffade mål. En eloge skall ges till Lönsbodas uppoffrande täck, misstänker att de åkte hem glada över vinsten men med prickiga ben.