Herr A

Referat: Bjärreds IBK H2 - Skurups IBK H2
Skurup blev nollade
2019-10-27 14:15
Skurup har varit uppe och vänt i division 1 men har tappat några spelare så vi visste egentligen inte riktigt vad som väntade. Oscar hade som vanligt scoutat motståndaren men när de kommer med 19 spelare i truppen och vi går runt på 11 spelare kändes det nervöst innan matchen. Vi hoppas på att de som av olika anledningar saknas snart är tillbaka igen.

Skurup bjuder upp till en fastfylld innebandy men precis som i tidigare matcher är det Bjärred som äger bollen och ibland går det så fort att Skurups spelare undrar var de är någonstans. De många passningarna och förflyttningarna ger dock inte utdelning trots flera fina chanser, perioden slutar 1-0 till Bjärred efter att Olas lösa men luriga skott glidit in. Skurup hade 0 avslut på mål i första perioden.

Andra perioden fortsatte som den första med tätt spel, Bjärred med större bollinnehav och Skurup som kom upp i ett fåtal kontringar. Skurups övertag i antal spelare märktes inte, tvärtom backade Skurup ganska mycket hem trots underläge. Effektiviteten i Bjärred var låg, men Tim Axelson tryckte i powerplay upp ett skott i bortre krysset till 2-0 i 13e minuten.

I tredje perioden kom Skurup ut som ett nytt lag, man pressade Bjärred mycket högre och man blev mer fysiska men Bjärred stod pall och Simon i målet hade en mycket bra dag. Med sin höga press öppnades också ytor för Bjärred framåt vilket utmynnade i ytterligare tre mål för Bjärred mot ett allt mer desperat Skurup som idag inte hade några vapen varken framåt eller bakåt. Segern blev klara 5-0 och det speglade bollinnehavet, även om Skurup hade möjligheter flera gånger att göra mål, men saknade skärpan i avsluten.

Efter en trög start mot bra lag har Bjärred nu flytet på sin sida, och serien ser mycket roligare ut.