Referat: Bjärreds IBK - FBC Engelholm
Bjärred vidare i Skånemästerskapet
2019-11-06 15:06
Med en något decimerad trupp tog Bjärred på tisdagskvällen emot FBC Engelholm i Skånemästerskapet.
Engeholm gör sin första säsong i division 1 så vi har inte mött dem på ett tag. Stora delen av truppen var dock samma som då de vann div 2.

E. kommer med 18 spelare och Bjärred med liten trupp så risken fanns att matchen skulle handla om vem som orkade längst. Som vanligt börjar Bjärred med stort bollinnehav och styr matchen, att Engelholm spelar i en högre division syns inte, dock märks det att Engelholm lärt sig att inte backa undan, så det blir en väldigt tät och intensiv första period. Tre utvisningar i en underhållande period, med chanser åt båda håll, kanske lite mycket Hawaii för tränarnas smak men roligt att se på. Bjärred utnyttjade det numerära överläget bäst och leder 1-0 i första periodpausen.

Andra perioden tappar lite fart mot den första, att Engelholm är en hel kedja lfer samt att Bjärred tappat ytterligare två splare under matchen syns, inte, båda lagen står upp och pressen pga större trupp i Engelhoilm kommer inte. Engelholm har någon boll i ribban men till slut är det Tim Axelsson som krigar sig till 2-0 precis innan pausvilan.

I sista perioden gör Engelholm mål då Bjärred slavar i försvaret och nu väntade alla sig en hög press men inte heller nu kom den och Bjärred kunde fortsätta rulla boll mot ett ganska lågt stående Engeholm. Som innan är Bjärred effektiva i powerplay och gör 3-1 genom Kalle Leger innan Tim Axel gör 4-1 i numerärt underläge. Matchen är ganska slut och Engelholm får in ett tröstmål 19.46. Nu fortsäter Skånemästerskapet med match mot Åstorp, matchen blir i December, hemma i Bjärred.