Bjärreds IBK bjuder in alla gröna och blåa lag till Påskcupen i Bjärred
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
P05

Härlig kämparinsats i Skånemästerskapet
2018-04-15 14:13
Skånemästerskapet, en av årets höjdpunkter för många innebandyspelare i Skåne. 

Årets P05 turnering bar för Bjärred av till Genarp som var värdar för grupp D.
Vi började tidigt på morgonen mot Malmhaug. De hade revansch att kräva efter vårt senaste möte i Helsingborg cup i höstas då vi slog ut dem i kvartsfinal. 
Vi började jättebra med fantastiskt fint passningsspel. Något oturligt och orättvist får dock Malmhaug in de första målen. De var mycket skickliga i sina kontringar och vi orkade inte riktigt hålla tempot i andra perioden. Malmhaug ryckte tyvärr ifrån och vann med hela 4-0. Vilket inte känns helt rättvist. 

Match 2 var mot Genarp. En riktigt tuff match skulle det visa sig. De var fysiska men vi var snabba och har ett väldigt bra passningsspel. 
Vi har också en mycket bra målvakt som lyckas med flera remarkabla räddningar. Flera gånger går det sus genom publiken.
Vi börjar bra med spel upp på kanterna och har flera farliga skott inledningsvis. 
Dock drabbas vi av en tidig utvisning. Med de vet ju inte att på detta är vi bra. Vi kryper ihop, när vi vinner bollen så sticker en forward. Vi kontrar och en magnifik genomskärs pass  av Jonatan förvaltar löpande Alfred på bästa sätt. 1-0. 
Efter utvisningen får de dock på en kontring 1-1.

Något senare i samma period så är vi gradvis på väg att ta över, vi har många bra skott, ett av dem gör Axel C mål på, ett numera vanligt mål. Våra backar för dagen varierade men alla tar för sig på ett härligt sätt. Vi börjar verkligen komma till den nivån där hela laget är med i både anfall och försvar. Det är både spelvinnande och kul 🤗
Genarp är dock väldigt fysiska och vi får tyvärr skador. I mitten av andra halvlek så leder vi med 3-2 när Alfred inte kan spela mer. Vi har sedan tidigare Albin och William sjuka. Hugo har fått en skada på foten och kan inte heller spela mer.
I slutet av matchen var vi 7 utespelare. I en härlig kontring gör Anton på pass av Pontus ett underbart 4-2. Då har även Oscar fram tills dess varit fenomenal i målet. De sätter in allt de har och gör 4-3 efter 13:30. Efter timeout så kör de allt de har men Bjärred står emot och vi vinner med 4-3. En fantastisk bragd med denna lilla trupp.

Efter två spelade matcher ligger vi tvåa. En vinst mot Lund i sista matchen skulle innebära avancemang till slutspel. Vi lyckas ringa in tre nya spelare. Eric, Filip och Niko från P06 och P08. De visade sig vara en viktig tillgång. Utan deras hjälp hade det inte gått att genomföra matchen. 
Den börjar jättebra. Vi springer, passar och spelar dagens bästa period. När den är slut leder vi med 3-1 efter två fantastiska mål av Wille, bland annat ett hårt skott på frislag. 
Pontus gör också mål i powerplay med ett stenhårt dragskott. Trots förstärkning orkar vi inte riktigt hålla uppe tempot, de knappar in med ett 3-2 mål. Därefter får de två mycket tveksamma domslut med sig och med någon minut kvar så går de upp i ledning med 3-4.
Vi kämpar järnet in i det sista men tyvärr ringer slutsignalen och Lund står som segrare med slutresultat Bjärred - Lund (3-4).

Ett slut som känns bittert för flera spelare men som vi ledare är övertygade om att alla känner att vi gjort en jättebra turnering. Vi möter tre mycket bra lag. Det är jämt i alla matcher. Det lag som slutligen vann vår grupp var Genarp som vi slog. Tjusningen med innebandy är att inget är klart på förhand. 
Nästa år kommer vi sannolikt möta alla dessa tre lagen i serien. Det ser vi mycket fram emot.

Bra kämpat alla spelare,

Stolta ledare

Nyhetsarkiv
Nova Open P05 20182018-08-19 10:10
Småplanscup 27 maj2018-05-27 10:58
Taktiksnack2018-01-20 20:34
Bästkustcupen2017-09-30 11:13
Nova Open2017-08-19 08:44
Pojkar 05 blir eget lag2017-07-06 14:18