Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
P02/03

Gothia 2018 för P02/03
2018-01-07 16:54
 Så är vi åter hemma efter ett par tuffa dagar i Götet. Nytt för i år var att vi i år spela i serie P02, tidigare år har vi deltagit i P03. Anledningen till detta vara att så många som möjligt skulle kunna få delta. Detta innebar att vi sannolikt var det yngsta 02 laget i turneringen med fem killar 02, sju killar 03 samt två killar 04. Totalt 12 utespelare, två målvakter samt en påhejande Viktor som för närvarande inte kan spela pga sin operation. 
Många av lagen vi mötte var homogena 02 lag med förstärkning av någon/några överåriga. I denna ålder så spelar två år enorm skillnad i kroppsstorlek. Nåväl detta var förutsättningarna. Nytt för oss var också att vi lyxade med bästa hotellboende på Gothia tower mitt i centrala Gbg. Dessutom hade vi toppat det hela med vår kunniga lagledare Kasper Lundmark. Självklart blir det något annat när en duktig innebandyspelare sköter lagledning och coachning.

Vi hamnar i grupp 9 med bl.a. tuffa lag som Växjö, Fagerhult och lag från Tjeckien. Första match torsdag kl 15 mot vad vi tror gruppens tuffaste motstånd, Växjö. Matchen spelas i ett extremt högt tempo och vi spelar med ett tight försvar och i första perioden får vi endast till några få anfall, vi går till paus med 0-0. Målet vaktas av Jesper som fullkomligt storspelar. Omgående i andra perioden kommer det första baklänges målet och inte långt senare har vi 0-2. Med bara 3 minuter kvar lyckas vi kvittera genom Adam med en fin passning från William. Växjö blir smått chockade och vi får ett tydligt övertag. Det osannolika sker då bollen åter går in efter Adams fullträff när det återstår 3 sekunder av matchen. Detta betyder 2-2 och vi tar en poäng. För oss känns det som seger men Växjö var vansinniga på resultatet. Nu blir det käk och incheckning innan vi åter åker till match.

Dagens andra match är i de ökända Lundbystrandshallarna. Hala golv, dålig luft och tight runt sargerna. Motståndare är Fagerhult Habo. Ett gäng stora och löpstarka killar. Även här får vi jobba hårt med försvaret och Wille är lysande i målet. Det är 0-0 efter första. I slutet av andra får vi en fantastisk möjlighet till kvittering men bollen vill inte in och istället kontrar Fagerhult in 0-2. Resultatet känns inte helt rättvist i denna match men med tanke på att vi tog poäng mot Växjö så det nog ett ok resultat med ett poäng efter de två första matcherna.

Under fredagen har vi två matcher mot vad vi tror lite lättare motstånd. Först ett möte mot Florball Benesov kl 11.40. Vi får en drömöppning av matchen och redan i första bytet sätter Oskar bollen i mål efter assist av Isak. En fysiskt väldigt tuff match där vi utsätts för mycket smällar och med domare som inte tar utvisning för något. Glädjande för oss ledare så avlossar Filip en bit in i perioden ett skott som letar sig in mellan en massa spelare och vi har 2-0. Vi är klart bättre men det är inget vidare spel utan mest en massa kamp, hugg och slag. Dessvärre får de in sin kvittering precis innan paus. I andra perioden så coachas vissa killar hårt och glädjande nog så får William näta efter pass från Henke. Det är 3-1 och trots massivt tryck i slutet så stänger vi matchen och vi får vår första seger i Gothia 2018. Kasper strålar av nöjdhet och svetten sprutar från killarna efter matchen,  vi beger oss åter till stan för mat och vila. 

Då det varit lite "si och så" med sömn för vissa under första natten så beordras killarna att duscha och vila. Nästa match är först kl 22.00. Det är en lååång väntan och det är jobbigt att ladda om. Vi ledare tar en fika och inser att vi inför sista matchen kommer få plats 2, 3 eller 4 i gruppen. Följande gäller, vid oavgjort eller förlust mot Täby så blir vi fyra. Vid vinst mot Täby och minst oavgjort för Fagerhult mot Växjö så blir vi tvåa i gruppen och går till A-slutspel. Detta känns overkligt att grabbarna har chans på att spela i grupp A, med tanke på vårt "knattelag" är detta långt över vår förväntan.

Efter käk och påhejande till klubbens flicklag så beger vi oss i mörkret ut på Hisingen och till hall 1 i Lundbystrand, halt parkettgolv och livesändning. Massor av Bjääredsföräldrar på läktaren och Täby står för motståndet. Stämningen är allvarlig och det är en samlad trupp som ställer upp för spel. Vi har ett bra spel i första perioden. Båda lagen har bra chanser men inga mål i pausen. Hela laget vill gå för vinst och vi ledare vet att det är oavgjort i den andra matchen. Vi behöver bara trycka in en boll och vi är i A. Andra perioden är extremt tuff och Täby sätter hård press på våra backar som hela tiden spelar sig ur de tuffa situationerna på ett bra sätt. Vi täcker massor av skott och gör vad vi kan för att underlätta för kvällens målvakt som var Wille som åter storspelar. Många kommer somna med snygga bollmärken på sina ben. En bit in i andra halvlek så kommer så det efterlängtade ledningsmålet. Berget slänger in bollen och vi leder med 1-0 - underbart. Dock är det mycket kvar av matchen. 

Dessvärre blir det nu allt mer fysiskt och när det bara är fem kvar så får de en avvaktande utvisning efter en ful tackling på Creutzer, vi följer planen, håll i bollen ut med målis och in med vår PP uppställning. Vi skapar tryck i den avvaktande utvisning och nu brister Täby helt, en våldsam tackling skickar William över sarg och de får dubbelutvisning. I tumulten som uppstår så skriker Täbys målis på domaren och även han blir utvisad. En massa hårda ord från ledarna i  båda lagen - sorry för vår del men det är inte roligt när de går för att skada våra killar. Det är nu osannolikt nog tre Täbykillar i båset och vi spelar 5 mot 3. Detta kan vi inte tappa tänker nog många och även vår pp kedja som låter Täby få en kontring men som glädjande nog inte resulterar i mål. Vi kan sedan spela av utvisningen och sedan är det bara minuter kvar innan slutsignal. Vi har tagit dagens andra seger och glädjen är total. Precis samtidigt så gör Växjö mål och vinner sin match vilket innebär en tredje plats för oss. Glädjen efter matchen är så mycket större än besvikelsen över att vi går till B slutspel. Vi ledare gläds mest av allt att våra killar håller humöret och inte ger igen trots en massa smällar och fula ord i denna match. Strongt killar !!!

I 1/16 delen ställs vi dessvärre mot Lund. Absolut inte för att det är ett tråkigt motstånd men vi möts i serien fler gånger per år och vi skulle nog båda hellre möta något annat motstånd. Match kl 11.00 och åter en skön sovmorgon. Lagen känner varandra väl och vet respektive styrka och svaghet. Vi inleder riktigt dåligt i första perioden och Lund tar rättvist ledningen med 1-0  innan paus. Kasper ger inte direkt beröm i pausen men lyckas tagga till grabbarna och vi spelar upp oss enormt. Vi får en PP direkt i andra och killarna utför detta precis i enlighet med vad vi tränat på.  Bollen går som på ett snöre runt mellan spelarna innan Adam ger en extremt hård krosspassning som William på volley dunkar in för kvittering 1-1. Kasper skiner upp i "den varianten är rätt bra - den har jag lärt grabbarna" och vi kan bara hålla med. Sedan tar vi allt mer över och Isak står rätt framför mål och kan dunka in 2-1 efter en smörpassning från Oskar. Nu har vi grepp på matchen.
När knappt tre minuter återstår driver Adam upp bollen längst sarg och på något sett blir det tvärstopp mot en lundakille som resulterar i någon form av lårkaka modell större. Matchen är över för honom och han linkar av plan. Vi utsätts för hårt tryck men laget offrar sig och vi vinner rättvist med 2-1. Stor eloge till killar och ledare i Lund kring deras omtanke kring skadan - snyggt !

Nu är vi ett sargat lag där det osäkert om Adam kan delta och Strengbom har ont i en vad. Vi skall möta Mölndal som vann sin sextondelsmatch med 10-0. Detta blir tufft och vi möter ett lag av stora 02:or som toppat med två 01;or. Vi har koll på hur de kommer spela men vi har inte kraften att stoppa deras skytte och det blir till slut förlust med 5-0. En förlust som trots allt känns ok då vi inte var nära. 

Vi är utslagna ur cupen men vi är också stärkta av cupen . Vi har mött äldre och därmed större motstånd i 6 matcher - vi vinner tre, en oavgjord och vi förlorar två. Vi har en jättefin stämning inom laget att bygga vidare på.

Ett extremt bra målvaktsspel av både Jesper och Wille som räddar oss många gånger under dessa matcher, ett extremt bra försvarsspel och vi sätter mål på såväl kontringar som i PP. Vi drar inte på oss en enda utvisning. Vi ledare är super tacksamma för att Kasper - en 20 årig kille från Bjärred lägger tre dagar ihop med laget för att han älskar sitt klubb och vill sprida sin kunskap. 

Stolta ledare tack för en härlig långhelg i Götet 😄

Nyhetsarkiv
Laget före jaget !2018-04-15 18:04
Gothia 2018 för P02/032018-01-07 16:54
Gothia 20182017-12-19 13:36
TACK2017-01-07 15:05
Pust2017-01-07 10:30
Obesegrade 2017-01-07 07:13
Det kan vända snabbt 2017-01-06 14:56
3-0 mot norska Ull/Kisa2017-01-05 21:45
Gothia 20172016-12-27 22:00
12-0 !!2016-03-03 19:43
Bilder från Gothia2016-01-08 17:52
Dag 2 på Gothia2016-01-05 17:07
2015-06-13 21:01