P07

Svettig helg - en fantastisk insats, och en insats med "förbättringspotential" :-)
2020-03-01 20:18
Underhållande helg, minst sagt!

BIBK Lag Svart började söndagen med en tidig samling är vi skulle möta FCH i Helsingborg Arena. Efter den bästa matchstarten någonsin (FCH tilläts inte komma över halva plan första 5-6 minuterna) vek vi tyvärr ner oss. Oflyt med avsluten i början (boll-uslingen ville inte in) resulterade i ofokus och faktiskt lite lathet i andra perioden. Vi slutade passa, trodde det skulle lösa sig, och släppte därför in FCH som tog över matchen fullständigt.

Efter 2-5-målet av FCH i slutet av tredje perioden hände dock något och helt plötsligt spelade vi som i inledningen av matchen. Fick in två baljor och kunde ta ut Hampus ur målet med drygt 20 sekunder kvar, lika tur vi hade mot Malmhaug förra helgen, lika otur hade vi idag dock. Summerat ger vi bort matchen, vi är det bättre laget med lyckas inte komma upp i normal nivå sett över hela laget och då vann FCH rättvist till slut.

Vi tar med oss en grym start och en grym avslutning, bara att knyta näven och komma igen.

Matchens lirare i Helsingborg stack ut och var solklart Nils Relfe, säkert backspel överlag gjorde valet ganska enkelt :-).

BIBK Lag Gul avslutade sedan med en sen eftermiddagsmatch mot Munka Ljungby i Bjärehovhallen. Ett ord summerar laginsatsen - FANTASTISKT! Bästa matchen lag Gul någonsin gjort. Vi reser oss från en tung start med 0-2, kvitterar, men sedan är vi lite yra och Munka Ljungbys duktiga lirare snurrade upp oss till 2-5 innan perioden var slut. Efter en från oss tränare "informativ" periodvila (hehe) går laget ut och vänder matchen fullständigt. Period 2 slutar 6-0 till BIBK, supergrymma killar. Fantastisk precision i skotten kombinerat med grymt försvar där Munka Ljungby inte tilläts att skjuta från bra lägen. I sista perioden bevakar vi ledningen, Tor gör viktiga 9-5 och allt känns lite lugnare. Nagelbitare in i kaklet dock då Munka Ljungby kröp närmare med 2 baljor. Vi reder dock ut situationen och glädjefnatt utbryter ihop med stora delar av lag Svart (som spelade på morgonen) i publiken.

Att välja matchens lirare är svårt när alla individer verkligen överpresterade från sin egna nivå. Ett snyggt (och stenhårt) skott från Axel rätt upp i nättaket, Albins två välplacerade skott i mål, ska inte glömmas bort. I slutändan måste dock Isac Ousbäck och Tor Bredberg dela på matchens lirare. 3 baljor vardera ihop med frenetiskt och fantastiskt hemjobb gjorde att vi väljer dessa två killar. I tillägg gjorde båda två dessutom flera assist vardera.

Med två matcher kvar per lag i respektive serie kan vi konstatera att lag Gul har överpresterat på ett fantastiskt sätt. Silverplatsen laget ligger på i nuläget talar sitt tydliga språk :-). Målsättningen att hamna på plats 4-5 uppgraderas därmed nu till att sikta på plats 2-3 (vilket vore grymt kul om vi lyckas).

Samtidigt har vi inte lyckats komma upp i riktigt den nivå vi velat med lag Svart. Galet jämn serie gör att man tappar många placeringar vid en enda förlust. Målet efter dagens match var att parkera som serieledare (dock i en haltande tabell). Efter förlusten dalar vi dock ner till en femteplats (som i praktiken 6-7 eftersom vi spelat en match mer än övriga). Fullt fokus på att avsluta på topp med två segrar så når vi dock vår ursprungliga målsättning att komma 4-5 i serien.

Nästa helg har lag Svart spelledigt medan lag Gul åker till Ängelholm för en spännande match.