SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
P07

Övergripande säsongplanering 2021/2022
2021-07-27 18:04

Hej alla BIBK P07-anhängare!

 

Hoppas sommaren är (och har varit) härlig!

 

Nu kör vi snart igång säsongen 2021/2022 för BIBK P07 (vi heter från och med nu ”enbart” P07 då 90% av truppen är födda 2007).

 

Alla killar, nya som gamla, ska känna sig varmt välkomna! Förhoppningsvis blir det en ”normal” säsong utan att Covid-19 sätter några käppar i hjulen. I nuläget kör vi på som om det vore en helt vanlig säsongsupptakt.

 

Det är ibland svårt att förstå hur fort tiden går, men P07 är nu det äldsta pojklaget i klubben och faktiskt det gäng som vi om några år siktar på ska vara så pass duktiga att laget kan spela Juniorallsvenskan (dvs. nästa årgång i JAS från klubbens sida).


Precis som tidigare säsongery är dock det primära målet för oss tränare att skapa trivsel i gruppen. Vi vill se till att alla har roligt samtidigt som hela gänget uppvisar god kamratskap och jobbar för varandra som ett lag. Parallellt ska samtliga individer självklart utvecklas tekniskt som innebandyspelare, i sin egen takt.


Vi kommer fortsätta att trycka på våra värdeord kring träning och match: FOKUS/TÅLAMOD/STYRKA/PASS PÅ BLADET/SKOTT PÅ MÅL. Mer och mer ansvar kommer också läggas på killarna individmässigt (för lagets skull) i form av egna förberedelser inför träningar och matcher. Fysisk utveckling och prestation kopplat till förberedande kosthållning och sömn är något vi kommer prata mycket om. Alla behöver lära känna sin egen kropp för att säkerställa rätt förberedelser för att kunna bidra med sitt eget bästa till laginsatsen. 

 

Tränare under säsongen

 

En glädjande nyhet i år är att vi lyckats rekrytera in en ny väldigt kompetent huvudtränare till P07. Vi har därför nöjet att välkomna Alma Andersson. Alma är en bevisat duktig ungdomsledare och även en fantastisk innebandymålvakt. Alma spelar till vardags i BIBK F04 och är dessutom nyligen uttagen i Skånelaget för att senare i år spela SM. Alma har även tränat med ett SSL-lag under sommaren (Malmö FBC). Vi tränare ser därför detta som ett välkommet (och nödvändigt) tillskott i innebandykunskap för att laget ska ta nästa steg utvecklingsmässigt. Vi ber alla att hjälpa till att välkomna Alma på ett bra sätt!

 

Till sist gällande övriga tränare. Tyvärr slutar Martin som tränare kommande säsong. Ersättning för Martin sker med hjälp av två nya hjälpledare (när behov uppstår). Tack på förhand den kommande säsongen för denna support till Bo-Erik (pappa till Vilmer M) och Anders (pappa till Adam).    

 

Kommande säsongs seriespel

 

Vi har precis som tidigare år valt att anmäla två matchspelande lag från BIBK P07 till serien. Detta till Röd nivå Pojkar C (P07). 9 matcher för vardera lag innan jul, sedan sker omlottning av serierna baserat på faktiska resultat och ytterligare matcher spelas sedan efter jul. Allt för att skapa förutsättningar för så många jämna matcher som möjligt.

 

De två lagen (Lag Gul resp. Lag Svart), kommer inte vara fasta utan killarna roteras löpande.

 

Närvarokrav för matchspel

 

Precis som alla tidigare säsonger ligger träningsnärvaro till grund för att bli inbjuden till matcher. Huvudregeln är som vanligt att man kallas till matcher i minst samma individuella procentuella nivå som man har träningsnärvaro. Tränar man exempelvis 65% är man garanterad att bli kallad till 65% av matcherna. Däremot måste man träna >50% för att överhuvudtaget kallas till match. Denna nedre gräns ser vi inte att någon i laget ska ha några problem att uppnå. Givetvis räknas inte träningar som en individ inte erbjuds deltaga i som en missad träning (pga gruppindelning många veckor, se nedan under punkt #2).


Övergripande information om hur vi tränare planerat kommande säsong (delvis preliminär)

 

1. Mjukstart med träningar vecka 32 (utan närvarouppföljning, lite prat om sommarlovet samt matchspel, notera Rutsborghallen): 

 

- Måndag 9 augusti 19:00-20:20: Rutsborghallen

- Onsdag 11 augusti 19:30-20:30: Rutsborghallen
- Fredag 13 augusti: INGEN träning den sista fredagen på sommarlovet :-)

 

2. Ordinarie träningar inklusive närvarouppföljning startar vecka 33 med första tillfället måndag 16 augusti (OBS: notera att fram till och med 18 augusti hålls träningarna i Rutsborghallen).

 

Vi tränar sedan enligt följande (dvs. från och med 20 augusti):

 

- Måndagar 19:00-20:20 Bjärehovhallen (första tillfället 23 augusti)
- Onsdagar 19:30-20:30 Bjärehovhallen (första tillfället 25 augusti)
- Fredagar 19:00-20:20 Bjärehovhallen (första tillfället 20 augusti)

 

NOTERA: alla killar kommer under matchsäsongen erbjudas träning minst två gånger per vecka. Eftersom truppen är så stor kommer vi allt som oftast dela upp gruppen mellan onsdagar och fredagar (enligt hur vi spelar match kommande helg). På måndagarna tränar hela truppen alltid samtidigt. Dessutom kommer vi regelbundet köra målvaktsträning på onsdagar tillsammans med F06/08, se nedan.

 

3. Målvaktsträningar med F06/08 sker 1-2 gånger per månad (ca var tredje vecka), och då på onsdagarna. Separata kallelser skickas ut inför dessa (alla kan inte vara med varje gång).

 

4. Söndag 22 augusti 16:00: föräldramöte hålls enligt separat kallelse från SportAdmin. Då går vi igenom kommande säsongs planering med möjlighet till frågor och/eller förbättringsförslag.

 

5. Söndag 19 september firar klubben 25-årsjubileum. Vi spelar innebandy, kollar på klubb- och matchkläder, tar lagfoton och annat som passar när vi ska fira klubbens stora dag. Program kommer senare.

 

6. Under augusti/september avser vi spela flertalet träningsmatcher. Mer information om detta senare.

 

7. Vi avser spela 2-3 cuper denna säsong:

 

- Ev. Gothia Cup i Göteborg 6-9 januari 2022.

- Påskcupen 2022 i Bjärehovhallen.

- Göteborg Cup i maj 2022 - favorit i repris från 2019 (eftersom cupen blev inställd 2020 & 2021).

 

8. Vi återkommer med planering kring två lagbyggande aktiviteter:

 

- Köra go-cart (eller motsvarande aktivitet för gruppen): någon gång på höstkanten.
- Pizza i Bjärehovhallen med tillhörande grupp-aktivitet, samt filmkväll. Som vanligt gör vi detta i januari. Ingen övernattning i hallen denna säsong.

 

9. Vi kommer som vanligt åka och titta på några SSL-matcher live på plats under säsongen. Var och när återkommer vi med. Pausmatcher har killarna tyvärr blivit för gamla för. Utvecklingen av Covid-19 påverkar så klart denna punkt.

 

10. Vi kommer motivera killarna till att så ofta som möjligt gå att titta på våra duktiga seniorlag när de spelar hemmamatcher i Bjärehovhallen. Mycket lärorikt och inspirerande. Här vill vi gärna att alla föräldrar även hjälper till med "motivationsarbetet" att pallra sig iväg till hallen. Utvecklingen av Covid-19 påverkar så klart denna punkt.

 

11. Grabbarna kommer positivt nog även i år få tillfälle till att agera sargvakter på A-lagsmatcher när Bjärred spelar på hemmaplan. Killarna lär sig oerhört mycket av att precis vid sargkanten se klubbens bästa spelare lira matcher, många moment man kan "härma" i sitt eget innebandyspel. Utvecklingen av Covid-19 påverkar så klart denna punkt.

 

12. Vi kommer vara ansvariga att bemanna kiosken under säsongen (precis som tidigare säsonger). Utvecklingen av Covid-19 påverkar så klart även denna punkt.

 

Välkomna till en ny rolig innebandysäsong!

 

Hälsar
Tränarna BIBK P07 

 


Nyhetsarkiv
Vilken show idag (!)2020-09-13 20:52
God morgon!2019-05-31 08:17
Asgött tempo i Helix!!!2019-05-30 20:22
Förväntansfullt....!2019-05-30 17:54
Nyttig sportlunch :-)2019-05-30 12:55
Framme! Nu kör vi!2019-05-30 09:55
USA tog OS-guld 1980....2018-01-20 11:02