SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
P07

Hur agera vid bekräftad Covid (hos spelare eller i familjen)?
2022-01-11 08:59

Spridningen av Covid i samhället är för tillfället explosionsartad. Kopplat till innebandyn ber vi alla vara fortsatt ytterst försiktiga. Vi tränare är livrädda för nedstängning av träningar med resultatet att även seriespelet kommer påverkas negativt (dvs. inte kommer kunna slutföras).

 

Det är inte värt att chansa! Det är inte värt att försöka kringgå reglerna, det förlorar vi alla på i längden!

 

Vi påminner om att uppdagande av Covid på spelare eller ledare som varit på träning/match direkt resulterar i 7 dagars totalt uppehåll för alla i hela laget (inga undantag). Om en spelare eller ledare uppvisar symptom ska vederbörande självklart inte delta i varken träningar eller matcher. Precis som tidigare är det ytterst viktigt att vi tränare informeras omgående om er kille bekräftas insjuknad i Covid (så vi direkt kan vidta ev. nödvändiga åtgärder).

 

Då vi fått rapporter om att flera familjer i BIBK P07 i nuläget har Covid hemma inom familjen (i samma hushåll) vill vi även påminna om klubbens regler kring detta som fortsatt gäller. I denna situation gäller 7 dagars uppehåll från innebandyn (räknat från när den senaste personen i familjen fått symptom), samt att man ska testa sig. Finns ett (enda) undantag till denna regeln och det är om man haft Covid tidigare (senaste 6 månaderna).

 

Ovan är helt i linje med FHM där nedan text återfinns på deras hemsida;

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har någon i hushållet bekräftad covid-19 får övriga i hushållet förhållningsregler. Reglerna talar om vad ni ska göra för att inte sprida smittan vidare.

 

Du som är hushållskontakt till någon med bekräftad covid-19 ses som ett misstänkt fall och får förhållningsregler. Det gäller:

  • oavsett om du har symtom eller inte
  • även om du är vaccinerad
  • oavsett ålder.

Du ska stanna hemma i minst sju dagar. Du som är i förskoleklassålder eller äldre ska även testa dig:

  • Har du symtom rekommenderas du att testa dig direkt.
  • Är du symtomfri rekommenderas testning på dag fem från att den sjuka personen i hushållet har tagit sitt prov.

Du som inte får symtom och har fått ett negativt provsvar kan gå tillbaka till sina dagliga aktiviteter sju dagar efter det att personen i ditt hushåll testade positivt. Du ska fortsätta vara uppmärksam på om symtom dyker upp även efter sju dagar.

 

Du som har haft covid-19 det senaste halvåret är generellt undantagen från förhållningsregler. Men om du får symtom ska du stanna hemma., 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tack för allas visade hänsyn!

 

//Tränarna


Nyhetsarkiv
Vilken show idag (!)2020-09-13 20:52
God morgon!2019-05-31 08:17
Asgött tempo i Helix!!!2019-05-30 20:22
Förväntansfullt....!2019-05-30 17:54
Nyttig sportlunch :-)2019-05-30 12:55
Framme! Nu kör vi!2019-05-30 09:55
USA tog OS-guld 1980....2018-01-20 11:02