Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
F04/05

 
Ängelholm Outdoor - shit va varmt...
2018-08-03 19:08
För första gången åkte F04/05 upp till Ängelholm för att spela Outdoor den 30 Juli - 1 Augusti. 15 tjejer 9 matcher, 3 ledare och 35 grader i skuggan.

Tre matcher om dagen blev det, första matchen mot Fristads Goif och sista mot Rolandz brudar aka IBK Lund. I de första matcherna märktes det att vi inte spelat 3 mot 3 innan, det är ett helt annat spel än vad vi är vana vid, det går fortare, man ställer upp på ett annat sätt och man avslutar hela tiden istället för att hålla bollen inom laget.

På vägen stötte vi på lag från Uppsala och Göteborg men även Lomma, nyttigt och lärorikt och vi blev bättre för varje match. Till slut blev det 8-delsfinal men där åke vi ut mot IBK Lund som sen gick till final.

Mellan matcherna blev det en del häng med laget på stranden och så klart en del badande. Vi kollande också in mycket innebandy men tyvärr var det inga andra lag från Bjärred på plats, bara några enstaka spelare i nåt lag.

Tisdagen hade vi tre matcher och det var den varmaste dagen i turneringens historia, runt 35 i skuggan och säkert 45 i solen på planen, tufft för alla men speciellt målvakterna, trots mycket vatten och annan dricka och bad i mellan var det flera spelare som mådde illa och sista matchen för dagen var nästan alla lite yra, det var helt enkelt för varmt att spela innebandy ute...

Nu testar vi att spela Nova Open och sen börjar serien. Under året kanske vi tränar mer tre mot tre så då kanske det blir ett besök i Ängelholm även nästa år.

Höllviken Invitational 2018
2018-03-30 22:27
Ett kallt men soligt Höllviken bjöd in till turnering på Långfredagen. Åtta flicklag gjorde upp om prischecken. 

Första matchen mot Carlshamn

Ett lag vi inte mött tidigare. Ett duktigt lag som vann F03 serien i Småland. En jämn match på morgonen och fint spel från båda lag. 1-0 efter första perioden och en helt jämn match. I andra perioden tog Carlshamn över spelet och utökade även till 3-0. En rättvis seger där båda lag spelade bra. 

Match två mot Stanstad.

Vi har mött Stanstad förr när vi spelade poolspel men det var länge sen. I år har  Stanstad toppa den lätta serien medan Bjärred legat i botten av den svåra serien. Bjärred har dock spelat mycket bättre efter jul och det fick Stanstad känna på. Bjärred dominerade matchen både på planen och i matchprotokollet. Stanstad var inte ofarliga men 4-1 segern för Bjärred var fullt rättvis.

Match 3 mot Höllviken

Efter den fina insatsen mot Stanstad hoppades vi på en klar seger mot Höllviken som tidigare förlorat stort men ibland går det inte som man tänkt. Bjärred hade klart övertag i spel och målchanser men skotten var för enkla för Höllviken mycket duktiga målvakt. Bjärred hade tre bra chanser på rad men istället för mål kontrade Höllviken och gjorde mål på sin första chans. Golvet och motståndet var långsamt och då blev Bjärred också långsamma. 
 I andra perioden fortsatte Bjärreds dominans men Höllviken kämpade bra ochnlängst bak stod en mur och till slut gjorde Höllviken mål igen. Om man har bollen mycket men är ineffektiva framför mål vinner man inga matcher. Efter tre matcher och resultat som varit upp och ner slutar Bjärred trots allt som grupptvå.

Kvartsfinal mot Höllviken 2

Tillbaka i  Halörhallen kom spelet tillbaka. Höllviken hade två lag i turneringen och om Bjärred var ineffektiva mot det första Höllvikenlaget så ändrades det här. Bjärred dundrade på och gjorde totalt 10 mål i matchen, och många spelare fick stiga fram och bli målgörare. Bjärred som i höstas hade förtvivlat svårt att göra mål satte nu skott både utifrån och från sidan, både volleyskott och returer gick in. Höllviken stack upp några gånger men en snygg seger för Bjärred.

Semifinal mot Åstorp Kvidinge

Åstorp möter vi ofta, senast i serien för en vecka sedan. Tyvärr slutar de jämna matcherna oftast med seger för Åstorp. Men denna gängen var det kanske Bjärreds tur att vinna?
Första perioden var riktigt jämn med chanser åt både håll. Kort innan perioden var slut gjorde Bjärreds sin frislagsvariant. Ellen passade Emma som passade vidare till Signe som passade vidare till Ellen som sprungit runt och nu kunde skjuta bollen enkelt in bakom en bortspelad målvakt. Tyvärr kom en replik från en av de duktiga tjejerna i Åstorp så perioden slutade 1-1. I början av period 2 får Åstorps kapten till ett kanonskott från sidan som sitter stenhårt i nättaket, hon blev så förvånad, tror inte hon gjort något sånt mål tidigare. Men Bjärred kan oxå, bara några minuter senare drar Emma H in ett nästan lika hårt skott högt upp bakom Åstorps målvakt. Åstorp gör sen 3-2 och Emma kvitterar igen. Bjärred gör allt för att vinna men blottar sig något bakåt och då utnyttjar Åstorp detta genom sin snabba forward som gör 4 mål där hon springer förbi eller genom våra backar. Bjärred gör en riktig kämpamatch men tyvärr är det Åstorp som återigen står som vinnare och tar finalplatsen.

En rolig och lång dag med laget är slut, många mål och spännande matcher blev det, och vi skall vara nöjda med våra insatser. Ellen, Emma, Clara, Alma och Emelie blev utsedda till matchens lirare och Alma tog för andra gången i rad priset som turneringens bästa målvakt.

Vi sade att vi skulle ge 100% och ha roligt och det har vi haft, man blir stolt som ledare när man ser hur tjejerna utvecklas som spelare men även som människor och hur de kämpar för varandra i alla lägen.

Nästa helg blir det Skånemästerskap, gissa vem vi möter då, just det, Åstorp Kvidinge...


Gothia 2018 - slutspel
2018-01-07 14:57

Dag 4 – Slutspel


Slutspelet började med match kl 8.00 i Sandeklevshallen, vår tredje match där och vi mötte Floda, ytterligare ett lag från Göteborgsregionen som blev 3a i sin grupp och  bla slagit Skurup. Vi har mött Floda tidigare, då vann de mot oss. Efter att ha haft endast topplag i vår grupp fick vi äntligen möta ett lag som inte var dubbelt så stora och vi fick nytta av det vi lärt oss dagen innan. Målen som vi haft så svårt att få till hela hösten rullade plötsligt in, det offensiva passningsspelet fungerade och vi gjorde många fina mål. Bjärred var klara segrare med 6-1 med bla 2 mål av Ellen, båda med assist av Signe.


I nästa match stod Olofström för motståndet, ett lag vi aldrig stött på tidigare. Matchen spelades i Svindeln, en väldigt gammal hall, på andra våningen i ett gammalt industriområde, väldigt udda. Matchen då?, jo nu var det 6e matchen på tre dagar och den härliga kämpainsatsen vi såg mot Warberg eller det fina spelet vi såg mot Floda var inte rikligt där. Olofström var ingen fantastiskt lag och Clara gjorde ett finns mål och det var länge en jämn match men det var många trötta ben och huvuden i Bjärred så Olofström tog till sist en klar seger med 3-1.


Gothia var över spelmässigt för denna gången. Vi sammanfattar så här:


En väldigt tuff lottning, 4 riktigt bra lag i vår grupp som alla tog sig långt i slutspelet. Om vi såg på de andra lagen från vår serie i Skåne hade alla väldigt svårt att hävda sig, vi hade dock den svåraste lottningen, så kanske var det vi som lärde oss mest av att möta bra lag. Vi gav dock aldrig upp, vi tränade nya saker i varje match och vi tar med oss många saker hem till serien som snart drar igång igen.

Förutom att vi spelade 6 innebandymatcher så såg vi mycket annan innebandy, träffade på massor av andra killar och tjejer som spelar innebandy, och känner att vi är del av något stort när vi är med på Gothia Cup.


Förutom innebandy, Airhop och restaurangbesök så blev det mycket tid tillsammans, och enligt laget var det detta som var det bästa. Att hänga 17 tjejer tillsammans i flera dagar och göra allt tillsammans, det slår det mesta.


Bjärreds IBK Flickor 04/05 är ett härligt gäng tjejer som kanske inte vinner alla matcher men som alltid kämpar, aldrig trycker ner varandra och som sprider solsken i sina gula tröjor. Vi ledare är tacksamma att vi får hänga med på er resa och om laget vill göra detta igen så tror jag att vi hänger med igen.

 

Bjärreds tjejer bankar bäver Gothia del 2
2018-01-07 14:48

Dag 3

Ytterligare en tidig morgon. Tyvärr vaknade Isa sjuk och var tvungen att lämna laget. Värnamo 2 var motståndet i Prioritet Serneke Arena, största hallen för oss under cupen. Värnamo 1 var inte så bra så Värnamo 2 kanske skulle bli en enkel match men Värnamo var riktigt bra. Bjärred gjorde inte sin bästa match och fick inte igång vårt spel och Värnamo tog en enkel seger med 4-1. 

Hem, chilla, fylla på förråden och så lite Banka Bäver, för nästa match var mor Warberg, tjejerna som blev 3a i Gothia i fjol.

Matchen mot Warberg började i ett högt tempo, vi hade innan matchen pratat om Warbergs snabba backar som kommer på kanterna men Bjärred var beredda. Fem minuter in i matchen sköt Filippa ett skott utifrån och Bjärred tog ledningen, som stod sig perioden ut. I paus såg vi att Warberg tog in några nya spelare och nu satte Warberg full fart men de mötte de små gula getingarna och kom inte så långt. Till slut kunde inte Bjärred stå emot längre och Warberg kvitterade.  Det var chanser åt både håll men några minuter från slutet rullade bollen Warbergs väg när Bjärred bara var 4 utespelare och de kunde göra 2-1, och strax därefter var matchen slut. En riktigt bra kämpainsats av Bjärred mot ett topplag.


På kvällen dags för dagens tredje match, och åter igen match mot ett mycket bra lag, Tigers från Tjeckien, som vunnit mot både Pixbo och Warberg, förra årets finallag. Tyvärr var planen liten, motståndarna stora och Bjärreds tjejer trötta. Vi hade ingen rolig stund i Pjäshallen och Tigers vann lätt med 7-0. Det är tydligt att tjejer i Tjeckien äter helt annan mat än vad de gör i Bjärred.

Nu orkade vi inte ens banka bäver, utan vi stupade i säng.

Rapport från Gothia Cup 2018, starten
2018-01-07 14:34

Dag 1.

Gothia Cup 2018 började i år redan på onsdagen med avfärd från Bjärred. 19 tjejer hade tyvärr blivit 17 då Sophia och Kajsa inte kunde följa med. Några hade inte ens kommit hem från Aruba när vi åkte men via Max i Halmstad checkade vi in 14 och några ledare på Lundenskolan i Göteborg, vi tog över Kevins klassrum och gjorde till vårt basecamp. Mycket sömn första natten?, nej men det var mysigt att vara många tjejer tillsammans, ledarna fick eget rum.

 

Dag 2

Tidig uppstigning och tidig match, mot Pixbo Wallenstam, förra årets segrare i hela Gothia Cup, svårare lottning gick inte att få. Vi har mött Pixbo tidigare och de är ett duktigt lag. Bjärred kämpade på bra och krigade för varje boll, men med lite otur och några missade markeringar så rann det iväg, 6-0 till Pixbo. Nu var vi igång, nu kunde det bara bli bättre.


Inga fler matcher denna torsdag, istället kollade vi in Klubbhuset och Gothia Arena, lite uppdatering av utrustningen inför kommande matcher. Lunch med Chicken Nuggest på skolan och sen iväg till AirHop, en trampolinpark i GbG, inte så bra som i Malmö men roligt och hoppigt för hela gänget. Tack alla föräldrar som stått i kiosken, er kiosktjänst betalade detta. I tiden mellan alla aktiviteter spelade vi kort, Banka Bäver var bästa spelet.


Middag på kvällen hos Jensens Böfhus. Buss till Nordstan och sen tog vi över nästan hela restaurangen, 42 personer var vi, nästan alla föräldrar var med. Tidigt i säng, viktig dag på fredag.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 13/10 14:41 
Bjärreds Innebandyklubb, 12/10 20:05 
Bjärreds Innebandyklubb, 02/10 14:59 
Bjärreds Innebandyklubb, 28/09 16:33 
Bjärreds Innebandyklubb, 27/09 14:35 
Bjärreds Innebandyklubb, 26/09 12:30