Bjärreds Innebandyklubb
F04/05
 
Gothia 2018 - slutspel
2018-01-07 14:57

Dag 4 – Slutspel


Slutspelet började med match kl 8.00 i Sandeklevshallen, vår tredje match där och vi mötte Floda, ytterligare ett lag från Göteborgsregionen som blev 3a i sin grupp och  bla slagit Skurup. Vi har mött Floda tidigare, då vann de mot oss. Efter att ha haft endast topplag i vår grupp fick vi äntligen möta ett lag som inte var dubbelt så stora och vi fick nytta av det vi lärt oss dagen innan. Målen som vi haft så svårt att få till hela hösten rullade plötsligt in, det offensiva passningsspelet fungerade och vi gjorde många fina mål. Bjärred var klara segrare med 6-1 med bla 2 mål av Ellen, båda med assist av Signe.


I nästa match stod Olofström för motståndet, ett lag vi aldrig stött på tidigare. Matchen spelades i Svindeln, en väldigt gammal hall, på andra våningen i ett gammalt industriområde, väldigt udda. Matchen då?, jo nu var det 6e matchen på tre dagar och den härliga kämpainsatsen vi såg mot Warberg eller det fina spelet vi såg mot Floda var inte rikligt där. Olofström var ingen fantastiskt lag och Clara gjorde ett finns mål och det var länge en jämn match men det var många trötta ben och huvuden i Bjärred så Olofström tog till sist en klar seger med 3-1.


Gothia var över spelmässigt för denna gången. Vi sammanfattar så här:


En väldigt tuff lottning, 4 riktigt bra lag i vår grupp som alla tog sig långt i slutspelet. Om vi såg på de andra lagen från vår serie i Skåne hade alla väldigt svårt att hävda sig, vi hade dock den svåraste lottningen, så kanske var det vi som lärde oss mest av att möta bra lag. Vi gav dock aldrig upp, vi tränade nya saker i varje match och vi tar med oss många saker hem till serien som snart drar igång igen.

Förutom att vi spelade 6 innebandymatcher så såg vi mycket annan innebandy, träffade på massor av andra killar och tjejer som spelar innebandy, och känner att vi är del av något stort när vi är med på Gothia Cup.


Förutom innebandy, Airhop och restaurangbesök så blev det mycket tid tillsammans, och enligt laget var det detta som var det bästa. Att hänga 17 tjejer tillsammans i flera dagar och göra allt tillsammans, det slår det mesta.


Bjärreds IBK Flickor 04/05 är ett härligt gäng tjejer som kanske inte vinner alla matcher men som alltid kämpar, aldrig trycker ner varandra och som sprider solsken i sina gula tröjor. Vi ledare är tacksamma att vi får hänga med på er resa och om laget vill göra detta igen så tror jag att vi hänger med igen.

 

Bjärreds tjejer bankar bäver Gothia del 2
2018-01-07 14:48

Dag 3

Ytterligare en tidig morgon. Tyvärr vaknade Isa sjuk och var tvungen att lämna laget. Värnamo 2 var motståndet i Prioritet Serneke Arena, största hallen för oss under cupen. Värnamo 1 var inte så bra så Värnamo 2 kanske skulle bli en enkel match men Värnamo var riktigt bra. Bjärred gjorde inte sin bästa match och fick inte igång vårt spel och Värnamo tog en enkel seger med 4-1. 

Hem, chilla, fylla på förråden och så lite Banka Bäver, för nästa match var mor Warberg, tjejerna som blev 3a i Gothia i fjol.

Matchen mot Warberg började i ett högt tempo, vi hade innan matchen pratat om Warbergs snabba backar som kommer på kanterna men Bjärred var beredda. Fem minuter in i matchen sköt Filippa ett skott utifrån och Bjärred tog ledningen, som stod sig perioden ut. I paus såg vi att Warberg tog in några nya spelare och nu satte Warberg full fart men de mötte de små gula getingarna och kom inte så långt. Till slut kunde inte Bjärred stå emot längre och Warberg kvitterade.  Det var chanser åt både håll men några minuter från slutet rullade bollen Warbergs väg när Bjärred bara var 4 utespelare och de kunde göra 2-1, och strax därefter var matchen slut. En riktigt bra kämpainsats av Bjärred mot ett topplag.


På kvällen dags för dagens tredje match, och åter igen match mot ett mycket bra lag, Tigers från Tjeckien, som vunnit mot både Pixbo och Warberg, förra årets finallag. Tyvärr var planen liten, motståndarna stora och Bjärreds tjejer trötta. Vi hade ingen rolig stund i Pjäshallen och Tigers vann lätt med 7-0. Det är tydligt att tjejer i Tjeckien äter helt annan mat än vad de gör i Bjärred.

Nu orkade vi inte ens banka bäver, utan vi stupade i säng.

Rapport från Gothia Cup 2018, starten
2018-01-07 14:34

Dag 1.

Gothia Cup 2018 började i år redan på onsdagen med avfärd från Bjärred. 19 tjejer hade tyvärr blivit 17 då Sophia och Kajsa inte kunde följa med. Några hade inte ens kommit hem från Aruba när vi åkte men via Max i Halmstad checkade vi in 14 och några ledare på Lundenskolan i Göteborg, vi tog över Kevins klassrum och gjorde till vårt basecamp. Mycket sömn första natten?, nej men det var mysigt att vara många tjejer tillsammans, ledarna fick eget rum.

 

Dag 2

Tidig uppstigning och tidig match, mot Pixbo Wallenstam, förra årets segrare i hela Gothia Cup, svårare lottning gick inte att få. Vi har mött Pixbo tidigare och de är ett duktigt lag. Bjärred kämpade på bra och krigade för varje boll, men med lite otur och några missade markeringar så rann det iväg, 6-0 till Pixbo. Nu var vi igång, nu kunde det bara bli bättre.


Inga fler matcher denna torsdag, istället kollade vi in Klubbhuset och Gothia Arena, lite uppdatering av utrustningen inför kommande matcher. Lunch med Chicken Nuggest på skolan och sen iväg till AirHop, en trampolinpark i GbG, inte så bra som i Malmö men roligt och hoppigt för hela gänget. Tack alla föräldrar som stått i kiosken, er kiosktjänst betalade detta. I tiden mellan alla aktiviteter spelade vi kort, Banka Bäver var bästa spelet.


Middag på kvällen hos Jensens Böfhus. Buss till Nordstan och sen tog vi över nästan hela restaurangen, 42 personer var vi, nästan alla föräldrar var med. Tidigt i säng, viktig dag på fredag.

Vi förbereder oss för Gothia Cup 2018
2017-12-18 20:52
Spelschema Torsdag Bjärreds IBK Pixbo Wallenstam IBF 09:40 Sandeklevshallen FRIDAY Värnamo IK 2 Bjärreds IBK 09:20 Prioritet Serneke Arena A Bjärreds IBK Warberg IBF 14:40 Sandeklevshallen Tigers Jizni Mesto Bjärreds IBK 20:00 Nya Pjäshallen
Bilder från Häljarp
2017-12-10 00:09
Klicka för att komma till bilderna:
galleri
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 12/02 10:17 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/01 15:30 
Bjärreds Innebandyklubb, 19/01 14:56 
Bjärreds Innebandyklubb, 15/01 12:21 
Bjärreds Innebandyklubb, 07/01 18:03 
Bjärreds Innebandyklubb, 02/01 15:06