Bjärreds Innebandyklubb
F04/05
 
Första seriematchen avklarad
2017-10-16 14:02
Engelholm kom med ett lag med 05 tjejer, jag skulle tro att det är samma gäng som vann Höllviken cupen i våras. Engelholm är ett bra lag, de kör med hög press på våra backar, de låter oss inte komma förbi på   kanterna, gör helt enkelt väldigt få misstag.

Vi spelade med Ellen i mål det är roligt att vi har så många duktiga tjejer som kan stå i mål.

Första perioden var jämn, kanske en liten övervikt för Engelholm i spelet men det var kamp från alla våra spelare. Inga direkta misstag, vi försökte spela vårt spel men kom inte förbi deras backar speciellt ofta och hade inga jättechanser. 15 sekunder kvar gör Engelholm mål, tappad markering men lite tursamt mål.

I pausen var vi nöjda med vårt spel och ville spela vidare på samma sätt och göra snabbare byten. I andra perioden fortsattte kampen på samma sätt, få riktigt klara chanser men bra spel från båda lagen, det känns att detta är en svår serie, båda lagen visar bra mognad, och fint taktiskt spel.

Engelholm gör 2-0 i börjar av tredje på ett riktigt snyggt anfall med sidoförflyttning och vi hinner inte med i markeringen. Några minuter senare passar Alice från backposition upp till Signe som kommer loss från mitten, rusar mot mål, rundar målvakten och lägger in den, vild glädje. Några minuter senare får vi frislag på mittplan, vi pratade mycket i pausen om att skjuta mer och att gå på returer. Muskan skjuter frislaget mot mål och målvakten är skymd och bollen går in.
De sista 5 pressade Bjärred på för att vinna och hade fler skott de sista 5 än hela första perioden, med lite tur kunde vi vunnit. Det härliga var att hela laget stod upp och hoppade på bänken halva sista perioden, de ville verkligen vinna och de slet alla för allt de hade.

Rättvist resultat sett över hela matchen, Engelholm är duktiga och gör många saker "rätt", och  när vi möter bra lag som idag, då spelade vi också bra. Eddie och Fredrik var lediga idag, men vi ledare som var här idag kände oss riktigt stolta över tjejerna idag, både hur de spelare och hur de hejar och peppar varandra.
FCH Cup 10 September
2017-09-13 15:41
Försäsongscup i Helsingborg. Vi hade hamnat med en grupp med Varberg, Åstorp och Häljarp. Åstorp är ett av topplagen i vår serie men Häljarp och Varberg hade vi aldrig mött förr.

Match 1 - Häljarp
Vår första match spelades i Arena A, stora hallen med plats för 4700 på läktaren. Roligt att spela i stora hallen ven om det inte var riktigt fullsatt. Häljarp var ett nytt lag för oss och det utvecklades till en mycket jämn match. Spelmässigt var det en jämn match med Bjärred hade en väldigt stabilt försvar så Häljarp kom till väldigt få chanser. Många tjejer i Bjärred hade inte riktigt vaknat, resan till Liseberg dagen innan satt i benen. Två fina spelmål och ett tryggt försvar gjorde att Bjärred lämnade som segrare. Dags för idrottslunch på McD.

Match 2 - Warberg
Ytterligare ett nytt lag för oss. I Warberg finns det andra bakterier i vattnet för även om deras lag bestod till 100% av tjejer födda 2004 så var deras minsta tjejer i jämnhöjd med våra längsta. Warberg spelade bra, sköt mycket skott och var hetast på returerna, våra tjejer hängde tidigt med huvudet och när de utmanade Warberg förlorade de oftast, det är svårt att vinna en löpduell mot en motståndade som i snitt var 20 cm längre. En bra lektion för oss vad vi behöver träna på.

Match 3 - Åstorp
Åstorp spelar i vår serie och vi har mött dem ett antal gånger. Åstorp brukar vinna men det brukar vara jämna tillställningar, så också denna gång. De huvuden som hängt eller den trötthet vi såg i första matchen var helt borta. Detta var en av de bästa kämpamatcherna jag sett laget göra, alla gjorde verkligen sitt bästa.
Länge var ställningen 0-0 men en bit in i andra perioden kom Åstorps stjärna Martina loss på kanten och satte bollen högt upp i krysset. Åstorp hade många chanser men våra backar slet verkligen och när de missade så stod vår otroliga målvakt Alma i vägen. En jämn match men som tyvärr slutade med förlust.

Nu är vi uppladdade för att ta sig an serien, cupen gav oss lite att tänka på men också lite roliga minnen att ta med oss. Stort tack till publiken som följer oss troget.


Säsongen 2017-2018 spelar vi i Flickor 04/05 Svår
2017-06-19 11:38

Innebandyförbundet har bestämt att det istället för en serie Flickor 04 och en serie flickor 05 skall finnas en Flickor 04/05 svår och en 04/05 lätt. Bjärred kommer att spela i den svåra tillsammans med dessa lag, vi skall möta alla två två gånger, en gång hemma i Bjärred och en gång på deras hemmaplan. Många lag vi känner igen, tror det bara är Lönsboda vi aldrig mött.


Bjärreds IBK F04

FBC Engelholm F04

Hofterups IBF F04

Lönsboda IBK F04

Malmhaug KFUM IBF F04

Malmö FBC F04

Munka Ljungby Ak. F04

Skurups IBK F04

Å/K IBS F04

Åkarps IBK F04

HIBF INVITATIONAL 2017!
2017-04-06 12:25
Se matcherna live i spelaren ovan.


Nu närmar det sig HIBF Invitational 2017 (16 april). Här kommer praktisk information inför dagen. Matchtiden är 2x15. Hela dagen genomförs i Halörhallen och Gyahallen. Arrangören kommer att ha igång kioskverksamheten och grillarna, de tar både kontanter och swish. Efter varje match kommer arrangören utse matchens lirare i båda lagen. Efter sista matchen kommer de även att utse ett all-star team för hela turneringen. 
1. Bjärreds IBK 
2. FBC Engelholm 
3. Höllvikens/Näset IBF 
4. Skurups IBK

NYTT SPELSCHEMA

10:45 FBC Engelholm - Bjärreds IBK              Halörhallen
13:00. Bjärreds IBK - Höllviken/Näset IBF     Gya hallen
15:15 Skurups IBK - Bjärreds IBK                    Halörhallen

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 20/10 10:32 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/10 10:09 
Bjärreds Innebandyklubb, 08/10 21:46 
Bjärreds Innebandyklubb, 04/10 09:41 
Bjärreds Innebandyklubb, 02/10 11:18 
Bjärreds Innebandyklubb, 29/09 08:34