Bjärreds Innebandyklubb
JAS
 
Intervju med Erik inför premiären.
2017-09-29 08:30

I helgen gör Bjärreds unga JAS-lag debut, borta mot Malmhaug. Hur är läget i truppen?

 

Erik: Läget är ungefär som det brukar vara inför en premiär tycker jag. Någon skadad, någon lite krasslig och någon bortrest men framför allt många förväntansfulla spelare och ledare som ser fram emot att serien äntligen startar.

 

 

Ni har nu varit igång två månader och du har lärt känna gänget. Hur ser du på kommande säsong och vad kan vi förvänta oss av laget?

 

Erik: Precis, vi har tränat tillsammans i ungefär två månader och jobbat hårt med vår spelidé och att börja forma gruppen. Den kommande säsongen ska bli väldigt rolig, det är spännande att vara med när Bjärred tar sina första steg i JAS-sammanhang. Vi har utvecklats mycket under de här två månaderna och det är en talangfull skara med mycket vilja så jag har stora förväntningar på laget. Jag tror aldrig jag tränat ett lag som har bättre träningsnärvaro än det jag upplevt hittills i Bjärred så jag har fina förutsättningar som tränare och jag ska göra så gott jag kan för att förvalta det på bästa sätt.

 

 

Många undrar vad det är för skillnad på JAS (Juniorallsvenskan) och HJ18 där Bjärred spelat innan, kan du förklara nivåskillnaden?

 

Erik: Jag har inte varit direkt inblandad i HJ18 de senaste säsongerna så jag vet tyvärr för lite om den serien för att riktigt kunna uttala mig. JAS har jag däremot mer erfarenhet av och det man kan säga om JAS är att lagen ofta satsar hårt på JAS och i princip alltid ställer upp med sina på pappret starkaste trupper. Vi får chansen att spela 16 matcher mot det bästa motståndet som finns i vår ålder i Skåne med omnejd. JAS är en väldig rolig serie, juniorinnebandy i hög fart och ofta mycket känslor.

 

 

Vad säger du om premiärmotståndet, Malmhaug, är där någon speciell spelare att se upp för?

 

Erik: Malmhaug brukar alltid få ihop ett lag som är tufft att möta och kämpar hårt. Vad jag förstått har truppen genomgått ganska stora förändringar under sommaren och det tillsammans med att laget har en ny tränare gör att det är svårt att veta riktigt vad för lag vi möter men det blir säkert en spännande och fartfylld match. Jag brukar ha rätt dålig koll på specifika spelare i motståndarlaget, jag tror det är kollektivet Malmhaug man ska se upp för snarare än specifika spelare.  

 

 

Du har sett vissa av era motståndare, vilket lag tror du blir tuffast att möta?

 

Erik: Svår fråga, man kan skapa sig nya fiender genom att besvara den ”fel” haha. Vissa lag har värvat rejält under sommaren och det känns som att allt fler utnyttjar möjligheten att använda sig av dubbellicenser för att ytterligare förstärka sina JAS-lag så man vet inte riktigt hur trupperna ser ut. Men med tanke på trupperna Åstorp och Lund hade redan innan och spelarna de värvat in under sommaren skulle det vara en stor missräkning för dem båda att inte vara starka topplag. De senaste säsongerna har jag varit imponerad över hur FCH fått ihop en stark grupp i alla sina JAS-kullar så jag förväntar mig inget mindre denna säsongen. Fortsätter utvecklingskurvan vi haft hittills under säsongen ska vi nog kunna bli en obehaglig överraskning för många lag också.


Tack Erik, och lycka till i premiären på lördag, borta mot Malmhaug.

JAS-serien 2017/2018 är lottad.
2017-06-16 12:19
Spelschema kommer senare.
Bjärred satsar på våra juniorer. Startar JAS lag
2017-04-07 15:02

Bjärreds satsning på ett damlag har slagit väl ut så nu gör vi nästa satsning i Bjärreds IBK. Till säsongen 2017-2018 kommer Bjärred anmäla ett lag till Juniorallsvenskan (JAS). Detta lag kommer att ta upp kampen med de andra stora klubbarna i Skåne men även fungera som en inkörsport till seniorlaget. Ett JAS lag får ha spelare tom det året de fyller 18 år.


Som ansvarig tränare för detta nya JAS-lag har klubben anställt Alexander Holmqvist, med gedigna erfarenheter både som tränare och spelare på hög nivå. Alex kommer tillsammans med övriga ledare runt våra juniorer och äldre pojkspelare under sommaren lägga upp strategin inför nästa säsong. Tillsammans med vår A-lags tränare Oskar kommer Alex att ta fram en spelide baserad på en snabb, offensiv och positiv innebandy som kommer att genomsyra alla klubbens lag på sikt.


För den som är intresserad och vill veta mer om Bjärreds JAS satsning kontakta kansli.bibk@gmail.com eller någon av ledarna runt laget.


Välkommen Alex och se upp övriga lag i Skåne, nu satsar Bjärred på Juniorallsvenskan.

Kommande matcher
Spelade matcher
Mån 12/2 20:30
5 - 1  
Sön 11/2 19:00
10 - 5  
Sön 4/2 13:00
7 - 8  
Fre 26/1 19:30
7 - 2  
Tor 25/1 19:30
6 - 7  
Sön 14/1 16:00
6 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 12/02 10:17 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/01 15:30 
Bjärreds Innebandyklubb, 19/01 14:56 
Bjärreds Innebandyklubb, 15/01 12:21 
Bjärreds Innebandyklubb, 07/01 18:03 
Bjärreds Innebandyklubb, 02/01 15:06