Bjärreds Innebandyklubb
P02/03

Bjärreds IBK Pojkar 02/03 spelar säsongen 2017-2018 i två serier

Pojkar B lätt södra (02)        

Pojkar C lätt sydvästrar (03) 


Våra träningstider är;
Måndagar 19,30-20,40 Bjärehovshallen
Torsdagar 18,00-19,30 Rutsborgshallen
Gothia 2018 för P02/03
2018-01-07 16:54
 Så är vi åter hemma efter ett par tuffa dagar i Götet. Nytt för i år var att vi i år spela i serie P02, tidigare år har vi deltagit i P03. Anledningen till detta vara att så många som möjligt skulle kunna få delta. Detta innebar att vi sannolikt var det yngsta 02 laget i turneringen med fem killar 02, sju killar 03 samt två killar 04. Totalt 12 utespelare, två målvakter samt en påhejande Viktor som för närvarande inte kan spela pga sin operation. 
Många av lagen vi mötte var homogena 02 lag med förstärkning av någon/några överåriga. I denna ålder så spelar två år enorm skillnad i kroppsstorlek. Nåväl detta var förutsättningarna. Nytt för oss var också att vi lyxade med bästa hotellboende på Gothia tower mitt i centrala Gbg. Dessutom hade vi toppat det hela med vår kunniga lagledare Kasper Lundmark. Självklart blir det något annat när en duktig innebandyspelare sköter lagledning och coachning.

Vi hamnar i grupp 9 med bl.a. tuffa lag som Växjö, Fagerhult och lag från Tjeckien. Första match torsdag kl 15 mot vad vi tror gruppens tuffaste motstånd, Växjö. Matchen spelas i ett extremt högt tempo och vi spelar med ett tight försvar och i första perioden får vi endast till några få anfall, vi går till paus med 0-0. Målet vaktas av Jesper som fullkomligt storspelar. Omgående i andra perioden kommer det första baklänges målet och inte långt senare har vi 0-2. Med bara 3 minuter kvar lyckas vi kvittera genom Adam med en fin passning från William. Växjö blir smått chockade och vi får ett tydligt övertag. Det osannolika sker då bollen åter går in efter Adams fullträff när det återstår 3 sekunder av matchen. Detta betyder 2-2 och vi tar en poäng. För oss känns det som seger men Växjö var vansinniga på resultatet. Nu blir det käk och incheckning innan vi åter åker till match.

Dagens andra match är i de ökända Lundbystrandshallarna. Hala golv, dålig luft och tight runt sargerna. Motståndare är Fagerhult Habo. Ett gäng stora och löpstarka killar. Även här får vi jobba hårt med försvaret och Wille är lysande i målet. Det är 0-0 efter första. I slutet av andra får vi en fantastisk möjlighet till kvittering men bollen vill inte in och istället kontrar Fagerhult in 0-2. Resultatet känns inte helt rättvist i denna match men med tanke på att vi tog poäng mot Växjö så det nog ett ok resultat med ett poäng efter de två första matcherna.

Under fredagen har vi två matcher mot vad vi tror lite lättare motstånd. Först ett möte mot Florball Benesov kl 11.40. Vi får en drömöppning av matchen och redan i första bytet sätter Oskar bollen i mål efter assist av Isak. En fysiskt väldigt tuff match där vi utsätts för mycket smällar och med domare som inte tar utvisning för något. Glädjande för oss ledare så avlossar Filip en bit in i perioden ett skott som letar sig in mellan en massa spelare och vi har 2-0. Vi är klart bättre men det är inget vidare spel utan mest en massa kamp, hugg och slag. Dessvärre får de in sin kvittering precis innan paus. I andra perioden så coachas vissa killar hårt och glädjande nog så får William näta efter pass från Henke. Det är 3-1 och trots massivt tryck i slutet så stänger vi matchen och vi får vår första seger i Gothia 2018. Kasper strålar av nöjdhet och svetten sprutar från killarna efter matchen,  vi beger oss åter till stan för mat och vila. 

Då det varit lite "si och så" med sömn för vissa under första natten så beordras killarna att duscha och vila. Nästa match är först kl 22.00. Det är en lååång väntan och det är jobbigt att ladda om. Vi ledare tar en fika och inser att vi inför sista matchen kommer få plats 2, 3 eller 4 i gruppen. Följande gäller, vid oavgjort eller förlust mot Täby så blir vi fyra. Vid vinst mot Täby och minst oavgjort för Fagerhult mot Växjö så blir vi tvåa i gruppen och går till A-slutspel. Detta känns overkligt att grabbarna har chans på att spela i grupp A, med tanke på vårt "knattelag" är detta långt över vår förväntan.

Efter käk och påhejande till klubbens flicklag så beger vi oss i mörkret ut på Hisingen och till hall 1 i Lundbystrand, halt parkettgolv och livesändning. Massor av Bjääredsföräldrar på läktaren och Täby står för motståndet. Stämningen är allvarlig och det är en samlad trupp som ställer upp för spel. Vi har ett bra spel i första perioden. Båda lagen har bra chanser men inga mål i pausen. Hela laget vill gå för vinst och vi ledare vet att det är oavgjort i den andra matchen. Vi behöver bara trycka in en boll och vi är i A. Andra perioden är extremt tuff och Täby sätter hård press på våra backar som hela tiden spelar sig ur de tuffa situationerna på ett bra sätt. Vi täcker massor av skott och gör vad vi kan för att underlätta för kvällens målvakt som var Wille som åter storspelar. Många kommer somna med snygga bollmärken på sina ben. En bit in i andra halvlek så kommer så det efterlängtade ledningsmålet. Berget slänger in bollen och vi leder med 1-0 - underbart. Dock är det mycket kvar av matchen. 

Dessvärre blir det nu allt mer fysiskt och när det bara är fem kvar så får de en avvaktande utvisning efter en ful tackling på Creutzer, vi följer planen, håll i bollen ut med målis och in med vår PP uppställning. Vi skapar tryck i den avvaktande utvisning och nu brister Täby helt, en våldsam tackling skickar William över sarg och de får dubbelutvisning. I tumulten som uppstår så skriker Täbys målis på domaren och även han blir utvisad. En massa hårda ord från ledarna i  båda lagen - sorry för vår del men det är inte roligt när de går för att skada våra killar. Det är nu osannolikt nog tre Täbykillar i båset och vi spelar 5 mot 3. Detta kan vi inte tappa tänker nog många och även vår pp kedja som låter Täby få en kontring men som glädjande nog inte resulterar i mål. Vi kan sedan spela av utvisningen och sedan är det bara minuter kvar innan slutsignal. Vi har tagit dagens andra seger och glädjen är total. Precis samtidigt så gör Växjö mål och vinner sin match vilket innebär en tredje plats för oss. Glädjen efter matchen är så mycket större än besvikelsen över att vi går till B slutspel. Vi ledare gläds mest av allt att våra killar håller humöret och inte ger igen trots en massa smällar och fula ord i denna match. Strongt killar !!!

I 1/16 delen ställs vi dessvärre mot Lund. Absolut inte för att det är ett tråkigt motstånd men vi möts i serien fler gånger per år och vi skulle nog båda hellre möta något annat motstånd. Match kl 11.00 och åter en skön sovmorgon. Lagen känner varandra väl och vet respektive styrka och svaghet. Vi inleder riktigt dåligt i första perioden och Lund tar rättvist ledningen med 1-0  innan paus. Kasper ger inte direkt beröm i pausen men lyckas tagga till grabbarna och vi spelar upp oss enormt. Vi får en PP direkt i andra och killarna utför detta precis i enlighet med vad vi tränat på.  Bollen går som på ett snöre runt mellan spelarna innan Adam ger en extremt hård krosspassning som William på volley dunkar in för kvittering 1-1. Kasper skiner upp i "den varianten är rätt bra - den har jag lärt grabbarna" och vi kan bara hålla med. Sedan tar vi allt mer över och Isak står rätt framför mål och kan dunka in 2-1 efter en smörpassning från Oskar. Nu har vi grepp på matchen.
När knappt tre minuter återstår driver Adam upp bollen längst sarg och på något sett blir det tvärstopp mot en lundakille som resulterar i någon form av lårkaka modell större. Matchen är över för honom och han linkar av plan. Vi utsätts för hårt tryck men laget offrar sig och vi vinner rättvist med 2-1. Stor eloge till killar och ledare i Lund kring deras omtanke kring skadan - snyggt !

Nu är vi ett sargat lag där det osäkert om Adam kan delta och Strengbom har ont i en vad. Vi skall möta Mölndal som vann sin sextondelsmatch med 10-0. Detta blir tufft och vi möter ett lag av stora 02:or som toppat med två 01;or. Vi har koll på hur de kommer spela men vi har inte kraften att stoppa deras skytte och det blir till slut förlust med 5-0. En förlust som trots allt känns ok då vi inte var nära. 

Vi är utslagna ur cupen men vi är också stärkta av cupen . Vi har mött äldre och därmed större motstånd i 6 matcher - vi vinner tre, en oavgjord och vi förlorar två. Vi har en jättefin stämning inom laget att bygga vidare på.

Ett extremt bra målvaktsspel av både Jesper och Wille som räddar oss många gånger under dessa matcher, ett extremt bra försvarsspel och vi sätter mål på såväl kontringar som i PP. Vi drar inte på oss en enda utvisning. Vi ledare är super tacksamma för att Kasper - en 20 årig kille från Bjärred lägger tre dagar ihop med laget för att han älskar sitt klubb och vill sprida sin kunskap. 

Stolta ledare tack för en härlig långhelg i Götet 😄
Gothia 2018
2017-12-19 13:36
P03 störst bäst och vackrast
2017-03-20 13:16

Lördag kväll och stor publik i Bjärehovshallen. Killarna i P03, som redan var seriesegrare inför sista matchen, skulle visa publiken vilka sköna grabbar de är. Motståndare denna kväll var Veberöd/Blentarp. Fokus på matchen var sådär och vi kanske inte presterade det vackraste spelet- men vilken härlig stämning i laget. Alla kunde närvara utan vår fina målvakt Johan som var på nya racing äventyr. Under säsongen har vi gett fyra ”knattar” från P04/05 möjlighet att delta i denna serie och ni fyra har varit super duktiga. Att vi kan låta killar från olika åldrar delta tillsammans har varit lyckosamt och är viktig om vi skall kunna bibehålla lag i högre åldrar. Matchen då, ja den slutar åter med vinst, det blir 6-1. Att gå igenom en hel serie med hela 15 vinster och endast 1 förlust är fantastiskt och vi vinner serien överlägset.


Att efter slutsignal se vår stolta killar i guldhattar stå och jubla inför en stor publik blev en riktig höjdare som vi ledare tro grabbarna kommer komma ihåg länge. En av grabbarna utryckte det som att ”bubblet efter matchen var det bäst med säsongen”.  

Grabbar - stort grattis till seriesegern - vi ledare är stolta över er !

 

Nu kör vi vanlig träning i veckan. På lördag blir det skånemästerskap i Staffanstorp. Här kommer vi möta tufft motstånd och alla lag kommer självklart vilja slå seriesegrarna från Bjärred. Men om vi spelar väl så blir det slutspel i Höllviken på söndag och vi ledare tror att det kan bli en lååååång söndag !

När guldet blev till brons !
2017-03-20 09:19

Inför de två sista omgångaran i P02 lätt hade killarna avgörandet i egna händer och guldet kändes nåbart. Förvisso krävdes det två bra matcher men killarna var väl förberedda och vet att de kan slå alla motstånd när det väl stämmer. Först ut är hemmamatch mot Lugi. Ett lag som för övrigt vunnit P02 svår. Vid förra mötet fick vi en katastrof start på matchen och förlorade stort med 10-4. Nu till matchen, som inleddes med 0-1, men innan paus reducerar vi till 1-1. Vi tar ledningen i andra och vid paus står det 3-2 till oss. Vi får en bra start på tredje och leder med 4-2 med fantastiskt spel. Dessvärre en del gnäll från motståndarna på domarna. Sista minuten blir dramatisk då Lund lyckas kvittera till 4-4 med 33 sekunder kvar av matchen och på ett ”skitmål” så sätter de även 5-4 innan slutsignal. Frusterationen är självklart stor men våra killarna var väl värda seger med ett betydligt bättre spel än motståndarna. Vi har ett antal skott i såväl stolpe som ribba. En stor applåd för en väl genomförd match.

 

I seriens sista mach, där vi spelar om silvret, mot Palmstaden är vi åter väl laddade och stärkta av spelet vi presterade mot Lund. Vi inleder på bästa sätt och med såväl skott mål som spelmål så har vi i underkant 2-0 efter första. Palmstaden chansar i andra perioden och sätter våldsam press på våra backar som får det svettigt. En bit in i perioden lyckas vi dock sätta 3-0 i PP och många (allt för många) tror att matchen är över. Men innan paus får de in kvittering 3-1. I omklädningsrummet inför tredje smyger sig rädslan på. Känslan är att vi är mer rädda för att förlorta än sugna på att vinna. När matchen åter startar så blir vi hårt pressade och hittar inte de enkla knepen att ta oss ur dessa situationer. När matchen väl är slut står det dessvärre 4-5 på matchtavlan och vi förlorar åter en tung match. Palmstaden kniper silvret och vi får brons i denna serie.

 

Killarna har spelat bra under hela året och vi ledera har sett en stor utveckling. Det är alltid tungt att förlora de två sista och avgörande matcherna men det är samtidigt lärande. Vi har mer att jobba på med killarna, inte minst på att inte bli frustrerade vid motgångar utan att lära oss att kämpa på mot lagets mål. Resultatet i en tabell är inte det viktiga utan att vi bygger laget och att vi har skoj ihop. Nu blir det träning och sedan får vi se fram emot Warbergsspelen om två helger !!

TACK
2017-01-07 15:05
Uppladdning inför match mot Hovslätt
Tack alla killar i 0203 för härliga Gothia dagar. Som Ni har kämpat!!! Det var så nära att Ni gick vidare. Hovslätt är ett duktigt lag och att leda med 3-0  mot dem är fantastiskt bra gjort. Tyvärr räckte det inte ända fram, Hovslätt fick extra tändning efter 1-3 målet och var sedan svåra att stoppa, de fick in 4  mål till. Men Ni ska vara stolta över insatsen i årets Gothia, jätte bra spelat av alla. Nästa år kommer vi tillbaka och är ännu mer taggade. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 12/02 10:17 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/01 15:30 
Bjärreds Innebandyklubb, 19/01 14:56 
Bjärreds Innebandyklubb, 15/01 12:21 
Bjärreds Innebandyklubb, 07/01 18:03 
Bjärreds Innebandyklubb, 02/01 15:06