Bjärreds Innebandyklubb
P02/03

Bjärreds IBK Pojkar 02/03 spelar säsongen 2017-2018 i två serier

Pojkar B lätt södra (02)        

Pojkar C lätt sydvästrar (03) 


Våra träningstider är;
Måndagar 19,00-20,40 Bjärehovshallen
Torsdagar 18,00-19,30 Rutsborgshallen
P03 störst bäst och vackrast
2017-03-20 13:16

Lördag kväll och stor publik i Bjärehovshallen. Killarna i P03, som redan var seriesegrare inför sista matchen, skulle visa publiken vilka sköna grabbar de är. Motståndare denna kväll var Veberöd/Blentarp. Fokus på matchen var sådär och vi kanske inte presterade det vackraste spelet- men vilken härlig stämning i laget. Alla kunde närvara utan vår fina målvakt Johan som var på nya racing äventyr. Under säsongen har vi gett fyra ”knattar” från P04/05 möjlighet att delta i denna serie och ni fyra har varit super duktiga. Att vi kan låta killar från olika åldrar delta tillsammans har varit lyckosamt och är viktig om vi skall kunna bibehålla lag i högre åldrar. Matchen då, ja den slutar åter med vinst, det blir 6-1. Att gå igenom en hel serie med hela 15 vinster och endast 1 förlust är fantastiskt och vi vinner serien överlägset.


Att efter slutsignal se vår stolta killar i guldhattar stå och jubla inför en stor publik blev en riktig höjdare som vi ledare tro grabbarna kommer komma ihåg länge. En av grabbarna utryckte det som att ”bubblet efter matchen var det bäst med säsongen”.  

Grabbar - stort grattis till seriesegern - vi ledare är stolta över er !

 

Nu kör vi vanlig träning i veckan. På lördag blir det skånemästerskap i Staffanstorp. Här kommer vi möta tufft motstånd och alla lag kommer självklart vilja slå seriesegrarna från Bjärred. Men om vi spelar väl så blir det slutspel i Höllviken på söndag och vi ledare tror att det kan bli en lååååång söndag !

När guldet blev till brons !
2017-03-20 09:19

Inför de två sista omgångaran i P02 lätt hade killarna avgörandet i egna händer och guldet kändes nåbart. Förvisso krävdes det två bra matcher men killarna var väl förberedda och vet att de kan slå alla motstånd när det väl stämmer. Först ut är hemmamatch mot Lugi. Ett lag som för övrigt vunnit P02 svår. Vid förra mötet fick vi en katastrof start på matchen och förlorade stort med 10-4. Nu till matchen, som inleddes med 0-1, men innan paus reducerar vi till 1-1. Vi tar ledningen i andra och vid paus står det 3-2 till oss. Vi får en bra start på tredje och leder med 4-2 med fantastiskt spel. Dessvärre en del gnäll från motståndarna på domarna. Sista minuten blir dramatisk då Lund lyckas kvittera till 4-4 med 33 sekunder kvar av matchen och på ett ”skitmål” så sätter de även 5-4 innan slutsignal. Frusterationen är självklart stor men våra killarna var väl värda seger med ett betydligt bättre spel än motståndarna. Vi har ett antal skott i såväl stolpe som ribba. En stor applåd för en väl genomförd match.

 

I seriens sista mach, där vi spelar om silvret, mot Palmstaden är vi åter väl laddade och stärkta av spelet vi presterade mot Lund. Vi inleder på bästa sätt och med såväl skott mål som spelmål så har vi i underkant 2-0 efter första. Palmstaden chansar i andra perioden och sätter våldsam press på våra backar som får det svettigt. En bit in i perioden lyckas vi dock sätta 3-0 i PP och många (allt för många) tror att matchen är över. Men innan paus får de in kvittering 3-1. I omklädningsrummet inför tredje smyger sig rädslan på. Känslan är att vi är mer rädda för att förlorta än sugna på att vinna. När matchen åter startar så blir vi hårt pressade och hittar inte de enkla knepen att ta oss ur dessa situationer. När matchen väl är slut står det dessvärre 4-5 på matchtavlan och vi förlorar åter en tung match. Palmstaden kniper silvret och vi får brons i denna serie.

 

Killarna har spelat bra under hela året och vi ledera har sett en stor utveckling. Det är alltid tungt att förlora de två sista och avgörande matcherna men det är samtidigt lärande. Vi har mer att jobba på med killarna, inte minst på att inte bli frustrerade vid motgångar utan att lära oss att kämpa på mot lagets mål. Resultatet i en tabell är inte det viktiga utan att vi bygger laget och att vi har skoj ihop. Nu blir det träning och sedan får vi se fram emot Warbergsspelen om två helger !!

TACK
2017-01-07 15:05
Uppladdning inför match mot Hovslätt
Tack alla killar i 0203 för härliga Gothia dagar. Som Ni har kämpat!!! Det var så nära att Ni gick vidare. Hovslätt är ett duktigt lag och att leda med 3-0  mot dem är fantastiskt bra gjort. Tyvärr räckte det inte ända fram, Hovslätt fick extra tändning efter 1-3 målet och var sedan svåra att stoppa, de fick in 4  mål till. Men Ni ska vara stolta över insatsen i årets Gothia, jätte bra spelat av alla. Nästa år kommer vi tillbaka och är ännu mer taggade. 
Pust
2017-01-07 10:30
Tidig morgon; peptalk 2 min innan Wärnamo match
Vilken spännande 1a slutspelsmatch mot Wärnamo!!!  Och vilken insats av alla i Bjärred! !! Efter en rafflande och super jämn match lyckades Bjärred till sist få in 4-3 målet som tog laget vidare. Super bra kämpat av alla. En liten stunds vila, och sen väntar Hovslätt kl 12. Kämpa på!!! 
Obesegrade
2017-01-07 07:13
Uppvärmning ; Jönköpings matchen
4e matchen ställdes vi  mot Jönköping som vunnit alla sina matcher. Planen som var svår att hitta hade en bra läktare som fylldes av många från Bjärred. Killarna pressade på bra redan från start  men ingen utdelning.  0-0 efter 1a.
 2a perioden fortsatte Bjärred sitt fina spel ; alla gjorde det de skulle och överraskade nog sina motståndare som förväntade en enkel match. Allt fint stöd från läktaren peppade killarna som hade mycket av spelet.  Men ibland vill bara inte målen komma. Matchen slutade 0-0 och Bjärred slutar 2 i gruppen- obesegrade. Tidig match lördag morgon; jobba på killar!!! Tack för supporten alla 01 or! !! 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 20/10 10:32 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/10 10:09 
Bjärreds Innebandyklubb, 08/10 21:46 
Bjärreds Innebandyklubb, 04/10 09:41 
Bjärreds Innebandyklubb, 02/10 11:18 
Bjärreds Innebandyklubb, 29/09 08:34