SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
P07

BIBK P06/07/08 (pristagare 14 juni 2021, lagets 7:e säsong är därmed slutförd): REKORD i gemensam total träningsnärvaro den gångna säsongen trots Covid-19 (FOKUS - TÅLAMOD - STYRKA)
 
Välkommen till vår laghemsida för Bjärreds IBK P07. Här hittar du information om vårt lag inkl. lagets träningar, matcher och andra aktiviteter.
 
VIKTIGT: all information kring klubbens direktiv om hantering av Covid-19 finns att hitta på klubbens startsida: http://www.bibk.se/start/?ID=95936. Vi i P07 följer självklart direktiven från styrelsen fullt ut.

 

Vi har följande träningstider, samtliga i Bjärehovhallen:

 

- Måndagar 19:00-20:20
- Onsdagar 19:30-20:30
- Fredagar 19:00-20:20

 

På måndagar tränar alltid hela truppen. På onsdagar/fredagar tränar vi med delad grupp enligt rutinen som presenterades på föräldramötet 22 augusti.

 

Börja spela?

Då vår trupp för närvarande är väldigt stor (ca 30 killar) kan vi i nuläget tyvärr inte släppa in fler per automatik. Kontakta Christoffer Ousbäck (se uppgifter under "Kontakt") om er kille vill börja spela med oss, så diskuterar vi oss fram till en lösning från klubbens sida.

 

Välkomna!

Övergripande säsongplanering 2021/2022
2021-07-27 18:04

Hej alla BIBK P07-anhängare!

 

Hoppas sommaren är (och har varit) härlig!

 

Nu kör vi snart igång säsongen 2021/2022 för BIBK P07 (vi heter från och med nu ”enbart” P07 då 90% av truppen är födda 2007).

 

Alla killar, nya som gamla, ska känna sig varmt välkomna! Förhoppningsvis blir det en ”normal” säsong utan att Covid-19 sätter några käppar i hjulen. I nuläget kör vi på som om det vore en helt vanlig säsongsupptakt.

 

Det är ibland svårt att förstå hur fort tiden går, men P07 är nu det äldsta pojklaget i klubben och faktiskt det gäng som vi om några år siktar på ska vara så pass duktiga att laget kan spela Juniorallsvenskan (dvs. nästa årgång i JAS från klubbens sida).


Precis som tidigare säsonger är dock det primära målet för oss tränare att skapa trivsel i gruppen. Vi vill se till att alla har roligt samtidigt som hela gänget uppvisar god kamratskap och jobbar för varandra som ett lag. Parallellt ska samtliga individer självklart utvecklas tekniskt som innebandyspelare, i sin egen takt.


Vi kommer fortsätta att trycka på våra värdeord kring träning och match: FOKUS/TÅLAMOD/STYRKA/PASS PÅ BLADET/SKOTT PÅ MÅL. Mer och mer ansvar kommer också läggas på killarna individmässigt (för lagets skull) i form av egna förberedelser inför träningar och matcher. Fysisk utveckling och prestation kopplat till förberedande kosthållning och sömn är något vi kommer prata mycket om. Alla behöver lära känna sin egen kropp för att säkerställa rätt förberedelser för att kunna bidra med sitt eget bästa till laginsatsen. 

 

Tränare under säsongen

 

En glädjande nyhet i år är att vi lyckats rekrytera in en ny väldigt kompetent huvudtränare till P07. Vi har därför nöjet att välkomna Alma Andersson. Alma är en bevisat duktig ungdomsledare och även en fantastisk innebandymålvakt. Alma spelar till vardags i BIBK F04 och är dessutom nyligen uttagen i Skånelaget för att senare i år spela SM. Alma har även tränat med ett SSL-lag under sommaren (Malmö FBC). Vi tränare ser därför detta som ett välkommet (och nödvändigt) tillskott i innebandykunskap för att laget ska ta nästa steg utvecklingsmässigt. Vi ber alla att hjälpa till att välkomna Alma på ett bra sätt!

 

Till sist gällande övriga tränare. Tyvärr slutar Martin som tränare kommande säsong. Ersättning för Martin sker med hjälp av två nya hjälpledare (när behov uppstår). Tack på förhand den kommande säsongen för denna support till Bo-Erik (pappa till Vilmer M) och Anders (pappa till Adam).    

 

Kommande säsongs seriespel

 

Vi har precis som tidigare år valt att anmäla två matchspelande lag från BIBK P07 till serien. Detta till Röd nivå Pojkar C (P07) Lätt resp. Svår nivå. 7-8 matcher för vardera lag innan jul, sedan sker omlottning av serierna baserat på faktiska resultat och ytterligare matcher spelas sedan efter jul. Allt för att skapa förutsättningar för så många jämna matcher som möjligt.

 

De två lagen (Lag Gul resp. Lag Svart), kommer inte vara fasta utan killarna roteras löpande.

 

Närvarokrav för matchspel

 

Precis som alla tidigare säsonger ligger träningsnärvaro till grund för att bli inbjuden till matcher. Huvudregeln är som vanligt att man kallas till matcher i minst samma individuella procentuella nivå som man har träningsnärvaro. Tränar man exempelvis 65% är man garanterad att bli kallad till 65% av matcherna. Däremot måste man träna >50% för att överhuvudtaget kallas till match. Denna nedre gräns ser vi inte att någon i laget ska ha några problem att uppnå. Givetvis räknas inte träningar som en individ inte erbjuds deltaga i som en missad träning (pga gruppindelning många veckor, se nedan under punkt #2).


Övergripande information om hur vi tränare planerat kommande säsong (delvis preliminär)

 

1. Mjukstart med träningar vecka 32 (utan närvarouppföljning, lite prat om sommarlovet samt matchspel, notera Rutsborghallen): 

 

- Måndag 9 augusti 19:00-20:20: Rutsborghallen

- Onsdag 11 augusti 19:30-20:30: Rutsborghallen
- Fredag 13 augusti: INGEN träning den sista fredagen på sommarlovet :-)

 

2. Ordinarie träningar inklusive närvarouppföljning startar vecka 33 med första tillfället måndag 16 augusti (OBS: notera att fram till och med 18 augusti hålls träningarna i Rutsborghallen).

 

Vi tränar sedan enligt följande (dvs. från och med 20 augusti):

 

- Måndagar 19:00-20:20 Bjärehovhallen (första tillfället 23 augusti)
- Onsdagar 19:30-20:30 Bjärehovhallen (första tillfället 25 augusti)
- Fredagar 19:00-20:20 Bjärehovhallen (första tillfället 20 augusti)

 

NOTERA: alla killar kommer under matchsäsongen erbjudas träning minst två gånger per vecka. Eftersom truppen är så stor kommer vi allt som oftast dela upp gruppen mellan onsdagar och fredagar (enligt hur vi spelar match kommande helg). På måndagarna tränar hela truppen alltid samtidigt. Dessutom kommer vi regelbundet köra målvaktsträning på onsdagar tillsammans med F06/08, se nedan.

 

3. Målvaktsträningar med F06/08 sker 1-2 gånger per månad (ca var tredje vecka), och då på onsdagarna. Separata kallelser skickas ut inför dessa (alla kan inte vara med varje gång).

 

4. Söndag 22 augusti 16:00: föräldramöte hålls enligt separat kallelse från SportAdmin. Då går vi igenom kommande säsongs planering med möjlighet till frågor och/eller förbättringsförslag.

 

5. Söndag 19 september firar klubben 25-årsjubileum. Vi spelar innebandy, kollar på klubb- och matchkläder, tar lagfoton och annat som passar när vi ska fira klubbens stora dag. Program kommer senare.

 

6. Under augusti/september avser vi spela flertalet träningsmatcher. Mer information om detta senare.

 

7. Vi avser spela 2-3 cuper denna säsong:

 

- Ev. Gothia Cup i Göteborg 6-9 januari 2022.

- Påskcupen 2022 i Bjärehovhallen.

- Göteborg Cup i maj 2022 - favorit i repris från 2019 (eftersom cupen blev inställd 2020 & 2021).

 

8. Vi återkommer med planering kring två lagbyggande aktiviteter:

 

- Köra go-cart (eller motsvarande aktivitet för gruppen): någon gång på höstkanten.
- Pizza i Bjärehovhallen med tillhörande grupp-aktivitet, samt filmkväll. Ingen övernattning i hallen denna säsong.

 

9. Vi kommer som vanligt åka och titta på några SSL-matcher live på plats under säsongen. Var och när återkommer vi med. Pausmatcher har killarna tyvärr blivit för gamla för. Utvecklingen av Covid-19 påverkar så klart denna punkt.

 

10. Vi kommer motivera killarna till att så ofta som möjligt gå att titta på våra duktiga seniorlag när de spelar hemmamatcher i Bjärehovhallen. Mycket lärorikt och inspirerande. Här vill vi gärna att alla föräldrar även hjälper till med "motivationsarbetet" att pallra sig iväg till hallen. Utvecklingen av Covid-19 påverkar så klart denna punkt.

 

11. Grabbarna kommer positivt nog även i år få tillfälle till att agera sargvakter på A-lagsmatcher när Bjärred spelar på hemmaplan. Killarna lär sig oerhört mycket av att precis vid sargkanten se klubbens bästa spelare lira matcher, många moment man kan "härma" i sitt eget innebandyspel. Utvecklingen av Covid-19 påverkar så klart denna punkt.

 

12. Vi kommer vara ansvariga att bemanna kiosken under säsongen (precis som tidigare säsonger). Utvecklingen av Covid-19 påverkar så klart även denna punkt.

 

Välkomna till en ny rolig innebandysäsong!

 

Hälsar
Tränarna BIBK P07 

 

Säsongsavslutning 2020/2021 - BIBK P06/07/08
2021-06-15 19:43
Härligt gäng i BIBK P06/07/08

 

Tiden flyger iväg och nu när sommaren kommer inser man hur snabbt vardagen går, oavsett pandemi-år eller inte. Totalt 89 träningar (och pga Covid-19 bara blygsamma 15 matcher) har vi genomfört denna säsongen.

 

Säsongen som gått kommer bli ihågkommen av många anledningar. Det enskilt roligaste minnet blir att vi trots Covid-19 slagit rekord i träningsnärvaro för truppen som helhet. Cirka 2500 träningstimmar ("mantimmar") har laget tillsammans skrapat ihop denna säsongen. Motsvarar den tid som en kille har i undervisningstid under hela högstadiet.

 

Alla killar har utvecklats enormt med stora framsteg som resultat (både individuellt och som lag). Vi startade säsongen med en 24 man stark trupp, och avslutar densamma med en 30 man ännu starkare trupp. Riktigt roligt och verkligen en lyckad säsong! Alla nytillskott ska känna sig varmt välkomna.

 

Mycket "kuligt" har dock tyvärr uteblivit, men det tar vi igen nästa säsong, ex. go-kart-körning, övernattningscup i Göteborg, Liseberg osv.

 

Igår, måndagen den 15 juni, genomförde vi vår årliga prisutdelning med sprakande rökmaskin i Bjärehovhallen. Färre priser dock denna säsong av naturliga skäl.

 

Samtliga killar fick pokal för sitt bidrag till rekordet gällande träningsnärvaro (inristade ledord: FOKUS - TÅLAMOD - STYRKA). Bortsett från nya tillskotten till laget (och de som slutat) så har alla i laget tränat minst vid 56 tillfällen. Grymt!

 

Två killar utmärkte sig lite extra genom att inte missa en enda träning denna säsong, imponerande 100% närvaro och totalt 89 träningar vardera: Isac Ousbäck & Rasmus Åberg. Stort grattis och bra jobbat. Rasmus & Isac återfinns nu inristade på lagpokalen som står i klubbens prisskåp på läktaren i hallen.

 

Planering framåt

 

Från och med nu så håller vi sommarlov i BIBK P06/07/08. Vi tränare återkommer senare med försäsongsinformation inför 2021/2022.

 

Några detaljer redan nu dock:

 

1. Första träningen säsongen 2021/2022 hålls i någon gång i början av augusti.

2. Glöm inte peppa killarna till individuell sommar-fys inför nästa säsong.

3. Peppa gärna era killar till spontanbandy på multiplanen under sommaren. Enkelt att kalla ihop ett gäng genom Snapchat-gruppen som killarna själva skapat.

 

Återstår därmed bara för oss tränare att tacka för den fantastiska säsongen vi fått deltaga i.

 

Vi ses igen i augusti!

 

Hälsar

Tränarna BIBK P06/07/08

 

Ps. Stort tack även för sommarpresenterna vi tränare fick i samband med avslutningen! Ds.

 

 

Favorit i repris denna fredag...
2021-06-11 22:33

Förra fredagen gör BIBK P07/08 en riktig bra match mot Svedala. Vi vann då tack vare en duktig målvakt (Hugo G) som då också blev matchens lirare, i kombination med en grymt bra laginsats där vi som lag i slutändan var bättre fysiskt tränade (och vann därmed den jämna matchen).

 

I kvällens match där vi möter Svedala igen så gör andra halvan av gänget en precis lika bra match som förra fredagen. Vi är bättre tränade och springer ifrån motståndaren andra halvan av matchen. Återigen visar det sig att fysträning ger segrar i innebandy.

 

Men...

 

Hade vi inte haft världens bästa Hampus i mål hade vi aldrig vunnit ikväll. Killarna själva utsåg direkt efter match Hampus till matchens lirare (härlig laganda). Vi tränare håller med killarna.

 

Grattis #1 Hampus Sätmark för utnämning av matchens lirare i säsongens sista match.

 

Fyra träningsmatcher spelade senaste veckan och idel riktigt bra spel med segrar som resultat. Härlig medgång att ta med sig in i sommarlovet.

 

Vi kör en enklare ploj-träning imorgon lördag, och på måndag är det avslutning med utdelning av pokaler till alla killar. Vi vill gärna att föräldrarna ansluter då och applåderar alla våra duktiga killar. Lovar att sluta i tid för att alla ska hinna hem i god tid till Sveriges EM-premiär :-).

 

Trevlig helg!

 

//Tränarna.

 

  

Härlig söndagseftermiddag på "Hovet" (Bjärehovhallen)
2021-06-06 19:22
---------------------------------------- Matchens lirare i respektive match - Filip & Edvin ----------------------------------------

 

 

Ytterligare två träningsmatcher spelades idag. IK Stanstad i båda matcherna, fast helt olika laguppställningar från båda lagens trupper;

 

Nationaldagen till ära fick vi se mycket glädje i Bjärehovhallen. Strålande sol utanför hallen, och strålande solgula tröjor med leende killar inne i hallen.

 

Båda de matchspelande lagen levererade komfortabla segrar i matcherna. Perfekt känsla i magen inför stundande sommarlov! Alla kan (och ska) vara stolta över sin egna individuella insats.

 

Många riktigt fina prestationer idag. Vi tränare vill dock lyfta ytterligare två matchdebutanter i truppen lite extra (i fredags var det ju nya Hugo G som blev matchens lirare).

 

#41 Filip Nirup öste på med många mål och flera assist i dagens första match. Filips insats gav stabilitet och lugn i laget i övrigt. Snyggt jobbat och grattis till priset som matchens lirare!

 

#89 Edvin Fagrell gjorde även han ett par riktigt fina baljor. Säkert och smart spel från Edvins sida som påverkade laget väldigt positivt. Därav kunde vi glida ifrån målmässigt och "spela ut". Snyggt jobbat och grattis till priset som matchens lirare!   

 

Att notera var att ytterligare två nya lagkompisar satt med i avbytarbåset i sista matchen idag (de spelade dock ej). Vi välkomnar därmed in även Elias Annetun och Albin Wilhelmsson i gänget inför kommande säsong!

 

Nu återstår tre träningar och en sista träningsmatch innan sommaruppehållet. Kalendern är uppdaterad och kallelserna ligger korrekt i appen.

 

//Tränarna

Tre ord som beskriver fredagskvällen igår....
2021-06-05 08:21

De tre ord vi tränare vill beskriva kvällen igår med: FANTASTISKT - FANTASTISKT - FANTASTISKT (!!!)

 

Stämningen i hallen var magisk, glöden i killarnas ögon helt underbar, och den färgglada röken exploderade bakom målet i takt med att killarna nätade! En perfekt kväll efter 224 dagars väntan på match helt enkelt! Spelmässigt väldigt jämnt, precis som det ska vara.

 

Vi kan räkna upp många killar som definitivt överträffade sig själva i matchen. Valet till matchens lirare blev dock självklar i slutändan. Vår helt nya grymma målvakt Hugo Gardell ställde sig mellan stolparna för första gången i "riktig" match. Och som Hugo levererade, många viktiga räddningar i viktiga skeden i en annars otroligt jämn match. Tungan på vågen till segern helt enkelt!

 

Grattis till matchens lirare mot IBS Svedala: #33 Hugo Gardell

 

Imorgon smälller det igen, dubbelt upp med två matcher. Vi ses i hallen 14:05 resp. 16:10. IK Stanstad står på andra sidan (x2). Ser vi fram emot! Se kallelser gällande när killarna ska samlas.

 

Men först är det träning redan senare idag (lördag). Uppsnack inför imorgon. Dagen till ära kommer vi även välkomna ytterligare tre nytillskott i truppen. De goda nyheterna avlöser varandra med andra ord. Albin W, Elias, och Erik C ska känna sig varmt välkomna till vårt gäng!

 

//Tränarna

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 05/10 15:20 
Bjärreds Innebandyklubb, 27/09 19:41 
Bjärreds Innebandyklubb, 10/09 16:48 
Bjärreds Innebandyklubb, 08/09 10:00 
Bjärreds Innebandyklubb, 11/08 18:37 
Bjärreds Innebandyklubb, 01/07 18:35