Samling:14:30, Parkeringen, Coop Bjärred
Aktivitetsinfo: Bortamatch i Flickor A-serien mot Häljarp F06/07.

Samling: Parkeringen vid Coop Bjärred kl 14:30.

Spelplats: Häljarps Idrottshall, Sandvägen 15, Häljarp.
Vägbeskrivning är  länkad.

Ta med matchkläder, skor, klubba, glasögon och vattenflaska samt ombyteskläder så att du kan duscha och byta om innan hemfärd.

Ta ut örhängen och sätt upp långt hår.

Matchen startar kl 16:00 och tar ca en timme. Vi är tillbaka i Bjärred ca 18.

Vi försöker samåka. Skriv i kommentar om ni kan köra och hur många spelare som får plats (inkl eget barn), så att vi ser att vi får ihop bilar.
Häljarp borta (igen)
2022-12-18 23:28

Helgens andra match i Häljarp och den sista innan juluppehållet i Flickor A. En kämpainsats ända in i kaklet och en storspelande Lisen i målet betalade sig i form av en poäng efter oavgjort 2-2.

Medan Argentina och Frankrike gjorde upp om VM-guldet i fotboll i Qatar spelade vi en nästan lika rafflande seriematch i Pantamera Flickor A i Häljarp mot deras F06/07-lag. Efter ha mött ”lillasyster” F08 igår visste vi ungefär vad som krävdes för att lyckas på den lilla ”rinken” i Häljarp. Vi började skapligt och i första perioden var spelet jämt. Det skapades en del chanser åt bägge håll. Vi tappade lite efter ett tag och hade svårt att komma upp och etablera anfall. Häljarps hall är väldigt liten och det krävs mycket rörlighet och snabbt passningsspel för att öppna upp och skapa ytor. Det blev lite för mycket spring längs sargen och där stängde Häljarp till hårt och resolut. Lite väl hårt ibland tyckte vi. Hursomhelst inga mål och 0-0 efter första.

Tidigt i andra tog Häljarp ledningen. De hade lite mer av spelet den här perioden och skapade en hel del. Vi hade fortsatt svårt att få till det, men några gånger gjorde vi rätt och då kom vi upp på riktigt snygga anfall. I mitten på perioden fick vi ett frislag från backposition. Elin H drog till en halvhård boll som studsade i knähöjd och gick diagonalt tvärs genom Häljarps box och vid bortre stolpen stod Ellen vP och kunde slå in bollen på tennis i öppet mål till kvittering 1-1. Häljarp fortsatte ösa på men vi försvarade oss ändå bra och Lisen spelade grymt bra i målet och tog allt idag.

Dryga minuten in i tredje återtog Häljarp ledningen igen.  Sen åkte vi på en utvisning och fick spela box play. Vi blev väldigt låga men inga skott slank igenom och vi höll tätt. Efter det fortsatte det med ganska klart spelövertag för Häljarp där vi fick försvara oss mycket och Lisen gjorde flera grymma räddningar och tog ett friläge. Vi kom upp på en del farligheter men hade svårt att få till spelet. Med knappa 5 minuter kvar åkte vi på ytterligare en utvisning, men återigen spelar vi ett bra boxplay och lyckas freda målet. Med knappa två minuter kvar tog vi time-out för att förbereda för att spela 6 mot 5. När läget kom och vi fick upp bollen på offensiv planhalva han Lisen knappt komma över sargen förrän Linnea fiskade upp bollen och tryckte in kvitteringen till 2-2 med bara drygt en minut kvar. Återigen blev det en riktigt nagelbitare på slutet där Häljarp har ett par riktigt giftiga skott, men Lisen gör som sagt en kanonmatch och gör några avgörande räddningar i slutsekunderna vilket räddar en poäng åt oss.

Summerat gör vi en ok match. Vi spelar rätt bra försvar (två boxplay lyckas vi stänga) men lyckas inte riktigt i spelet med boll. Några gånger blixtrade vi till och visade prov på vad vi kan, och ovanpå det har vi några fina soloprestationer. Tack vare att Lisen gör en kanonmatch i målet samtidigt som vi kämpar och sliter och aldrig ger upp kunde vi ändå två gånger hämta upp underläge och få med oss ett oavgjort resultat. Sett till matchbilden får vi nog se det som en liten seger. Nu går vi på julledighet och laddar för Gothia Cup efter nyår.