Samling:09:00, Parkeringen vid Coop Bjärred
Aktivitetsinfo: Bortamatch i Flickor B-serien mot Åstorp/Kvidinge F06.

Svara på kallelsen snarast så att vi kan kalla in fler spelsugna om det skulle behövas.

Samling: Parkeringen vid Coop Bjärred kl 09:00

Spelplats: Kvidinge Sporthall
Vägbeskrivning är  länkad.

Ta med matchkläder, skor, klubba, glasögon och vattenflaska samt handduk och ombyteskläder så att du kan duscha och byta om innan hemfärd. Ta gärna med något mellanmål (banan/macka) att stoppa i magen efter matchen.

Ta ut örhängen och sätt upp långt hår.

Matchen startar kl 11:00 och tar ca en timme.

Vi försöker samåka. Skriv i kommentar om ni kan köra och hur många spelare som får plats (inkl eget barn), så att vi ser att vi får ihop bilar.
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F06 - Bjärreds IBK F06/08-1
Seriepremiär i Flickor B
2021-10-11 08:54

Seriepremiären borta mot Åstorp/Kvidinge blev en match där vi inledde lite trevande, men vi arbetade oss in i matchen och trots förlust med 7-2 tar vi ändå med oss en bra avslutning och vunnnen tredje period hem.

Efter nästan ett år utan seriespel spelade vi preiären mot Åstorp/Kvidinge borta. Å/K kommer nog vara ett av de bättre lagen in serien. Flera av spelarna har mött vårat äldre 04/05-lag tidigare. Det var lite nervöst och ovant att spela mot ett såpass samspelt lag som detta. Det i kombination med att vi inledde lite för passivt gjorde att Å/K snabbt tog en ganska säker ledning, samtidigt som vi hade svårt att få till spel.

Till andra perioden backade vi hem lite mer, fick lite bättre ordning på försvaret och fick hålla i bollen lite mer. Vi fick till lite mer eget spel och kunde göra ett riktigt snyggt mål när Ellen Hedin först kämpde till sig bollen nere vid offensivt vänsterhörn och la den bakom mål till Linnea som kom löpande och på direktpass spelade in i slottet till Ellen vP som kom inspringande och klippte in bollen på ett direktskott. Trots det rann det iväg lite på resultattavlan. Fortfarande lite för passivt i försvaret och dessutom fick Å/K in ett par slumpmål.

Inför tredje perioden satte vi upp två målsättningar: 1. Vi ska vinna perioden och 2. vi ska spela riktigt tufft i försvaret (såpass tufft att vi kanske får ett frislag emot oss). Vi gick in och körde järnet direkt. Å/K-spelarna var inte riktigt beredda på det och en av deras spelare blev så iriterad att hon mejande Ellen vP och fick två minuters utvisning. Vi fick spela i numerärt överläge och återigen lyckades vi med ett fint spel på vänsterkanten. Återigen Ellen Hedin som spelade ner till LInnea i en position bakom mål. Å/K blev lite passiva och Linnea kunde gå upp i banan och vispade upp bollen snyggt i bortre krysset.

Nu är premiären avklarad. Vi får ta med oss den uppåtgående trenden till nästa match. Vi hade även Amanda i målet som gjorde en grym insats som helt klart bidrog  till att hålla siffrorna nere och som ju höll nollan sista perioden. Härligt att se att vi som vanligt kämpade hela matchen ut och lyckade med vår målsättning att vinna sista perioden och spela tuffare närkampsspel.