Aktivitetsinfo: Hemmamatch i Flickor B-serien mot Malmhaug.

Svara på kallelsen snarast så att vi kan kalla in fler spelsugna om någon inte kan.

Matchen startar kl 14:00 och tar ca en timme.
Referat: Bjärreds IBK F06/08-1 - Malmhaug IBF F06/08
Malmhaug hemma
2021-11-20 20:42

Denna gråmulna, blåsiga novemberdag mötte vi Malmhaug hemma i Flickor B-serien. Tack vare ett målvaktsspel, lika lysande som våra gula tröjor, stark kämpainsats och lite marginaler på vår sida kammade vi hem 3 grymt sköna poäng när Malmhaug besegrades med 2-0.

Bilder från matchen finns under Bildgalleri

Malmhaug tampades vi med om seriesegern för två år sedan när vi spelade Flickor E. Då förlorade vi borta och vann hemma i en match där vi säkrade seriesegern efter en jämn match. I våras mötte vi dem i en träningsmatch när det öppnades för spel och då förlorade vi. Johan och Per lovade då Malmhaugs tränare att vi skulle ta revansch i serien, och så blev det!

Första perioden såg det dock inte ut att bli någon revansch. Malmhaug pressade oss hårt och hade det mesta av spelet och avsluten. Vi försvarade oss hyfsat, men framför allt hade vi Anna i målet som gjorde en grym insats. Tack vare det höll vi målet fredat och 0-0 efter första.

I andra perioden ryckte vi upp oss och hade flera bra lägen, men lyckades inte göra mål. Spelet var fortsatt jämnt, men nu hotade vi ändå lite mer. 0-0 även efter andra.

Tidigt i tredje kom Amanda på en diagonallöpning från höger, spelas fram snyggt av Lisen, driver upp mot vänsterkanten, rundar Malmhaugs högerback och skickar in ett långt dragskott i bortre krysset. En riktigt vackert innebandymål! I mitten av perioden är det återigen Amanda som vinner en 1-mot-1-kamp nere vid sargen i offensiv zon, vänder upp och frispelar Elin S som är så fri mitt i slottet att hon nästan får torgskräck. Elin har dock nerver av stål och sätter 2-0 nere vid stolproten. Resten av perioden är fortsatt jämn. Vi har ett par riktigt fina kombinationer som hade varit värda att resultera i mål. Gå in i Innebandyappen och kika på highlights från matchen så ser ni vilken bra innebandy tjejerna kan prestera! Malmhaug pressar oss stundtals men vi håller dem ifrån de riktigt vassa lägena samtidigt som Anna är säkerheten själv i mål och plockar enhandslyror. Vi hörde att bortapubliken kommenterade (och lite grann beklagade sig över) att vi har en så duktig målvakt.

En riktigt go’ seger men framförallt kul att vi får spela en så jämn match med bra tempo och mycket kamp. Det är såna matcher vi utvecklas av! Att vi sedan har styrkan att ta hem seger är bara bonus. Nu blir det uppehåll i B-serien till den 11 december då vi ska möta Häljarps 06/07-lag.

Peo Hedin har tagit några fina bilder från matchen som man kan kika på i vårt Bildgalleri.