Aktivitetsinfo: Hemmamatch i Flickor A-serien mot FBC Engelholm.

Sekretariat enligt schemat: Lisen + Ellen vP.

Matchen startar kl 14:30 och tar ca en timme.
Referat: Bjärreds IBK F06/08-1 - FBC Engelholm F06/07
FBC Engelholm hemma
2022-12-06 14:24

Första rundan i A-serien är över och vi går in i rond 2. FBC Engelholm stod för motståndet. Det blev en klar förlust i första bortamötet. Idag gjorde vi en bätttre match i två perioder, men vi orkade inte hela vägen och tappade för mycket energi i tredje. Det blev därför ytterligare en klar förlust med 2-9.

Hemmareturen mot FBC Engelholm. Den hör gången hade vi fått förstärkning i form av Isa och Rebecca från JAS-laget. Vi började bra och hängde med hyfsat i de två första perioderna. Med hårt jobb, bra målvaktsspel och en gnutta flyt gjorde vi det svårt för Engelholm. Vi klarade av ett box play rätt bra, men när vi precis efter fick chans till powerplay tappade vi det helt. Engelholm stressade sönder oss och fick äga boll aldeles för mycket för enkelt. De gjorde samma sak förra gången och det här måste vi lära oss hantera. Hursomhelst höll vi ihop det i två perioder och det var rätt jämt. Vi hämtade upp ett 0-2 underläge till 2-2 genom mål av Isa som nätade köksvägen och Ellen vP som kom fri och fick skjuta mitt i slottet. I slutet på andra skadade sig Amanda när hon stukade foten rejält och vi fick stuva om i laget till två kedjor och tre backar. I slutet av perioden åkte deras kapten dessutom på en 2+10 utvisning. Vi spelade ett hyffsat PP, men fick inte till något mål. Resten av tredje orkade vi inte hålla ihop det. Siffrorna rann iväg och det slutade med en 2-9 förlust. LIte tråkigt efterspel när Engelholmare trots segern, men pga missnöje med domarna, inte tackar domarna för matchen och att man sedan ser och hör nedsättande kommentarer och hashtags i sociala medier. Sånt beteende är givetvis oacceptabled och inget vi vill se från vår sida.

Sammanfattninsvis gör vi en bra insast i två perioder och hänger med bra så länge orken räcker, men när orken inte räcker är Engelholm helt enkelt för bra. Vi får ta med oss de två första perioderna till sista bortamatchen och hoppas att vi kan undvika sjukdomar och skador så att vi kan ställa upp med en lite större trupp och orkar hela matchen.