Aktivitetsinfo: Hemmamatch i Flickor B-serien mot Båstad GIF F07-09.

Sekretariat enligt schemat: Lisen + Elin Högberg

Matchen startar kl 14:15 och tar ca en timme.
Referat: Bjärreds IBK F06/08-2 - Båstads GIF F07-09
Båstad hemma
2022-11-13 23:48

Helgens andra hemmamatch denna helg i mitten av november då sommaren ännu inte lämnat Skåne. Nu var det match i Flickor B mot Båstad på programmet. Återigen gjorde skador och sjukdomar att vi bara hade 9 utespelare + målvakt. Idag var vi dock det bättre laget och det blev en skön 3-1 seger.

Båstad spelade vi mot förra säsongen i Flickor C-serien. Då blev det vinst hemma och förlust borta. De vann dessutom serien. Men, det var förra säsongen och idag var det vi som var det bättre laget. Vi inledde starkt och tog tidigt ledningen på ett fint samarbete mellan Amanda och Elin. Vi fortsatte ha bra tryck och fick även ett powerplay när Båstad drabbades av en utvisning. Då plötsligt försvann det fina spelet. Det blev väldigt krampaktigt och vi kunde inte alls utnyttja det numerära överläget. Vi lyckades dock rycka upp oss och skapade återigen bra anfall och vi fick en straff när Amanda blev omkullknuffad i ett friläge. Ellen vP klev fram och satte bollen iskallt bakom Båstads målvakt.

I andra trummade vi på på samma sätt och utökade tidigt ledningen när Olivia lyckades frispela Ellen vP som stod fri framför mål och fick näta igen. I tredje dippade spelet lite. Vi fick inleda numerärt underläge, men klarade av det fint. Resten av perioden hade vi hyfsad koll. Mot slutet kom tröttheten krypande och till slut fick Båstad hål på nollan med bara dryga minuten kvar av matchen. Nära att Elise inte fick hålla nollan efter en riktigt bra match i målet. Det blev en nervös avslutning på matchen för tränarna. Det kan gå fort i innebandy och två måls ledning är ingen säker ledning. Trots lite skakigt spel på slutet kunde vi hålla ifrån och vinna rättvist med 3-1.

Peo Hedin var på plats med kameran och fotade matchen. Bilder finns i Bildgalleri.