SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
F06/08

Bjärreds IBK F06/08-2
4 - 3
IBK Lund F07-09
Bjärreds IBK F06/08-24 - 3IBK Lund F07-09

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 23 november, 20:15
Plats:Bjärehovhallen
Serie:Pantamera Flickor B   Tabell >>
Samling:19:15, Bjärehovshallen
Aktivitetsinfo: Hemmamatch i Flickor B-serien mot IBK Lund F07-09.

Svara på kallelsen snarast.
Inget svar vid deadline = Kommer ej.

Samling: Bjärehovshallen kl 19:15
Sekretariat enligt schemat: Ellen Hedin + Linn

Ta med matchkläder, skor, klubba, glasögon och vattenflaska.

Ta ut örhängen och sätt upp långt hår.

Matchen startar kl 20:15 och tar ca en timme.
Trupp:Amanda Kempe
Annabell Apelgren
Elin Högberg
Elin Sätmark
Elise Kamph
Ellen Hedin
Ellen Löfgren
Ellen Von Platen
Freja Tufvesson
Josefine Sätmark
Linn Wikkelsö
Linna Ekblad
Linnea Liljedahl
Lisen Olander
Olivia Nordgren
Rut Ylipää Abrahamsson
Referat: Bjärreds IBK F06/08-2 - IBK Lund F07-09
IBK Lund hemma
2022-11-24 23:53

En onsdagskväll i november när vintern och snön anlänt tog vi oss an IBK Lund. Med 100%-ig närvaro körde vi hårt i tre perioder och gjorde en riktigt bra match som utvecklades till en rysare. Med endast 9 sekunder kvar satte vi segermålet och kammade hem 3 sköna poäng med en härlig 4-3 seger.

I vår sjätte match i Flickor B-serien stod IBK Lund F07-09 för motståndet. Glädjande nog hade vi ingen frånvarande och fick med oss alla i laget idag. Eftersom vi var så många pratade vi innan om att nu fanns det inget att spara på utan fullt ös gäller från början till slut. Efter en uppvärmning med riktigt bra pepp drog vi igång och var verkligen på tå direkt. Vi tog tidigt ledningen när Linn drog på ett högt skott vänsterkanten. Lund kvitterade en stund senare när vi inte riktigt hängde med i en omställning och hamnade på fel sida. En liten plump i ett annars stabilt försvarsspel där vi oftast låg rätt. Framåt såg det också bra ut. Vi lyckades bra med vår höga press och Lund hade ofta problem att komma upp i anfallen.

 

I andra åkte vi på en utvisning och spelade ett riktigt bra box-play. Vi bröt, kunde hålla boll  och till på köpet anföll vi och gjorde ett riktigt snyggt spelmål när Olivia frispelade Linnea som kunde trycka in en 2-1 ledning efter drygt 1 minut i numerärt underläge. Resten av utvisningen fortsatte vi med bra boxplay och Lund fick aldrig någon farlig chans. Matchbilden var densamma. Vi sprang och kämpade och skapade flera bra chanser. Lund kom upp, främst genom sina spets-spelare och visst blev det en del svettig räddningar och ett par ram-träffar, men vi försvarade bra och gjorde det ändå såpass svårt för Lundaspelarna att de inte fick in bollen.

 

Tidigt i tredje kvitterade Lund återigen på en omställning där vi hamnade i rygg där det nästan blev ett två mot nolll-läge för Lund och otagbart för Anna. En stund senare åkte Josse på en utvisning. Vi spelade ett bra boxplay och hade nästan klarat det då Lunds point la ett långskott mot mål. Tyvärr var Anna skymd och bollen slank förbi. Lund hade vänt till en 3-2 ledning. Vi gav inte upp för det utan fortsatte gnugga. I pausen till tredje perioden hade coacherna beställt två mål till åt oss och det skulle våra duktiga tjejer leverera. Lund fick en spelare utvisad för hårt spel. Vi lyckades inte så bra med vårt power play, men det blev bättre mot slutet och precis när Lund blivit fulltaligt lyckades Linnea trycka in bollen efter pass från Linna. Bara 5 minuter återstod nu av matchen och nu var stämningen hög i hallen. P07 och andra kompisar var på plats och bildade en härlig hejarklack som gav oss extra energi. Vid likaläge gäller det att våga vinna, och idag var det vi som vågade trycka på framåt. Med mindre än två minuter kvar fick vi ett frislag där en av Lunds spelare inte var uppmärksam på avståndet och drabbades av en utvisning. Vi tog en time out och snackade igenom taktiken. Vi fick till bra powerplay-spel men tiden tickade på. Så, med bara 9 sekunder kvar av matchen, nådde Linna fram med en diagonalpass rakt igenom Lunds box till Linnea som kunde trycka in ledningsmålet. Vild glädje naturligtvis och alla rusade in på plan (lite tur att vi inte åkte på en utvisning för att vi firade på Lunds planhalva där). Lund tog en timeout för att försöka göra något, men Ellen vP tog den viktiga efterföljande tekningen och vi kunde hålla bollen tiden ut. 

 

Sammanfattningsvis gör vi en i helgjuten insats. Bra aggressivt försvar och fint anfallsspel som resulterar i flera bra målchanser. Ett par mål till hade inte varit orättvist, men å andra sidan kunde Lund mycket väl satt något mål till. Framför att kämpar vi och jobbar stenhårt för varandra och det är fint att se att det ger utdelning. En riktigt urladdning och bra match som vi rättvist vann och fick fira. Extra kul att alla i laget fick vara med och dela upplevelsen tillsammans.


<< Tillbaka