Aktivitetsinfo: Hemmamatch i Flickor B-serien mot Åstorp/Kvidinge F07-08.

Sekretariat enligt schemat: Hedin + von Platen

Matchen startar kl 19:45 och tar ca en timme.
Referat: Bjärreds IBK F06/08-2 - Åstorp/Kvidinge IBS F07/08
Åstorp hemma
2023-02-04 23:09

Så blev det återigen fredagkväll och återigen skulle vi möta Åstorp, men nu deras 07/08-lag på hemmaplan. Med effektiv offensiv och hyggligt stabil defensiv tog vi en 3-1-seger och inkasserade 3 poäng på kontot.

Av någon anledning har vi alltid betydligt lättare mot Åstorps yngre lag även om de, precis som vi, har flera som spelar både i Flickor A och B, men även i JAS. Matchen började ganska jämnt och bägge lagen skapade några skapliga lägen. Vi var lite skakiga i början och ställde till det lite för oss vilket gav Åstorp några farliga lägen. Efter hand fick vi dock bättre ordning på spelet, men 0-0 efter första perioden.

Andra fortsatte ungefär som den första. Vi hade skapligt anfallsspel, men lite för få skott på mål Bakåt kändes det under kontroll även om Åstorp då och då skapade några lägen, främst genom individuella insatser. Mitt i andra halvan av perioden åkte Å/K på en utvisning och vi fick spela PP. Det såg lite nervöst ut till en början och bollen hoppade och for lite, men sen blev det riktigt bra. Efter en stund fick vi frislag mitt framför mål pga att en Å/K spelare knuffat för mycket framför mål. Linnea drog en enkel pass i sidled till Linna som stänkte upp den i nättaket och vi gick till pausvila med 1-0-ledning.

Tredje blev lite mer händelserik. Tidigt utökar Linnea ledningen efter att vi pressat Åstorp till ett misstag som friställde Linnea i slottet. Strax därefter reducerar Åstorp när de får etablera anfall och passa runt och får på ett backskott som smiter mellan benen på en delvis skymd Elise. Mot slutet åker Åstorp på ännu en utvisning. Vi spelar ett riktigt bra PP och Amanda kan kvittera. Ett riktigt snyggt mål där bollen går som på ett snöre genom laget och vi har bra rörelse vilket skapar ytor. I samband med tekningen direkt efter åker Åstorp på ytterligare en utvisning. Det är mindre än 2 minuter kvar av matchen och vi kan lugnt och säkert spela av den tid som återstår.

Sammanfattningsvis gör vi en spelmässigt bra match. Riktigt kul att se bra och snyggt PPx3 som dessutom resulterar i två mål. Känslan hela matchen är att vi har god kontroll, även om Åstorp på inget sätt är ofarliga. Vi har lite för få skott på mål, men vi är det effektivare laget idag och som vanligt kämpar vi för varandra från början till slut.