SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
DJ18/JAS

Häljarps SK F03
2 - 2
Bjärreds IBK F04/05 Gul
Häljarps SK F032 - 2Bjärreds IBK F04/05 Gul

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 oktober, 14:00
Plats:Häljarps Idrottshall
Serie:Pantamera Flickor A   Tabell >>
Samling:12:45, Bjärehovhallen
Första seriematchen i Flickor A
2020-10-03 20:18

Fler bilder (+16) >>
Första seriematchen mot Häljarp borta. Vi har mött Häljarp förr men inte så många gånger man kan tänka sig eftersom det är ganska nära Bjärred. Första seriematchen också för nya tränaren Emma, som dessutom är från Häljarp och har spelat länge i klubben.

Första perioden var jämn, kanske ett litet bollövertag från Bjärred men Häljarp har några duktiga tjejer som stack upp ibland, och söker mycket skott. Bjärred gjorde det första målet genom Isa på en sidledspassning från Ellen. Bjärred har tydligt gått ifrån sin tidigare vana att mest attackera längs kanterna, den nya spelidén syns, men måste tränas in mycket mer för att ge effekt.
Innan perioden tar slut utjämnar Häljarp efter lite strul i Bjärreds försvaret som inte får bort bollen.

Period två fortsätter som den första, Häljarp börjar bli lite frustrerade på domarna som blåser lite väl mycket och då Häljarp kör lite tuffare åker de på utvisningar och frislag emot sig. Inga fantastiska chanser åt något håll, Häljarps förstakedja är duktiga och ställer till problem för Bjärred som dock oftast spelar sig ur situationerna. Bitvis är spelet lite långsamt då backarna i båda lagen spelar lite safe och inte trycker på för mycket uppåt. Bjärred har en 5 mot 4 läge och får så när in bollen.

Sista perioden utnyttjar Bjärred Häljarps försvar och gör 2-1 och det känns lite som om Bjärred tar över men Häljarp har bra kontringar även om de sällan får avslut på mål. Häljarp får dock till ett bra skott som tar i stolproten och returen går ut och det blir ytterligare ett anfall men Alma räddar men bollen har hamnat bakom henne och den rullar snöpligt en mm över linjen innan Alma får ut den igen. Tveksamt mål tyckte läktaren men domaren stod bra till, så 2-2 blev det. 

På slutet får Bjärred ett numerärt överläge när Häljarp återigen åker ut. Flera spelare testar skott och något smiter precis utanför och de som går på mål tar målvakten. Matchen slutar 2-2. Tittar man över hela matchen fullt rättvist.

Efter matchen blir det lite snack om tiden, seket var inte så rutinerade så de missade att det var effektiv tid vilket gjorde att Bjärreds powerplay blev kortare än planerat, samtidigt måste det vara domarna som håller koll när sekretariatet är orutinerade.

Alla bilder Copyright © Ulf Bjarke, Foto261.se<< Tillbaka