SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
Herr A

Bjärreds IBK H2
6 - 4
Lomma FBC H2
Bjärreds IBK H26 - 4Lomma FBC H2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 februari, 16:30
Plats:Bjärehovshallen
Serie:Herrar Div 2 Skåne   Tabell >>
Samling:15:30
Lokalderby mot Lomma
2019-02-04 17:34

Fler bilder (+4) >>

Det är alltid spännande matcher när Bjärred möter Lomma. Det är mycket känslor inblandat och många av spelarna känner varandra och har spelat ihop tidigare.

Bjärred började i ett högt tempo och Lomma var inte riktigt med på noterna. Därför blev det helt tyst i hallen när Kalle Leger, från Bjärred men spelare i Lomma, sköt ett skott men fick felträff ändå kunde se hur bollen seglade in i mål. Henrik, målvakt i Bjärred var inte riktigt nöjd. Några minuter senare bryter samma Kalle klubban, säger några icke väl valda ord och åker ut på 2+10 minuter. Precis när utvisningen är slut gör Bjärred mål och sen ytterligare ett, en riktig kanon av Filip Hedin från halva plan. Lomma fortsätter att ta utvisningar och har ett tag tre spelare på utvisningsbänken. Bjärred utnyttjar övertaget och går ifrån till 4-1 efter första perioden. Bjärred vann skottstatistiken med 17-2, så med tanke på det och de många utvisningarna kan man tänka sig att Lomma hade en ordentlig diskussion i pausen.

Period 2 blev ett ställningskrig. Bjärred fortsatte att ha bollen men Lomma backade hem och spelade en tight defensiv och drog inte på sig nånting. Lomma stack upp ibland och vid ett av dessa tillfällen krånglade Lomma in en reducering.

I tredje perioden såg Lomma möjligheten att komma ifatt. Bjärred hade gått i Lommas fälla och hade tappat kreativitet och tempo, samtidigt som Bjärred gick ner på 2 femmor. Men ett Lomma som går upp lämnar blottor bakåt och det utnyttjade Micke smart med en passning som friställde Ling och han missar inte sådana lägen, 5-2 till Bjärred. Men Lomma ville mer, Kalle från Bjärred gjorde först 5-3 och när Arvid i Bjärred åkte ut så gjorde Lomma ett fjärde mål. Tre minuter kvar åker Bjärred på en utvisning och Lomma satsar allt framåt, tar ut målvakten och spelar 6-4. Powerplay uppställningen var dock udda, ingen av de vanliga målgörarna var inne och Bjärred redde ut stormen men Lomma fortsatte att fokusera framåt och tillslut slet sig Gustav loss och kunde springa in med bollen i tom bur. 6-4 blev slutresultatet, onödigt spännande om man såg till första perioden. Två olika innebandyskolor möts. Det snabba vackra spelet mot det tunga kämpande, idag vann det vackra spelet.


<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 17/3 15:00
4 - 5  
Sön 10/3 19:00
9 - 4  
Fre 1/3 20:00
7 - 6  
Lör 17/2 15:15
5 - 7  
Sön 11/2 19:00
12 - 5  
Tor 8/2 20:00
9 - 1  
 
 
Guldsponsorer
Samarbetspartner Sport
silver sponsorer
Bronssponsorer
Samarbetspartner