SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen

Ny idrottshall på Rutsborg

Nu utökas möjligheterna till både ute- och inomhusidrott vid Rutsborgskolan när idrottsanläggningen utvecklas.En ny, fullskalig idrottshall i måttet 20x40 meter ska byggas intill den befintliga idrottshallen vid Rutsborgskolan. Byggstart kommer att ske vid årsskiftet 2021/2022.

Intill den befintliga hallen i Borgeby kommer vid årsskiftet 2021/2022 en ny tillbyggnad att uppföras, där en del är specialanpassad för truppgymnastik. Utformningen av den nya delen har tagits fram i samråd med projektledare på fastighetsavdelningen samt Kultur och Fritid på Lomma kommun och representanter från Bjerreds Gymnastikförening. Den nya delen kommer även att vara utrustad med solceller på taket.

I samband med att idrottshallen byggs ut kommer även miljön runt om hallen att ses över och rustas upp. Tanken är att utomhusredskapen ska kunna nyttjas av skolelever på både raster och lektioner, men även av motionärer på övrig tid.

Projektet beräknas  vara klart till vintern 2023.

Ny lång brygga

Bjärred var redan i början av 1900-talet en etablerad badort och stränderna attraherar både invånare och långväga gäster. 

Med start hösten 2021 påbörjar kommunen bygget av en helt ny brygga som förbättrar badlivet i Bjärred och som kan stå i många år. Den nya bryggan ska byggas strax söder om den nuvarande bryggan från 1991 och som nu har nått slutet av sin livslängd.

 

För att öka tillgängligheten för besökare ska bryggdäcket breddas i förhållande till tidigare konstruktion samt öppnas upp i en plattform halvvägs ut på bryggan som ger möjlighet till förvaring och sittplatser. Bryggan får också en större entré med trädäck och bänkar.

Den nya bryggans placering bredvid den befintliga bryggan möjliggör fortsatt tillgänglighet till kallbadhus och restaurang under byggtiden. 

 

Byggstart är planerad till hösten och beräknas bli klart under våren 2023. Bygget pausas under sommarmånaderna.

Bjärreds vångar

Bjärreds vångar ska vara en plats för vardagens drömmar. En plats som kombinerar ett storslaget naturlandskap och en attraktiv, levande boendemiljö. Visionen för området tar utgångspunkt i Bjärreds gröna identitet och utvecklar och bygger vidare på det unika i området.

Det finns goda förutsättningar till hållbar samhällsutveckling och bebyggelse i den norra kommundelen. Området Bjärreds vångar ligger nära både Bjärred centrum och den planerade tågstationen i Flädie som ska stå färdig 2026.

 

Visionen är att komplettera Bjärred med ett hållbart, tryggt och innovativt bostadsområde som erbjuder alternativ till villaboende och som tar tillvara på och utvecklar de befintliga kvaliteter som finns i en havsnära och grön boendeort. Området ska vara utformat på ett sådant sätt att Bjärredsborna vill bo och vara där, kan identifiera sig med området och känner sig stolta över det.

Bjärreds vångar planeras bli ett område med blandad bebyggelse. Det ska växa fram mellan Bjärred och Borgeby och integreras med det befintliga samhället, likt två händer vars fingrar sträcker sig mot varandra.

 

Preliminärt börjar området byggas 2024, och byggs sedan ut etappvis med cirka 60 bostäder om året.

Bjerreds torg - En varm och välkomnande plats

Nu utvecklar Midroc, tillsammans med kommunen och Juul|Frost Arkitekter, en ny spännande plats med bostäder, torg och ny vägsträckning. Den gemensamma satsningen på Bjerreds torg knyter samman ortens olika delar i en naturlig mötesplats.

Här byggs bostadsrätter bestående av Paradhusen, radhus på tre plan à 143 kvm med egen trädgårdstäppa, samt Residenset som består av 38 lägenheter med 2-4 rum och kök.

 

Läs mer och köp nytt boende på www.bjerredstorg.se

 

Den gemensamma satsningen av Bjerreds torg knyter samman ortens olika delar i ett naturligt nav. Mer eller mindre mitt i Bjärred skapas ett torg – en halvmåne som omfamnar eftermiddags- och kvällssolen.

Här planeras planteringar fyllda med lokala växter och mysiga sittplatser som bjuder in till både spontana och planerade möten. En bit av Norra Västkustvägen dras om och får en lugnare karaktär. Samtidigt byggs ett flerbostadshus och stadsradhus som öppnar dörren till nya möjligheter för dem som vill bo kvar i Bjärred och dem som vill flytta hit.