SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
Dam A

Lycka till tjejer...
2018-05-01 12:41
Det har gått några veckor och vi är fortfarande sorgsna att vi inte lyckades få ihop ett damlag till nästa säsong. Däremot är vi glada att de allra flesta tjejerna fortsätter att spela innebandy. Den enes bröd den andres död...

Många klubbar i division 1 nästa säsong kommer att ha tjejer från Bjärred i truppen och vi hoppas "våra" tjejer tar sig vidare i sina innebandykarriärer och kanske tom kommer tillbaka till Bjärred som rutinerad elitspelare när vi drar igång vårt nästa damlag när våra yngre tjejer vuxit upp.

Vi hoppas alla tjejer och ledare i damlaget hade en härlig tid i Bjärred och önskar er lycka till i era nya klubbar, vi hoppas också att ni i era nya klubbar får varsin tröja, det hade vi alltid i Bjärred.
Hej då, vi kommer tillbaka.
2018-04-11 22:12

Bjärreds IBK har den tråkiga nyheten att meddela att vi lägger ner vårt damlag.


Damlaget i sin nuvarande form drogs igång för två år sedan med en bas av spelare som spelade eller hade spelat i klubben tidigare med några kompisar som kom från andra klubbar. Spelmässigt har det fungerat bra, första säsongen spelade laget i div 3 och tog sig enkelt upp till division 2. Senaste säsongen har Bjärred bla tagit poäng två gånger av klara seriesegrarna Höllviken men även förlorat matcher de kanske borde vunnit, ofta pga en för tunn trupp.


Truppen har blivit mindre efterhand som spelare slutat med innebandy eller flyttat till andra orter pga jobb eller skola. Inför kommande säsong skulle truppen behöva förstärkas med 4-5 spelare för att hålla en jämn nivå. Tyvärr har många andra klubbar samma problem och mer än halva truppen i Bjärred har blivit kontaktade av andra klubbar högre upp i seriesystemet. Spel i högre division, spel närmare där man bor eller andra förmåner är ibland lockande. Även om många ville stanna i Bjärred så ser vi ingen möjlighet att få ihop det antal spelare som behövs för en seriös satsning. Det finns helt enkelt för få spelare i Skåne jämfört med det antal lag som finns, i fjol lade Malmhaug ner när alla spelare försvann, i år är det Bjärred som drabbas av kannibaleffekten inom skånsk daminnebandy.


Vi vill tacka alla spelare och ledare som bjudit på fin innebandy och spännande matcher i Bjärred. Vi lägger ner tillfälligt och satsar våra resurser på våra flicklag som är duktiga och som med rätt träning blir basen i det nya damlag som startar igen i Bjärred om några år, kanske några av dagens härliga lirare kan göra comeback då.


Vi önskar hela gänget lycka till och hoppas ni fortsätter spela innebandy, tack till My, Rebecca, Matilda, Cassie, Linn, Bella, Bell, Natti, Emma och Emma, Julia, Emilia, Angelica, Pauline och inte minst våra ledare Jesper, Patrick och Christoffer.

Bjärreds dam satsar vidare
2018-03-21 12:21
Bjärreds damlag är inte nöjda, nu laddar vi för nästa säsong.

Vi har plats till fler lika glada och spelsugna tjejer som vill lira innebandy i Division 2 med oss nästa säsong.

Vi kommer träna onsdagar 19.30 - 21.15 den närmsta tiden i Bjärehovshallen. Kom dit och kör några träningar med oss och kän om det är rätt ställe för dig att ta nästa steg med innebandy. 

Tveka inte att höra av dig till...

Tränare Jesper Steen
0762030716

Lagledare
Patrick Holmgren
0709358195


Bjärreds damlag slutar fyra första säsongen i div 2
2018-03-21 09:58

Bjärreds damlag slutar på fjärde plats i damernas division 2 sitt första år i denna serie. Damerna har varvat mycket bra insatser med matcher vi helst inte pratar om. Höllviken som i år tog in ett tiotal spelare från högre divisioner har gått obesegrade genom serien men Bjärred har plockat poäng av dem, inte en utan två gånger.


I Februari vann Bjärred mot Engelholm med 10-1 och spelade en härlig och sprudlande innebandy med mycket vilja, veckan efter förlorade samma lag mot Tygelsjö med 0-9.


Truppen har varit tunnunder säsongen, tyvärr förlorade vi ett antal spelare i början av säsongen pga olika anledningar, främst flyttar till ny skola/jobb. En av nykomlingarna denna säsongen, Pauline Bornander har gjort ett mycket bra jobb och toppar den interna skytteligan, föld av Emma Pedersen och My Moren.


Inför nästa säsongen siktar vi först på att förstärka truppen så vi kan gå runt på tre bra kedjor och sen skall vi kunna utmana om seriesegern i division 2.

Skön vinst efter tung period....
2018-01-28 10:11
Laget studsar tillbaka skönt !!
Efter två matcher utan poäng så var vinst nästan ett måste igår om vi ville vara med och kämpa om en kval plats.

Gårdarike är inte så dåliga som tabellen visar. 
Man får verkligen kämpa för poängen.
Men det är skönt att vi fick en skön start redan efter 50 sec av Nathalie Hansson. 
Matchen ser rätt lik ut hela tiden. 
Gårdarike kommer i ett och annat anfall, men känslan är att vi har rätt bra koll på läget hela tiden. 
Målen kommer som brev på posten efter bra rörligt spel
Seger med 4-1 var väl en bra dag på jobbet.
Laget jobbar för varandra igen som det ska vara. 

Bjärreds poäng:
1-0 Nathalie "Nattis" Hansson 
2-1 Cassandra "Cassie" Svensson 
3-1 Emma Nilsson (Nathalie Hansson) 
4-1 My Morén (Julia Svärd) 

Nästa match Emnaljunga Goif i Bjärehovshallen
Lördag 4 Feb 16.00  Välkomna 
Spelade matcher
Sön 18/3 12:00
3 - 4  
Tor 15/3 20:45
4 - 4  
Sön 11/3 15:30
3 - 5  
Lör 17/2 14:00
9 - 0  
Sön 11/2 17:00
10 - 1  
Sön 4/2 16:00
2 - 3  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 20/03 16:16 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/03 16:13 
Bjärreds Innebandyklubb, 31/01 17:58 
Bjärreds Innebandyklubb, 30/12 13:13 
Bjärreds Innebandyklubb, 15/12 15:51 
Bjärreds Innebandyklubb, 10/12 16:32