SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
F06/08

Välkommen till vår laghemsida för Bjärreds IBK F06-08. Här hittar du information om vårt lag inkl. lagets träningar, matcher och andra aktiviteter.
 
Vi tränar i Rutsborgshallen i Bjärred på följande dagar och tider:
Måndagar kl 19:15 - 21:15 (fys utomhus första 30 min).
Fredagar kl 17:00 - 18:15.
 
Börja spela?

Vi välkomnar alltid nya kompisar till laget. Om det är fler tjejer födda 2006-2008 som är sugna på att börja spela innebandy i vårt härliga gäng så hör ni av er till någon av tränarna (telefonnummer/mail finns under "Kontakt" ovan), eller bara kom i samband med våra träningar.

 

Välkomna!

Säsongen 21/22 avslutad
2022-06-19 13:31

För en vecka sedan (den 12 juni) avslutade vi säsongen 21/22 med bad och grillning hos Per. Efter lek i poolen öppnade sig himlen och regnet öste ner medans Per grillade burgare. Vi fick kura ihop oss i uterummet. Bra att det finns så mycket hjärterum i laget så alla får plats utan problem. Vi avrundade med lite quiz och lekar samt medaljer och pokal för vår andraplats i Flickor C.

 

Tillsammans har vi i år haft 66 träningstillfällen i Rutsborgshallen. Trots pågående pandemi lyckades Ellen vP träna 65 av dessa. Bara en enda missad träning! Grymt jobbat vP! Ellen L och Linnea kom god tvåa och trea i den tajta toppen av träningsligan med bara några fler missade tillfällen. Vi har även fått bevis på att alla träningar och matcher ger resultat. Vi tränar och spelar ihop varje vecka, så utveckligen märks kanske inte så tydligt för oss som är ”mitt i det”, men andra har noterat det. Vi har under slutet av säsongen haft tillfälle att prata med tränare för andra lag och från flera olika håll, oberoende av varandra, har vi fått höra att vi utvecklats mycket under säsongen. En tränare slog fast att vi ”är helt klart det lag i serien som utvecklats mest under säsongen”. Riktigt kul att höra och grymt jobbat alla!

 

Nu tar vi lite sommaruppehåll, men det betyder inte att vi ska ligga på sofflocket och vila. Vi räknar med att alla tar eget ansvar under sommaren och tränar minst 3 pass i veckan där man varvar löpning och styrketräning. Det är viktigt om vi ska kunna hänga med i tufft tempo och hålla oss skadefria när träningar och matcher kommer igång till hösten. Förslag på olika pass har skickats ut i vår SMS-grupp och har man frågor är det bara att höra av sig. Vi har även bokat två halltider i juli för lite spel (den 5 och 12 juli kl 19-21). Vi kommer också att samarbeta med DJAS-laget. Planen är att det varje måndag kommer finnas tillfälle att köra ett gemensamt fyspass. Dessa drar igång efter midsommar och vi skickar ut mer info/kallelser om det när vi fått detaljerna.

 

Säsongen 22/23 börjar igen när skolan startar. I skrivande stund är det inte klart med vilka träningstider vi får. Vi planerar även att liksom förra året ha ett uppstartläger med övernattning. Reservera helgen 17-18 september för det.

 

Vi har anmält oss för spel i två serier (Flickor A och B) vilket antagligen innebär en till två matcher nästan varje helg. Det kommer bli tillfällen då inte både Per och Johan kan och då kommer vi behöva hjälp från någon mer förälder. Inget avancerat utan mest hjälpa till och assistera om någon blir skadad, något oväntat händer eller fylla på vattenflaskor om det behövs.

Förutom seriespel i har vi även anmält oss till USM och planerar delta i Skånemästerskapen som brukar arrangeras i månadsskiftet mars-april. Vad gäller cuper så finns Gothia Cup samt en avslutande cup under Kristi-himmelsfärdshelgen (återbesök till Kalmarsund?) med i planen.

 

Sammanfattningsvis kan följande noteras i familjekalendern:
18 augusti: Inomhusträning enligt höstschemat börjar.
17-18 september: Uppstartsläger med övernattning
5-8 januari: Gothia Cup i Göteborg
3-5 februari: USM F16
18-21 maj: Cup (Kalmarsund?)

 

Tack alla för en härlig säsong och tack till alla föräldrar som hjälper till med kiosk, sekretriat och skjutsning. Ha en riktigt skön sommar!

 

/Tränarna

Kalmarsund Cup dag 3 och 4
2022-05-30 10:38
Uppvärming, målfirande och Årets bild i svensk innebandy!

Efter en relativt god natts sömn har vi på lördagen ännu en dag med vår första match kl 15:30. Vi äter frukost och beger oss sedan till Kalmar Sportcenter där det finns 3 innebandyplaner. Vi ser en något hetsig tillställning i P05 där bl a det ena lagets tränare säger till en av sina övertända spelare att ta på sig träningsoverallen och vila resten av matchen. Ett klokt val visar det sig, för i det andra laget agerar man inte på samma sätt och det renderar så småningom i ett rött kort och 5 minuters utvisning för en av deras spelare. 
Vi ser någon match till innan vi beger oss tillbaka till Öland för lunch och uppladdning inför matchen mot Malmhaug. 


Våra matcher mot Malmhaug brukar bli jämna och målsnåla. Därför är det lite panikartat när vi efter drygt halva första perioden ligger under med 0-2. Malmhaug är taggade och stressar oss till misstag som de utnyttjar. Men några minuter senare vänder det när Amanda snappar upp ett utkast från deras målvakt och sätter dit 1-2. Innan pausvilan hinner vi även med en kvittering på backskott från Linna. Skönt! I pausen pratar vi tränare om att lugna ner spelat och passa runt bollen mer, speciellt att byta sida så vi använder hela banan bättre. Laget går sedan in och spelar en betydligt bättre andra halvlek som vi kontrollerar väl. Hela laget lyfter sig och ett par minuter efter halvtidsvilan tar Peo Hedin något som måste kandidera till årets bild när Linn sätter dit ett hårt dragskott i bortre krysset. Titta på den bilden och njut!! Bollen hittar ni i bortre krysset! Mot slutet av matchen drabbas Malmhaug av en utvisning. Efter en stund etablerar vi ett powerplay där hela laget deltar. Linna kliver in en bit i anfallszon och hittar Linnea med en passning som skär genom hela motståndarförsvaret. Med ett kontrollerat skott sätter vi dit ännu ett mål och slutresultatet skrivs till 4-2. Som tränare blir vi ofta påminda om den mentala styrkan som finns i laget. Tjejerna vänder ett underläge, hittar tillbaka till sitt spel och vänder till vinst. Stark insats från laget, hela vägen från Anna i mål, till Hedin-Josse-Rut-Linna-Högberg på backplats, VP-Lövis-Linnea centralt och Elin S-Victoria-Linn-Amanda-Freja-Annabell som forwards. Det är hela laget som är delaktiga i denna vändning med sin inställning som bäddar för att vi kan försvara oss bra bakåt och göra (snygga) mål framåt.


Vi sluter på plats fyra i gruppspelet, men är inte helt långt borta från att bli tvåa. Med oavgjort mot Häljarp och vinst mot Huddinge, vilket vi var mycket nära att lyckas med, hade vi gått direkt till semifinal. Plats 4 innebär att vi åter ställs mot Älvsjö i kvartsfinal.


Älvsjö spelade vi 1-1 mot i gruppspelet och då gjorde vi en storartad försvarsinsats. Vi lyckas stå emot bra i första halvlek även denna gång och det står 1-1 i paus. Strax efter paus gör de dock två snabba mål, får någon studsande boll som går in (läs skitmål) och vi lyckas inte komma i kapp. Det blir respass med 1-5, än en gång trots bra målvaktsspel från Anna. Per springer på Älvsjös tränare efter matchen och hon ber mig hälsa och krama om vår målvakt som hon tyckte gjorde en fantastisk insats. Kul med beröm från motståndarna!


Söndagen inleds med städning innan vi åker till Boda Borg i Karlskrona för att lösa lite quests (gåtor/utmaningar i olika rum). Medan tjejerna ägnar sig åt ännu mer teambuilding blickar vi tränare framåt och planerar kommande säsong i kafeterian. Det kommer mer information om det senare, men räkna med ett liknande upplägg som vi haft denna säsong med spel i två serier plus en del cuper. Vi har även anmält oss till Ungdoms-SM. Men först tar vi sommarlov! 


Laget tackar Anna Löfgren för lånet av er minibuss. Det sparar många tuesnlappar från lagkassan som vi istället kan använda till annat!!!


Tack för ett härligt cupäventyr! Vi ser laget svetsas samman ännu mer och vi har kul både på och utanför banan. Innebandymässigt gör vi en bra turnering där vi nog inte riktigt förstår hur starka våra insatser mot Älvsjö och Huddinge är i gruppspelet. Avslutningsvis måste även vändningen mot Malmhaug nämnas än en gång. Starkt jobbat tjejer!!!

 

PS Fler bilder hittar ni i bildgalleriet

Kalmarsund Cup dag 1 och 2
2022-05-27 20:18

Nu har vi varit på Öland i två dagar och spelat fyra matcher. Men vi tar det från början...

...äventyret inleddes med samling kl 06:30 på torsdagsmorgonen. Lite olika morgonpigga inledde vi resan mot Smaragdskolan på Öland där vi bor och har spelat tre av våra matcher. 
Vår första match var mot Häljarp, som vi mött ett antal gånger. Det brukar vara jämna bataljer och det blev det även denna gång. Det stod rättvist lika (0-0) fram till det var 20 sekunder kvar av matchen när Häljarp styr in ett frislag. SURT!!! Vi tar timeout och tar ut målvakten, men det hjälper inte denna gång och matchen slutar 0-1. 
Efter att installerat oss i den fina, nya skolsalen väntar match 2 mot Bele Barkaby. Vi har sett deras första match på tv och vet att tufft motstånd väntar. Det blir förlust med 0-3 fastän Anna gör en kanonmatch i målet.

Efter en god natts sömn åkte vi till Kalmar slott för rundvandring. Intill slottet låg en badplats där det blev hopp från bryggan i Östersjön!!!

Klockan 15:30 väntar dagens första match mot Älvsjö. Vi vet att det är nya tuffa matcher som väntar, men stämningen är god och tjejerna taggade. Älvsjö inleder med högt tempo med mycket platsbyten. Vi gör det bra defensivt och håller undan länge innan de får in ett mål. Tjejerna peppar varandra bra och i slutet drabbas Älvsjö av två utvisningar. Inför spel 5 mot 3 tar vi timeout innan vi går in och med backskott från Josefine kvitterar! Vi håller undan resten av matchen och firar ordentligt efter slutsignalen!!!

Bara en timme senare väntar nästa tuffa motstånd mot Huddinge. Även de ägnar sig åt mycket platsbyten och rörligt spel. Vi gör ännu en stark defensiv insats samtidigt som vi får igång spelet framåt. Huddinge tar ledningen med 1-0, innan Ellen L, eller Lövis, kvitterar på ett skott. Målet är viktigt och ger oss hopp. Fastän Huddinge tar ledningen med 2-1 fortsätter tjejerna kämpa frenetiskt. Det ger resultat i form av två mål från Linneas klubba. Vi leder och i slutet tar Huddinge ut sin målvakt. Med 30 sekunder kvar lyckas de kvittera och även om det känns trist en stund firar vi i slutändan att vi gjort två riktigt bra matcher. Gött!!! Efteråt får vi höra att många i Huddinge spelat JAS och USM.
Ikväll somnar vi stolta över vår prestation och drömmer om fler framgångar imorgon!

 

Warbergsspelen dag 3
2022-04-10 22:31

Tredje och sista dagen i Varberg för denna gången. Efter frukost packade vi och lämnade skolan för att köra till Träslövsläge där vi skulle spela semifinal mot Gantofta. En intensiv helg började nu ta ut sin rätt och förutsättningarna var inte de bästa, men tjejerna plockade fram lite extra energi och gjorde en riktigt bra match. Vi hade det bästa spelet och tog rättvist ledningen. Tyvärr var vi inte så effektiva när det gällde att skapa de riktigt vassa chanserna och göra mål. Gantofta skapade en handfull chanser och gjorde 2 mål. Vi hade spelet och bollinnehavet. De sista två minuterna spelade vi 6-mot-5 och var riktigt nära att kvittera, men det ville sig inte och det blev förlust 1-2.

 

Efter ombyte och lunch drog vi till huvudarenan för att runda av cupen med att titta på några av finalerna innan hemresan. Vi ger cupen ett mycket gott betyg. Bra arrangemang med värdar i hallar och boenden. Bra mat i restaurangen och smidigt utan väntan. Över lag fina hallar där speciellt SWC och Arenan i Varberg står ut. Kanske man kunde haft lite mer av musik och speakers i hallarna för att skapa lite mer stämning. Vi återvänder gärna och kan rekommendera andra lag att åka. 

På väg hem passade vi på att fira en bra genomförd turnering med lite glass från "glassgubben Per" och summera vår upplevelse av helgen. Vi har genomfört fem bra matcher, presterat mycket fint innebandyspel och gått vidare till semifinal i B-slutspelet. Men, framförallt har vi haft kul, pratat, skarattat, deppat, peppat, firat, sovit och sjungit tillsammans i drygt två dygn. Allt sånt som gör det så kul att vara med ett lag.

Warbergsspelen dag 2
2022-04-09 22:32

Efter en natt med blandad sömn och en stärkande frukost drog vi till huvudarenan där vi skulle möta Telge på ”centercourten”. Coolt att spela i en så stor arena enbart avsedd för innebandy.

Matchen mot Telge började vi bäst och vi ryckte åt oss en ledning. Telge lyfte dock upp sitt spel och började pressa hårt. Vi höll dock jämna steg med dem målmässigt men när de fick hjälp av ett självmål räckte vi inte till och förlorade med 2-4.

 

Efter lunch styrde vi söderut för gruppspelets sista match mot Träslövsläge i deras hemmahall. Vi satte ett mål direkt i inledningen men Träslövsläge satte full press som vi riktigt kunde hantera det och det blev förlust med 1-4. Vi slutar därmed 3:A i tabellen och går till B-slutspel.

 

Efter en lång intensiv dag, med trötta huvuden och två raka förluster rasade stämningen ner i källaren och det kändes inte supertaggat för mer spel. Men, vi åkte till restaurangen och fyllde på depåerna med middag och sedan vidare till Sparbanken Arena. Ytterligare en stor fin arena. Här skulle vi möta Warberg i kvartsfinal. Med ny energi i tanken visar tjejerna mental styrka, taggade till och satte plattan i mattan. Vi fick till fint spel och riktigt bra försvar. Några gånger rann Warberg igenom men Lisen gör en kanonmatch och plockar några skott och räddar ett friläge. Samtidigt lossnar målskyttet. Trots sen kvällsmatcher håller vi ångan uppe ända till slutsignalen och kan fira en skön 4-1 seger. Livet är härligt och alla är ”all over the moon”!

 

Segern innebär att vi går vidare i B-slutspelet till semifinal där vi ska möta bekanta Gantofta.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 24/05 18:02 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/05 15:06 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/05 14:58 
Bjärreds Innebandyklubb, 04/05 11:08 
Bjärreds Innebandyklubb, 22/04 19:34 
Bjärreds Innebandyklubb, 21/04 14:18