SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
DJ18/JAS

Rapport från Gothia 2023
2023-01-10 21:01
Ladda album (+32 bilder) >>

 

På morgonen torsdagen den 5 Januari 2023 åkte 21 spelare och nästan lika många föräldrar från Lomma och Bjärred till Göteborg för att spela Gothia Cup. Tre matcher på torsdagen och en på fredagen var bokade, och sen slutspel på lördagen. Efter ett kort stopp i Kungsbacka för att ladda batterierna (både spelare och bilar) anlände vi Torpahallen strax innan lunch, för första matchen mot Liberec från Tjeckien. Vår historia med tjeckiska lag är att de brukar vara stora och fysiska men Liberec var tvärt om, ganska små tjejer, men spelskickliga och tekniska. Framförallt hade de en mycket drivande spelare som gjorde både mål och framspelningar hela tiden, till på köpet hette hon Klubbalova. Bjärred/Lomma var inte riktigt med i början och Liberec gjorde två snabba mål i inledningen. Tre kedjor spelade medan en kedja vilade hela matchen, så var strategin genom hela gruppspelet. B/L spelade upp sig men Klubbalova var ständigt ett hot och B/L fick inte in bollen fast vi skapade flera chanser.Matchen slutade 0-5, men efter kändes det som en match där B/L kunde gjort mycket mer, om vi varit med från början, mer taggade och mer samspelta i kedjorna. Det vi inte visste då var att Liberec sen gick genom hela turneringen ändå till finalen, så Liberec kanske inte var så stora, men de var ett topplag ändå.

 

Snabb lunch på Burgårdens gymnasium och sen incheckning på Gothia Towers. Vi hade bokat nio rum på 8:e våningen, med utsikt över Göteborg. Vi var inte ensamma på hotellet, många andra innebandylag gjorde oss sällskap, och dessutom hundratals hundar, då det pågick en hundutställning samtidigt på hotellområdet.

 

Match två spelades på eftermiddagen i Härlanda Tjärn, en ny hall för oss. Ingen läktare och kanonvarmt i hallen, ingen höjdare. För motståndet stod Höllviken. Viktigt för oss att vinna detta ”derby”, speciella för E+F som spelar i Höllviken på dubbellicens. Matchen började trevande men B/L hade spelövertaget men det var Höllviken som tog ledningen. Ganska snart därefter kom dock kvitteringen och därefter ledningsmålet för B/L. I andra perioden utökade B/L till 4-1 och hade kontroll på matchen. Höllviken stack upp lite grann men det var hela tiden en säkert övertag för B/L och en klar seger. Efter lite mellanmål på banan och Gatorade var det dags att åka vidare.

 

Strax innan 19 var vi på plats på Prioritet Serneke arena för dagens tredje match. Match mot ett förmodat topplag, Pixbo. Pixbo spelade inte i kjol som de gjorde när vi mötte dem när vi var yngre, men fortfarande de randiga tröjorna. Det orange golvet i A-hallen var utbytt mot ett blankt blått golv och bollen rullade väldigt fort på det nya golvet. Tyvärr rullande det inte för B/L utan det var en total dominans för Pixbo. De var snabbare och vann alla närkamper och förde matchen med sitt rörliga spel och snabba passningar. Efter första peioden var ställningen 0-8 och det såg inte bra ut. B/L gick ner för ett mer aktivt defensivt spel och det fungerade bra, i sista perioden blev resultatet 0-1. Det är härligt att se modern snabb innebandy, tråkigt bara att det var våra motståndare som visade den, men vi tar till oss, lär oss och tränar för att också nå samma nivå. I ärlighetens namn skall vi säga att Pixbo sovit hemma, inte rest 30 mil och inte spelat två matcher tidigare på dagen.

 

Efter en mycket intensiv dag med resa, tre matcher, mat i skolan och incheckning var det äntligen dags för tjejerna och föräldrarna att dra sig tillbaka till hotellet för lite vila.

 

Dag två börjar med hotellfrukost och sen avfärd till Sandeklevhallen, har har vi varit tidigare många gånger. Match mot IBK Last Chance, ett lag från Tjeckien igen, denna gången var det dock som vi kom ihåg, lite större tjejer. Nu är B/L utvilade och kommer in i matchen med en helt annan intensitet. Vi utmanar Last Chance med hastighet och fysiskt spel, hade vi sett detta spelet dagen innan hade resultaten kanske sett annorlunda ut. LC tar ledningen ganska tidigt med en backhand med ryggen mot målet, skickligt. B/L kvitterar och matchen är verklligen 50/50, båda lagen spelar ett intensivt spel och det är chanser åt båda håll. I slutet av matchen kan inte B/L stå emot längre och tjeckerna gör två snabba mål. Matchen slutar 3-1 men B/L skall vara stolta över sin insats, full fart från första sekunden och bra spel mot ett fysiskt och spelskickligt lag som tex spelade jämnt med Pixbo.

Eftermiddagen var ledig och tillbringades på hotellet, på stan och med att jaga hundutställningens största kändis, Anders Bagge. På kvällen samlades hela laget och alla föräldrar på Pinchos för middag med mat och löjliga drinkar. Efter middagen blev det fortsättning på olika ställen men det skriver vi om en annan gång.

 

På lördagen var det dags för slutspel. Eftersom vi blev fyra i gruppen fick vi möta ett av de andra lagen, vars grupp hade varit väldigt jämn, och vi fick Växjö. Vi mötte dem i höstas i Fort Nox cup och vet sen dess att det är ett mycket bra lag. När vi spelar på den här nivån och möter lag från större klubbar så spelar ofta våra motståndare i klubbens damlag, de flesta spelare i Växjö spelar således i damer division 1. Snart har både Lomma och Bjärred damlag och vi kan precis som andra klubbar ge möjligheten att testa på det lite mer fysiska damspelet tidigare för våra tjejer. B/L kämpade på bra hela matchen, vi hade några chanser att göra mål men efter matchen stod Växjö som klara segrare.

 

Efter sista matchen blev det bråttom för att hinna med lunch innan de stängde matsalen så slutet blev lite upphackat när vissa år lunch medan andra begav sig hemåt direkt.

 

Laget skall känna sig nöjda med sin insats på Gothia, självklart kunde vi kanske vunnit någon match till och gjort lite fler mål men vi står upp bra mot alla lag (inte första perioden mot Pixbo) och lär oss och utvecklas hela tiden. Roligt också att vi fick fem matcher mot lag som vi inte har i serien, utan fick nytt motstånd.

 

Hotellet Gothia Towers var bra, frukosten lyxig, lite mycket hundar. Föräldrarna ställde upp både som publik och chaufförer, stort tack för det, det underlättar på planen om logistiken mellan matcherna fungerar.

 

För några var det sista besöket på Gothia, men för de flesta blir det nog ett besök även nästa år, men nu fokuserar vi på seriematcherna.

 

Kolla gärna in de fina bilderna som Mats Schöld tog på våra matcher.

 

Vill ni ser mer om vad som hände mellan matcherna så får ni följa lagets Instagram.

Nio lag plus ett
2022-07-04 11:26

Nu är det klart vilka jag som spelar i Juniorallsvenskan 2022/2023 i vår grupp. Åstorp hade glömt att anmäla sig så de har tillkommit, tio lag totalt alltså.

Bjärred och Lomma startar JAS-lag ihop
2022-07-04 11:19

Säsongen 2022/2023 kommer Bjärreds IBK och Lomma FBC ha ett kombinerat Damjuniorlag i Juniorallsvenskan. Vi gör detta för att ge våra tjejer chansen att möta de bästa lagen i sin egen ålder, motståndarna kommer att vara lag från Skåne men även lag från Halland och Bohuslän.

 

Laget kommer att tränas av Jonas Holmström och Björn Dahlberg. Laget kommer att spela i gula tröjor i Bjärred och gröna i Lomma.  

FCH Cup September 2021
2021-09-17 14:30

Vi har spelat FCH Cup många gånger nu, egentligen en ganska tråkig turnering men ofta med bra träningsmatcher inför säsongen. 

 

I år var det först gruppspel och sen slutspel, anmälda lag var Bjärred, Lomma, Engelholm och Jönköping. Bjärred börjar med att spela mot Lomma och gör en bra stabil match, leder med 3-0 innan  vi släpper på trycket för mycket och låter Lomma komma in i matchen till 3-2 och på slutet är det spännande även om det ser ganska stabilt ut. Vi måste spela hela matchen, och inte släppa in våra motsåndare på slutet.

 

Engelholm har vi mött många gånger och de är ett spelsckickligt lag som löper mycket. De hade tidigare slagit Lomma med 8-0 så vi var förvarnade. Bjärred stod upp väldigt bra hela matchen. Vi ledde med 1-0 och det var ett snabb och tuff match från båda lagen, dock inte aggresiv så att det blev utvisningar. Engelholm kviotterar vid ett frislag från hörnan och på slutet lurar de våra backar vid ett uppspel och kan enkelt hänga skottet högt från slottet. Bra match från två bra spelande lag.

 

I finalen senare på dagen var det återigen Bjärred och Engelholm som möttes. Bjärred hade då spelat fler matcher än Engelholm och var inte lika aggresiva i vårt spel från start vilket gör att Engelholm enkelt kan gå till en 3-0 ledning innan Bjärred skärper till sig och gör en bra andra halvlek, matchen dock klart till Engelholm, som pre3cis som vanligt spelar smart, snabbt och effektivt.

 

Anledningen att vi skriver i början att det är en  tråkig turnering är att det trots fantastiska möjligheter i HBG arena inte görs nånting för att det skall bli speciellt. Ingen musik, ingen speaker, ingen aktivitet alls förutom matcherna och knappt någonting att köpa i kiosken. Vi hade dock en bra innebandydag med laget och tar med oss vår pokal och det fina spelet hem igen.

 

 

 

 

Dam eller JAS blev Flickor A
2021-05-11 14:19

Laget har under våren funderat över var vi skulle spela nästa säsong, 2021-2022 och vi funderade på Juniorallsvenskan, starta ett damlag i division 3 eller spela en säsong till i flickor A. Till slut bestämde vi oss för att satsa på Juniorallsvenskan. Bjärred har aldrig haft ett flicklag i JAS, faktiskt aldrig ett juniorlag för tjejer. Tyvärr kom det upp ett förslag på Svenska Innebandyförbundets tävlingskongress om att höja åldern för tjejer i JAS, och det godkändes redan från i höst. Det skulle betyda att Bjärred om vi fortsatte i JAS inte bara skulle möta de bästa lagen från södra Sverige, de skulle även vara minst ett år äldre än oss. Skåne startade i samma tid en DJ 17 serie som hade passat oss men tyvärr blev det för få lag anmälda där. Så efter att ha funderar fram ocvh tillbaka och anmält oss till två serier som antingen ställts in eller ändrat förutsättningarna är vi nu kvar i Flickor A ett år till, och vi skall göra allt vi kan för att ligga i topp på serien och bygga för nästa år då vi kan starta det Junirolag för tjejer som klubben aldrig haft.

Referat: Häljarps SK F03 - Bjärreds IBK F04/05 Gul
Första seriematchen i Flickor A
2020-10-03 20:18

Fler bilder (+16) >>
Första seriematchen mot Häljarp borta. Vi har mött Häljarp förr men inte så många gånger man kan tänka sig eftersom det är ganska nära Bjärred. Första seriematchen också för nya tränaren Emma, som dessutom är från Häljarp och har spelat länge i klubben.

Första perioden var jämn, kanske ett litet bollövertag från Bjärred men Häljarp har några duktiga tjejer som stack upp ibland, och söker mycket skott. Bjärred gjorde det första målet genom Isa på en sidledspassning från Ellen. Bjärred har tydligt gått ifrån sin tidigare vana att mest attackera längs kanterna, den nya spelidén syns, men måste tränas in mycket mer för att ge effekt.
Innan perioden tar slut utjämnar Häljarp efter lite strul i Bjärreds försvaret som inte får bort bollen.

Period två fortsätter som den första, Häljarp börjar bli lite frustrerade på domarna som blåser lite väl mycket och då Häljarp kör lite tuffare åker de på utvisningar och frislag emot sig. Inga fantastiska chanser åt något håll, Häljarps förstakedja är duktiga och ställer till problem för Bjärred som dock oftast spelar sig ur situationerna. Bitvis är spelet lite långsamt då backarna i båda lagen spelar lite safe och inte trycker på för mycket uppåt. Bjärred har en 5 mot 4 läge och får så när in bollen.

Sista perioden utnyttjar Bjärred Häljarps försvar och gör 2-1 och det känns lite som om Bjärred tar över men Häljarp har bra kontringar även om de sällan får avslut på mål. Häljarp får dock till ett bra skott som tar i stolproten och returen går ut och det blir ytterligare ett anfall men Alma räddar men bollen har hamnat bakom henne och den rullar snöpligt en mm över linjen innan Alma får ut den igen. Tveksamt mål tyckte läktaren men domaren stod bra till, så 2-2 blev det. 

På slutet får Bjärred ett numerärt överläge när Häljarp återigen åker ut. Flera spelare testar skott och något smiter precis utanför och de som går på mål tar målvakten. Matchen slutar 2-2. Tittar man över hela matchen fullt rättvist.

Efter matchen blir det lite snack om tiden, seket var inte så rutinerade så de missade att det var effektiv tid vilket gjorde att Bjärreds powerplay blev kortare än planerat, samtidigt måste det vara domarna som håller koll när sekretariatet är orutinerade.

Alla bilder Copyright © Ulf Bjarke, Foto261.se


Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 20/05 22:32 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/03 16:16 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/03 16:13 
Bjärreds Innebandyklubb, 31/01 17:58 
Bjärreds Innebandyklubb, 30/12 13:13 
Bjärreds Innebandyklubb, 15/12 15:51