SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
F04/05

 
FCH Cup September 2021
2021-09-17 14:30

Vi har spelat FCH Cup många gånger nu, egentligen en ganska tråkig turnering men ofta med bra träningsmatcher inför säsongen. 

 

I år var det först gruppspel och sen slutspel, anmälda lag var Bjärred, Lomma, Engelholm och Jönköping. Bjärred börjar med att spela mot Lomma och gör en bra stabil match, leder med 3-0 innan  vi släpper på trycket för mycket och låter Lomma komma in i matchen till 3-2 och på slutet är det spännande även om det ser ganska stabilt ut. Vi måste spela hela matchen, och inte släppa in våra motsåndare på slutet.

 

Engelholm har vi mött många gånger och de är ett spelsckickligt lag som löper mycket. De hade tidigare slagit Lomma med 8-0 så vi var förvarnade. Bjärred stod upp väldigt bra hela matchen. Vi ledde med 1-0 och det var ett snabb och tuff match från båda lagen, dock inte aggresiv så att det blev utvisningar. Engelholm kviotterar vid ett frislag från hörnan och på slutet lurar de våra backar vid ett uppspel och kan enkelt hänga skottet högt från slottet. Bra match från två bra spelande lag.

 

I finalen senare på dagen var det återigen Bjärred och Engelholm som möttes. Bjärred hade då spelat fler matcher än Engelholm och var inte lika aggresiva i vårt spel från start vilket gör att Engelholm enkelt kan gå till en 3-0 ledning innan Bjärred skärper till sig och gör en bra andra halvlek, matchen dock klart till Engelholm, som pre3cis som vanligt spelar smart, snabbt och effektivt.

 

Anledningen att vi skriver i början att det är en  tråkig turnering är att det trots fantastiska möjligheter i HBG arena inte görs nånting för att det skall bli speciellt. Ingen musik, ingen speaker, ingen aktivitet alls förutom matcherna och knappt någonting att köpa i kiosken. Vi hade dock en bra innebandydag med laget och tar med oss vår pokal och det fina spelet hem igen.

 

 

 

 

Dam eller JAS blev Flickor A
2021-05-11 14:19

Laget har under våren funderat över var vi skulle spela nästa säsong, 2021-2022 och vi funderade på Juniorallsvenskan, starta ett damlag i division 3 eller spela en säsong till i flickor A. Till slut bestämde vi oss för att satsa på Juniorallsvenskan. Bjärred har aldrig haft ett flicklag i JAS, faktiskt aldrig ett juniorlag för tjejer. Tyvärr kom det upp ett förslag på Svenska Innebandyförbundets tävlingskongress om att höja åldern för tjejer i JAS, och det godkändes redan från i höst. Det skulle betyda att Bjärred om vi fortsatte i JAS inte bara skulle möta de bästa lagen från södra Sverige, de skulle även vara minst ett år äldre än oss. Skåne startade i samma tid en DJ 17 serie som hade passat oss men tyvärr blev det för få lag anmälda där. Så efter att ha funderar fram ocvh tillbaka och anmält oss till två serier som antingen ställts in eller ändrat förutsättningarna är vi nu kvar i Flickor A ett år till, och vi skall göra allt vi kan för att ligga i topp på serien och bygga för nästa år då vi kan starta det Junirolag för tjejer som klubben aldrig haft.

Referat: Häljarps SK F03 - Bjärreds IBK F04/05 Gul
Första seriematchen i Flickor A
2020-10-03 20:18

Fler bilder (+16) >>
Första seriematchen mot Häljarp borta. Vi har mött Häljarp förr men inte så många gånger man kan tänka sig eftersom det är ganska nära Bjärred. Första seriematchen också för nya tränaren Emma, som dessutom är från Häljarp och har spelat länge i klubben.

Första perioden var jämn, kanske ett litet bollövertag från Bjärred men Häljarp har några duktiga tjejer som stack upp ibland, och söker mycket skott. Bjärred gjorde det första målet genom Isa på en sidledspassning från Ellen. Bjärred har tydligt gått ifrån sin tidigare vana att mest attackera längs kanterna, den nya spelidén syns, men måste tränas in mycket mer för att ge effekt.
Innan perioden tar slut utjämnar Häljarp efter lite strul i Bjärreds försvaret som inte får bort bollen.

Period två fortsätter som den första, Häljarp börjar bli lite frustrerade på domarna som blåser lite väl mycket och då Häljarp kör lite tuffare åker de på utvisningar och frislag emot sig. Inga fantastiska chanser åt något håll, Häljarps förstakedja är duktiga och ställer till problem för Bjärred som dock oftast spelar sig ur situationerna. Bitvis är spelet lite långsamt då backarna i båda lagen spelar lite safe och inte trycker på för mycket uppåt. Bjärred har en 5 mot 4 läge och får så när in bollen.

Sista perioden utnyttjar Bjärred Häljarps försvar och gör 2-1 och det känns lite som om Bjärred tar över men Häljarp har bra kontringar även om de sällan får avslut på mål. Häljarp får dock till ett bra skott som tar i stolproten och returen går ut och det blir ytterligare ett anfall men Alma räddar men bollen har hamnat bakom henne och den rullar snöpligt en mm över linjen innan Alma får ut den igen. Tveksamt mål tyckte läktaren men domaren stod bra till, så 2-2 blev det. 

På slutet får Bjärred ett numerärt överläge när Häljarp återigen åker ut. Flera spelare testar skott och något smiter precis utanför och de som går på mål tar målvakten. Matchen slutar 2-2. Tittar man över hela matchen fullt rättvist.

Efter matchen blir det lite snack om tiden, seket var inte så rutinerade så de missade att det var effektiv tid vilket gjorde att Bjärreds powerplay blev kortare än planerat, samtidigt måste det vara domarna som håller koll när sekretariatet är orutinerade.

Alla bilder Copyright © Ulf Bjarke, Foto261.se


Följ vårt lag
2020-08-25 19:14
Här är en länk för att följa vårt lag Bjärreds IBK Flickor 04/05 i Innebandyappen. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. Följ oss i Innebandyappen och sprid vidare till alla du tror kan vilja följa och heja fram vårt lag! 

Rapport från Gothia Cup 2020
2020-01-09 20:24
Ladda album (+63 bilder) >>

En regning fredagsmorgon i Januari stod 18 tjejer och väntade i Bjärred för att åka upp till Göteborg för årets upplaga av Gothia Cup. För tredje året i rad bodde vi tillsammans på Lundenskolan.


Vi körde snabbt upp till GBG och slängde in väskorna och åt skolans fantastiska spagetti innan vi åkte till Torpahallen för första matchen mot Hjulsbro från Linköping. Hjulsbro vann hela Gothia i fjol så vi ställde upp och laddade för en tuff match. Hjulsbro var dock inte så bra som vi trott, de saknade flera spelare men vi hade problem att komma ur vår defensiva uppställning och ta tag i matchen. Förlust direkt, hade Hjulsbro varit så bra som vi väntade oss så hade det varit ok, men nu kände vi oss besvikna. Hjulsbro gick till slut till semifinal, så de var kanske ganska bra ändå.


På fredag kväll sen match mot Vara i Sandeklevhallen. Ytterligare en nytt lag vi aldrig mött. En väldigt jämn match där Bjärred kände att vi dominerade matchen men där matchens enda mål kom vid en konring av Vara som satte bollen med ett lågt skott i sidan bredvid Alma A. Oavgjort hade varit rättvis, kanske tom seger för Bjärred men gör man inga mål vinner man inga matcher. Vara gick till slut till final i B-slutspelet. Snabbt hem till duschen innan 23.00 och sen vila..


Lite sovmorgon på lördag innan match mot Lönsboda i Serneke Arena. Matchen livesändes och spelades på det orangea golvet, det gick inte att vi förlorade mot Lönsboda som spelar i vår serie. Men Lönsboda hade vunnit över topplaget Hjulsbro på fredagen så vad skulle hända?

Lönsboda tog ledningen i slutet av första perioden och matchen var jämn, Lönsboda är stora tjejer men vi kämpade på bra och hade bättre spel än på fredagen, framförallt satt passningarna offensivt bättre. I andra perioden fick Bjärred utdelning, först genom Clara och sen Alex, med assist från Emma på båda. Sju minuter kvar av matchen och Bjärred i ledning. Lönsboda kämpade men Bjärred höll tätt bakom och det var egentligen ganska få farliga chanser för Lönsboda, första segern, i denna gruppen kunde visst alla slå alla.


På lördag eftermiddag var det chill, vi hade inte match förrän 21.20. Efter lunch blev det häng på skolan och sen tog vi bussen till Star bowling. Linna, Filippa och Emmelie R är tydligen lagets bästa bowlare… Sen en riktig idrottsmiddag, cheeseburgare med pommes och stor läsk. Man behöver mycket mat när man spelar så mycket och maten på Star var bra. Stort tack till Magnus för maten.

Sist på lördagen gruppspelsmatch mot Skillingryd i Partille. Om vi vann matchen blev vi tvåa i gruppen och gick till A-slutspel, förlorande blev vi sist, och B-slutspel, så jämn var gruppen. Återigen en jämn match, Bjärred hade i stort sett kvar sitt fina spel från tidigare match men gjorde några små missar och då hade Skillingaryd en duktig spelare som gjorde mål, först en gång i första perioden, och sen en gång till i andra. Bjärred kämpade på bra men hade svårt att få till bra chanser och de få chanser som kom räddades av den duktiga målvakten. Istället för oss blev det Skillingaryd som gick till A-slutspel och tillslut kom till semifinal. För oss B-slutspel och sen kväll igen.


Söndag förmiddag var sovmorgon, hela laget sov länge. Vid 12.30 buss och spårvagn till Valhalla arena för att gå på Klubbhuset och kolla match med Team USA. Killlagen från Bjärred hade antingen redan spelat eller spelade senare på kvällen så vi hade ingen chans att kolla deras matcher.

Första matchen i slutspelet blev mot Partille, i Partille. Trots det hade vi större publik. Nu hjälpte det inte att vi hade en bra publik när spelet inte stämde. Partille vann en lätt seger mot Bjärred som inte hade en av våra bättre matcher.


Men en dålig sista match gjorde att vi kunde packa ihop och åka hem till våra egna sängar, för även om det är kanonroligt att åka iväg med laget och sova tillsammans så blir man trött och det är skönt att åka hem till den egna sängen. På vägen hem blev det en sista träff när nästan hela laget möttes igen på Max i Falkenberg, vi hade hela restaurangen själva. En bra avslutning på en trevlig långhelg på Gothia Cup.


Stort tack till alla föräldrar som hejat och skjutsat till Göteborg och tillbaka men även i Göteborg. Extra tack till Magnus för maten och till Mats för alla fina bilder som ni ser här.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 02/12 13:08 
Bjärreds Innebandyklubb, 30/11 15:25 
Bjärreds Innebandyklubb, 19/11 12:38 
Bjärreds Innebandyklubb, 12/11 18:05 
Bjärreds Innebandyklubb, 05/10 15:20 
Bjärreds Innebandyklubb, 27/09 19:41