SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
DJ18/JAS

Nio lag plus ett
2022-07-04 11:26

Nu är det klart vilka jag som spelar i Juniorallsvenskan 2022/2023 i vår grupp. Åstorp hade glömt att anmäla sig så de har tillkommit, tio lag totalt alltså.

Bjärred och Lomma startar JAS-lag ihop
2022-07-04 11:19

Säsongen 2022/2023 kommer Bjärreds IBK och Lomma FBC ha ett kombinerat Damjuniorlag i Juniorallsvenskan. Vi gör detta för att ge våra tjejer chansen att möta de bästa lagen i sin egen ålder, motståndarna kommer att vara lag från Skåne men även lag från Halland och Bohuslän.

 

Laget kommer att tränas av Jonas Holmström och Björn Dahlberg. Laget kommer att spela i gula tröjor i Bjärred och gröna i Lomma.  

FCH Cup September 2021
2021-09-17 14:30

Vi har spelat FCH Cup många gånger nu, egentligen en ganska tråkig turnering men ofta med bra träningsmatcher inför säsongen. 

 

I år var det först gruppspel och sen slutspel, anmälda lag var Bjärred, Lomma, Engelholm och Jönköping. Bjärred börjar med att spela mot Lomma och gör en bra stabil match, leder med 3-0 innan  vi släpper på trycket för mycket och låter Lomma komma in i matchen till 3-2 och på slutet är det spännande även om det ser ganska stabilt ut. Vi måste spela hela matchen, och inte släppa in våra motsåndare på slutet.

 

Engelholm har vi mött många gånger och de är ett spelsckickligt lag som löper mycket. De hade tidigare slagit Lomma med 8-0 så vi var förvarnade. Bjärred stod upp väldigt bra hela matchen. Vi ledde med 1-0 och det var ett snabb och tuff match från båda lagen, dock inte aggresiv så att det blev utvisningar. Engelholm kviotterar vid ett frislag från hörnan och på slutet lurar de våra backar vid ett uppspel och kan enkelt hänga skottet högt från slottet. Bra match från två bra spelande lag.

 

I finalen senare på dagen var det återigen Bjärred och Engelholm som möttes. Bjärred hade då spelat fler matcher än Engelholm och var inte lika aggresiva i vårt spel från start vilket gör att Engelholm enkelt kan gå till en 3-0 ledning innan Bjärred skärper till sig och gör en bra andra halvlek, matchen dock klart till Engelholm, som pre3cis som vanligt spelar smart, snabbt och effektivt.

 

Anledningen att vi skriver i början att det är en  tråkig turnering är att det trots fantastiska möjligheter i HBG arena inte görs nånting för att det skall bli speciellt. Ingen musik, ingen speaker, ingen aktivitet alls förutom matcherna och knappt någonting att köpa i kiosken. Vi hade dock en bra innebandydag med laget och tar med oss vår pokal och det fina spelet hem igen.

 

 

 

 

Dam eller JAS blev Flickor A
2021-05-11 14:19

Laget har under våren funderat över var vi skulle spela nästa säsong, 2021-2022 och vi funderade på Juniorallsvenskan, starta ett damlag i division 3 eller spela en säsong till i flickor A. Till slut bestämde vi oss för att satsa på Juniorallsvenskan. Bjärred har aldrig haft ett flicklag i JAS, faktiskt aldrig ett juniorlag för tjejer. Tyvärr kom det upp ett förslag på Svenska Innebandyförbundets tävlingskongress om att höja åldern för tjejer i JAS, och det godkändes redan från i höst. Det skulle betyda att Bjärred om vi fortsatte i JAS inte bara skulle möta de bästa lagen från södra Sverige, de skulle även vara minst ett år äldre än oss. Skåne startade i samma tid en DJ 17 serie som hade passat oss men tyvärr blev det för få lag anmälda där. Så efter att ha funderar fram ocvh tillbaka och anmält oss till två serier som antingen ställts in eller ändrat förutsättningarna är vi nu kvar i Flickor A ett år till, och vi skall göra allt vi kan för att ligga i topp på serien och bygga för nästa år då vi kan starta det Junirolag för tjejer som klubben aldrig haft.

Referat: Häljarps SK F03 - Bjärreds IBK F04/05 Gul
Första seriematchen i Flickor A
2020-10-03 20:18

Fler bilder (+16) >>
Första seriematchen mot Häljarp borta. Vi har mött Häljarp förr men inte så många gånger man kan tänka sig eftersom det är ganska nära Bjärred. Första seriematchen också för nya tränaren Emma, som dessutom är från Häljarp och har spelat länge i klubben.

Första perioden var jämn, kanske ett litet bollövertag från Bjärred men Häljarp har några duktiga tjejer som stack upp ibland, och söker mycket skott. Bjärred gjorde det första målet genom Isa på en sidledspassning från Ellen. Bjärred har tydligt gått ifrån sin tidigare vana att mest attackera längs kanterna, den nya spelidén syns, men måste tränas in mycket mer för att ge effekt.
Innan perioden tar slut utjämnar Häljarp efter lite strul i Bjärreds försvaret som inte får bort bollen.

Period två fortsätter som den första, Häljarp börjar bli lite frustrerade på domarna som blåser lite väl mycket och då Häljarp kör lite tuffare åker de på utvisningar och frislag emot sig. Inga fantastiska chanser åt något håll, Häljarps förstakedja är duktiga och ställer till problem för Bjärred som dock oftast spelar sig ur situationerna. Bitvis är spelet lite långsamt då backarna i båda lagen spelar lite safe och inte trycker på för mycket uppåt. Bjärred har en 5 mot 4 läge och får så när in bollen.

Sista perioden utnyttjar Bjärred Häljarps försvar och gör 2-1 och det känns lite som om Bjärred tar över men Häljarp har bra kontringar även om de sällan får avslut på mål. Häljarp får dock till ett bra skott som tar i stolproten och returen går ut och det blir ytterligare ett anfall men Alma räddar men bollen har hamnat bakom henne och den rullar snöpligt en mm över linjen innan Alma får ut den igen. Tveksamt mål tyckte läktaren men domaren stod bra till, så 2-2 blev det. 

På slutet får Bjärred ett numerärt överläge när Häljarp återigen åker ut. Flera spelare testar skott och något smiter precis utanför och de som går på mål tar målvakten. Matchen slutar 2-2. Tittar man över hela matchen fullt rättvist.

Efter matchen blir det lite snack om tiden, seket var inte så rutinerade så de missade att det var effektiv tid vilket gjorde att Bjärreds powerplay blev kortare än planerat, samtidigt måste det vara domarna som håller koll när sekretariatet är orutinerade.

Alla bilder Copyright © Ulf Bjarke, Foto261.se


Följ vårt lag
2020-08-25 19:14
Här är en länk för att följa vårt lag Bjärreds IBK Flickor 04/05 i Innebandyappen. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. Följ oss i Innebandyappen och sprid vidare till alla du tror kan vilja följa och heja fram vårt lag! 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 30/09 14:01 
Bjärreds Innebandyklubb, 11/07 10:46 
Bjärreds Innebandyklubb, 19/06 18:02 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/05 15:06 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/05 14:58 
Bjärreds Innebandyklubb, 04/05 11:08