SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
F04/05

 
Referat: Häljarps SK F03 - Bjärreds IBK F04/05 Gul
Första seriematchen i Flickor A
2020-10-03 20:18

Fler bilder (+16) >>
Första seriematchen mot Häljarp borta. Vi har mött Häljarp förr men inte så många gånger man kan tänka sig eftersom det är ganska nära Bjärred. Första seriematchen också för nya tränaren Emma, som dessutom är från Häljarp och har spelat länge i klubben.

Första perioden var jämn, kanske ett litet bollövertag från Bjärred men Häljarp har några duktiga tjejer som stack upp ibland, och söker mycket skott. Bjärred gjorde det första målet genom Isa på en sidledspassning från Ellen. Bjärred har tydligt gått ifrån sin tidigare vana att mest attackera längs kanterna, den nya spelidén syns, men måste tränas in mycket mer för att ge effekt.
Innan perioden tar slut utjämnar Häljarp efter lite strul i Bjärreds försvaret som inte får bort bollen.

Period två fortsätter som den första, Häljarp börjar bli lite frustrerade på domarna som blåser lite väl mycket och då Häljarp kör lite tuffare åker de på utvisningar och frislag emot sig. Inga fantastiska chanser åt något håll, Häljarps förstakedja är duktiga och ställer till problem för Bjärred som dock oftast spelar sig ur situationerna. Bitvis är spelet lite långsamt då backarna i båda lagen spelar lite safe och inte trycker på för mycket uppåt. Bjärred har en 5 mot 4 läge och får så när in bollen.

Sista perioden utnyttjar Bjärred Häljarps försvar och gör 2-1 och det känns lite som om Bjärred tar över men Häljarp har bra kontringar även om de sällan får avslut på mål. Häljarp får dock till ett bra skott som tar i stolproten och returen går ut och det blir ytterligare ett anfall men Alma räddar men bollen har hamnat bakom henne och den rullar snöpligt en mm över linjen innan Alma får ut den igen. Tveksamt mål tyckte läktaren men domaren stod bra till, så 2-2 blev det. 

På slutet får Bjärred ett numerärt överläge när Häljarp återigen åker ut. Flera spelare testar skott och något smiter precis utanför och de som går på mål tar målvakten. Matchen slutar 2-2. Tittar man över hela matchen fullt rättvist.

Efter matchen blir det lite snack om tiden, seket var inte så rutinerade så de missade att det var effektiv tid vilket gjorde att Bjärreds powerplay blev kortare än planerat, samtidigt måste det vara domarna som håller koll när sekretariatet är orutinerade.

Alla bilder Copyright © Ulf Bjarke, Foto261.se


Följ vårt lag
2020-08-25 19:14
Här är en länk för att följa vårt lag Bjärreds IBK Flickor 04/05 i Innebandyappen. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. Följ oss i Innebandyappen och sprid vidare till alla du tror kan vilja följa och heja fram vårt lag! 

Rapport från Gothia Cup 2020
2020-01-09 20:24
Ladda album (+63 bilder) >>

En regning fredagsmorgon i Januari stod 18 tjejer och väntade i Bjärred för att åka upp till Göteborg för årets upplaga av Gothia Cup. För tredje året i rad bodde vi tillsammans på Lundenskolan.


Vi körde snabbt upp till GBG och slängde in väskorna och åt skolans fantastiska spagetti innan vi åkte till Torpahallen för första matchen mot Hjulsbro från Linköping. Hjulsbro vann hela Gothia i fjol så vi ställde upp och laddade för en tuff match. Hjulsbro var dock inte så bra som vi trott, de saknade flera spelare men vi hade problem att komma ur vår defensiva uppställning och ta tag i matchen. Förlust direkt, hade Hjulsbro varit så bra som vi väntade oss så hade det varit ok, men nu kände vi oss besvikna. Hjulsbro gick till slut till semifinal, så de var kanske ganska bra ändå.


På fredag kväll sen match mot Vara i Sandeklevhallen. Ytterligare en nytt lag vi aldrig mött. En väldigt jämn match där Bjärred kände att vi dominerade matchen men där matchens enda mål kom vid en konring av Vara som satte bollen med ett lågt skott i sidan bredvid Alma A. Oavgjort hade varit rättvis, kanske tom seger för Bjärred men gör man inga mål vinner man inga matcher. Vara gick till slut till final i B-slutspelet. Snabbt hem till duschen innan 23.00 och sen vila..


Lite sovmorgon på lördag innan match mot Lönsboda i Serneke Arena. Matchen livesändes och spelades på det orangea golvet, det gick inte att vi förlorade mot Lönsboda som spelar i vår serie. Men Lönsboda hade vunnit över topplaget Hjulsbro på fredagen så vad skulle hända?

Lönsboda tog ledningen i slutet av första perioden och matchen var jämn, Lönsboda är stora tjejer men vi kämpade på bra och hade bättre spel än på fredagen, framförallt satt passningarna offensivt bättre. I andra perioden fick Bjärred utdelning, först genom Clara och sen Alex, med assist från Emma på båda. Sju minuter kvar av matchen och Bjärred i ledning. Lönsboda kämpade men Bjärred höll tätt bakom och det var egentligen ganska få farliga chanser för Lönsboda, första segern, i denna gruppen kunde visst alla slå alla.


På lördag eftermiddag var det chill, vi hade inte match förrän 21.20. Efter lunch blev det häng på skolan och sen tog vi bussen till Star bowling. Linna, Filippa och Emmelie R är tydligen lagets bästa bowlare… Sen en riktig idrottsmiddag, cheeseburgare med pommes och stor läsk. Man behöver mycket mat när man spelar så mycket och maten på Star var bra. Stort tack till Magnus för maten.

Sist på lördagen gruppspelsmatch mot Skillingryd i Partille. Om vi vann matchen blev vi tvåa i gruppen och gick till A-slutspel, förlorande blev vi sist, och B-slutspel, så jämn var gruppen. Återigen en jämn match, Bjärred hade i stort sett kvar sitt fina spel från tidigare match men gjorde några små missar och då hade Skillingaryd en duktig spelare som gjorde mål, först en gång i första perioden, och sen en gång till i andra. Bjärred kämpade på bra men hade svårt att få till bra chanser och de få chanser som kom räddades av den duktiga målvakten. Istället för oss blev det Skillingaryd som gick till A-slutspel och tillslut kom till semifinal. För oss B-slutspel och sen kväll igen.


Söndag förmiddag var sovmorgon, hela laget sov länge. Vid 12.30 buss och spårvagn till Valhalla arena för att gå på Klubbhuset och kolla match med Team USA. Killlagen från Bjärred hade antingen redan spelat eller spelade senare på kvällen så vi hade ingen chans att kolla deras matcher.

Första matchen i slutspelet blev mot Partille, i Partille. Trots det hade vi större publik. Nu hjälpte det inte att vi hade en bra publik när spelet inte stämde. Partille vann en lätt seger mot Bjärred som inte hade en av våra bättre matcher.


Men en dålig sista match gjorde att vi kunde packa ihop och åka hem till våra egna sängar, för även om det är kanonroligt att åka iväg med laget och sova tillsammans så blir man trött och det är skönt att åka hem till den egna sängen. På vägen hem blev det en sista träff när nästan hela laget möttes igen på Max i Falkenberg, vi hade hela restaurangen själva. En bra avslutning på en trevlig långhelg på Gothia Cup.


Stort tack till alla föräldrar som hejat och skjutsat till Göteborg och tillbaka men även i Göteborg. Extra tack till Magnus för maten och till Mats för alla fina bilder som ni ser här.

Nu börjar serien
2019-09-23 12:52
När säsongen börjar är vi nu 27 tjejer i truppen, någon har slutat men det har också kommit in några nya. Vi kommer att spela i Flickor B och i Flickor C och i båda serier kommer vi att möta mest lag vi känner sen innan men även några nya.

Under försäsongen har vi använt turneringar för att träna in laget. Vi har spelat i Nova Open tre mot tre för att öva teknik. Vi spelade FCH Cup i Helsingborg för att få in hastighet då vi mötte väldigt bra lag där och vi har även spelat Pre Season Challenge i Höllviken där vi mötte flera lag från våra serier. I alla turneringar har vi som vanligt spelat med hela truppen, i serien kommer vi att spela mer nivåindelat så att alla spelar mest på sin mest anpassade nivå.

Första seriematcherna blir helgen 5/6 Oktober då vi möter både Palmstaden och Åstorp/Kvidinge borta.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 14/05 18:05 
Bjärreds Innebandyklubb, 21/04 21:15 
Bjärreds Innebandyklubb, 29/03 15:12 
Bjärreds Innebandyklubb, 26/03 16:20 
Bjärreds Innebandyklubb, 23/03 15:28