Aktivitetsinfo: Hemmamatch i Flickor A-serien mot Häljarp F06/07.

Sekretariat enligt schemat: Hedin + von Platen

Ta ut örhängen och sätt upp långt hår hemma innan samlingen.

Matchen startar kl 13:00 och tar ca en timme.
Sista seriematchen mot Häljarp hemma
2023-03-05 12:12

En solig vårvinterdag när nordanvinden blåste snålt kring Bjärehovshallen var det dags för tredje och sista mötet med Häljarp i Flickor A-serien. Vi hade spelet men Häljarp var effektiva och när slutsingalen ljöd stod det 4-4 på tavlan.

Så var det dax för tredje och sista seriematchen mot Häljarp för den här säsongen. Lite av en favorit att möta. Det blir alltid jämna intensiva matcher mot dem, vilket är kul och utvecklande. Senast vann vi i USM och nu räknade vi med att de skulle utkräva revansch. Vi öppnade första perioden med grymt bra spel. Minst lika bra som i USM. Vi hade riktigt bra tryck mot Häljarps mål och skapade flera bra chanser och till slut sprätte Amanda upp bollen i nättaket från snäv vinkel. Strax därefter kvitterade Häljarp på ett bra skott. Vi fortsatte dock med riktigt bra spel och ägde i stort sett spelet hela perioden. Skottstatistiken 8-1 säger väl det mesta.

I andra perioden fortsatte iv med bra spel men det jämnades ut lite. Vi skapade massor av chanser, men hade förtvivlat svårt att få in bollen i nätet. Istället var det Häljarp som kom upp på ett par omställningar och lyckades dra ifrån till 1-4. De får dessutom ett par frilägen, men Elise gör ett par fina parader och lyckas hålla siffrorna nere. Med knappa två minuter kvar åker Häljarp på en utvisning och vi får spela PP. Vi får direkt till bra spel och innan en minut passerat drar Linnea in en kanon från vänsterkanten och vi reducerar till 2-4.

Tredje perioden blir ungefär som de två tidigare. Vi har det mesta av spelet men sjukt svårt att måla. När halva perioden gått (och coacherna pratar om vi ska göra lite taktiska ändringar) klappar Ellen Löfgren in en backhand och det är reducerat till 3-4. Vi fortsätter pressa på och det är skott i ribban, över och passningar som man precis inte når för att kunna lägga in bollen. På bänken börjar vi prata om att  spela 6-mot-5 när Olivia fiskar upp en retur och drar in bollen via både ribba och stolpe. Häljarp tar time-out för att hitta på något de sista minuterna men det blir inga fler mål och matchen slutar oavgjort.

Sammanfattningsvis gör vi en grymt bra match spelmässigt. Riktigt fint passningsspel och bra rörlighet hela vägen från eget mål och framåt. Bra stabilt försvarsspel där vi står upp bra fysiskt. Riktigt kul att se se. Det är effektiviteten framåt som är skillnaden mellan 1 och 3 poäng idag. Med skottstatistiken 25-8 (8-1;9-6;8-1) borde vi egentligen kunna vinna matchen. Det är synd att vi inte får en vinst, men det gör ingen större skillnad för oss i tabellen och vi ska vara super-stolta över det fina spel vi presterar idag.