Aktivitetsinfo: Hemmamatch i Flickor A-serien mot IK Stanstad F05-07.

Sekretariat enligt schemat: Linn + Linnea

Matchen startar kl 19:45 och tar ca en timme.
Referat: Bjärreds IBK F06/08-1 - IK Stanstad F05-07
Stanstad hemma
2022-11-13 23:39

Fredagsmatch hemma i Bjärred i Flickor A mot Ik Stanstad, ett lag vi aldrig sett aller spelat mot tidigare. Den här kvällen var de det bättre laget och det blev förlust med 0-3.

Stanstad spelade i Flickor A-serien förra säsongen, och vi vi har heller inte stött på dem i cuper tidigare, så laget är en ny bekantskap. Tidigare i serien har de förlorat mot Häljarp, slagit Åstorp och vunnit mot Malmhaug med ”bara” 1-0, så det kändes på förhand inte alls som någon övermäktig motståndare. Ett par sena återbud i sista stund gjorde att vi fick gå runt på bara 9 utespelare. Lisen fick hoppa in i målet i sista stund gör en jättefin insats.

Stanstad öppnade med en galet hög press de inledande minuterna (två spelare gick upp och markerade när vi hade inslag i eget sarghörn). Vi hanterade det dock bra och efter de inledande minuterna backade de ner mer. Spelet utvecklades till att Stantad hade större bollinnehav och flera längre anfall, men vi jobbade bra i försvaret och kunde täcka bra. Tyvärr fick vi inte till det lika bra framåt. Vi kom upp på en del omställningar och vid några tillfällen skapade vi riktigt bra farligheter, men allt för ofta ”slängde” vi bort bollen på chanspassningar. Det gjorde att Stanstad kunde komma på farliga omställningar och det var just på 3 omställningar som Stanstad gjorde sina mål; ett i varje period. Tre insläppta mål är egentligen inte så farligt, men tyvärr gjorde vi inga mål den här kvällen. Vi var inte alls ofarliga och kunde mycket väl gjort ett par mål. Vi har dock en tendens att ta klubbens slogan (”passar först och skjuter sen”) på lite för stort allvar och lägger en svår pass bollen i lägen där ett enkelt avslut hade varit ett bättre beslut. Utan skott på mål kan det inte bli något mål i protokollet. Kanske hade matchbilden blivit en annan om vi fått hål på Stanstad tidigare. Det böljande spelet och att vi fick springa mycket och jaga boll i försvar, i kombination med att vi hade få spelare, gjorde att vi blev trötta på slutet och inte riktigt orkade vända matchen.

Sammanfattningsvis gör vi en helt ok match och som vanligt kämpar vi stenhårt för varandra ända till slutet. Stanstad är det bättre laget den här gången, men vi har absolut kapacitet att konkurrera med dem. Ska vi matcha dem nästa gång måste vi få till högre intensitet, vårda bollen bättre i anfallen och ta avsluten när vi får lägena.

Peo Hedin var på plats med kameran denna kväll och fotade under matchen. Bilder finns under Bildgalleri.