Aktivitetsinfo: Hemmamatch i Flickor A-serien mot Åstorp/Kvidinge F06.

Sekretariat enligt schemat: Lisen + Linnea

Matchen startar kl 20:15 och tar ca en timme.
Referat: Bjärreds IBK F06/08-1 - Åstorp/Kvidinge IBS F06
Åstorp hemma
2023-01-14 01:18

Nyss hemkomna från Gothia och på årets första skoldag var det dags för hemmamötet mot Åstorp. Efter två mindre bra perioder kom vi igång i tredje. Vi visade återigen prov på att vi aldrig ger oss. I sista stund lyckades vi kvittera och få till ytterligare en 2-2 match och en poäng på poängkontot.

Åstorp har vi inte lyckats vinna mot, men vi närmar oss. Vid första mötet i höstas kände vi att om vi bara har en bra dag borde vi ha en god chans att slå dem. Idag saknade de dessutom ett par nyckelspelare, så på förhand kändes det som att vi skulle kunna slå dem om vi spelade bra. Med nästan tre hela kedjor var det full fart som gällde. Dessutom mycket folk på läktaren och bra publikstöd. Tyvärr börjar det inte bra när Amanda drog på sig en sträckning redan på uppvärmningen. Sedan kom vi heller inte riktigt in i matchen. Det var alldeles för dålig intensitet, oskärpa i passningsspelet och vi fick inte till något alls i första perioden. Knappt något skott på mål från vår sida. Elin bröt en backpass och fick ett halvt friläge, men i övrigt var det inte mycket att "skriva hem om". Däremot lyckades Åstorp få ett par "gratismål" efter ett par lite onödiga halv-missar från vår sida och det var 0-2 i första pausen.

I andra kom vi igång lite bättre, men tyvärr kom ytterligare ett bakslag när Rebecca skadade sig efter att ha åkt på en ful tackling in i sargen. Vi spelade ett riktigt bra PP men redan efter 1 minut åkte vi på en utvisning, så vi hann inte skapa något. Efterföljande BP’t klarade vi ut och sedan hände inte så mycket mer den perioden, även om spelet kanske lyfte en aning mot slutet.

Inför tredje perioden stuvade vi om lite och kom äntligen igång. Vi började skapa chanser och med chanserna ökade intensiteten. Linnea drog ett par rungande skott i ribban och ovanpå det hade vi en handfull chanser, men bollen ville inte riktigt i mål. Åstorp hade visserligen en del chanser de också, men det var vi som hade övertaget överlag. Med knappa 30 sekunder kvar bröt vi en passning så att Isa fick dra på ett skott i höga slottet som satt fint i nättaket bakom Åtorps målvakt. Vi tog en timeout och lade upp taktiken för 6 vs 5. Ellen vP vann tekningen, vi pressade mot mål och med bara 8 sekunder kvar smiskade Isa in sitt andra mål för dagen och kvitteringen till 2-2 som satt ritigt skönt. Inget mer hände och det blev oavgjort.

Sammanfattningsvis gör vi till slut en helt ok match. Första perioden är bara att glömma. Med tre hela kejdor borde vi ha presenterat mycket bättre energi och intensitet. I andra jobbar vi upp energin och gör ett jättebra power play den tid vi får. Synd att vi drar på oss en utvisning. I tredje vaknar vi till och med intensiteten kommer också spelet och målchanserna. Slutligen verkar det som att 6 vs 5-spel i slutet av matcherna blivit lite av en specialitet. Nu är det två matcher i rad som vi kvitterat i slutsekunderna i 6 mot 5 och dessutom avgjorde vi mot IBK Lund i flickor B i slutminuten. Vi visar verkligen att vi är ett lag som inte ger oss förrän slutsignalen gått! Vi tar med oss det, plus intensiteten och energin från tredje perioden in i nästa match mot FC Helsingborg på lördag den 14/1.

Bebben Lindberg från Åstorp var som vanligt på plats och filmade sitt 1012:e matchsammandrag. Du hittar det här.