Aktivitetsinfo: Hemmamatch i Flickor B-serien mot Gantofta F06.

Sekretariat enligt schemat: Lisen + Elin H

Matchen startar kl 12:30 och tar ca en timme.
Referat: Bjärreds IBK F06/08-2 - Gantofta IBK F06
Gantofta hemma
2023-01-17 13:23

En stormig söndag i januari var det dax för returmötet mot Gantofta i Flickor B. Bortamötet slutade med en lite sur uddamålsförlust, så nu hoppades vi på revanch. Vi hade bollinnehavet, men det är målen som räknas och med 5 enkla mål var det Gantofta som vann med 1-5.

Gantofta mötte vi förra säsongen i Flickor B. Då vann vi bägge mötena. Visserligen inte särslilt enkelt, men ändå hyfsat klart och rättvist. Sedan mötte vi dem i Varberg förra året då de slog ut oss ur Warbergspelen med 1-0 och sedan förlorade vi även seriematchen under hösten. Med skador och JAS-match hade vi inte fullt lag idag, men ändå två hela femmor att tillgå så planen var hög intensitet, rörelse och snabbt passningsspel. Tyvärr får Gantofta några väldigt enkla mål i första perioden samtidigt som vi inte får någon utdelning alls på de lägen vi har och det blir tung uppförsbacke direkt. I andra och tredje perioden kämpar vi på. Vi har det mesta av bollinnehavet och skapar flest chanser, men vi har väldigt svårt för att näta. Istället är det Gantofta som utökar ledningen i andra. I tredje perioden får Elin S äntligen sätta dit en reducering till sist, men det återstår bara sekunder av matchen och slutresultatet blir 1-5.

Vi gör en rätt ok match och spelar 1-1 de två sista perioderna. Det är den svaga och lite oturliga starten som kostar poäng idag. Vi är inne i en lite tung period nu och får inte riktigt till spelet. Allt för ofta krånglar vi till det i uppspelsfasen, vilket gör att motståndarna återerövrar bollen på vår planhalva och kan skapa målchanser. Ovanpå det missar vi lite för ofta i markeringen framför eget mål. Samtidigt har vi svårt att vaska fram de riktigt vassa lägena. Många avslut är från distans och kan plockas enkelt av målvakten eller hinner täckas av försvaret. När vi får de riktigt vassa lägena är vi heller inte tillräckligt effektiva. Då blir det alldeles för få mål gjorda. Trots att det är motigt kämpar vi som vanligt för varandra hela matchen ut och peppar varandra och det är ändå det viktigaste. Vi får fortsätta jobba på att hitta tillbaka till formen och det fina spel vi vet att vi kan prestera.