Serie:Herrar Div 2 Skåne   Tabell >>
Samling:19:00
Bjärred överraskade alla i Lomma
2021-10-10 16:13

Matcherna mellan Lomma och Bjärred på herrnivå brukar alltid vara spännande och en viss rivalitet har funnit mellan spelarna från två samhellän som ligger så nära. Lomma har dock fått in väldigt många spelare utifrån, främst från Standstad och Svedala och det är inte många killar från Lomma kvar, så den personliga rivialiteten har försvunnit lite. Dock har Lomma med detta ett lag med mycket rutin och styrka, och de vann sin första match enkelt mot Engelholm. Bjärred kom till matchen kanske som en underdog och från sidan såg det ut som att den känslan även fanns hos Lomma.

Båda lagen bjuder upp till en snabb innebandy med offesniva framstötar från båda lag. Bjärred kanske lite snabbare, Lomma med mer kraft och individuell skicklighet. Bjärred gör 0-1 genom Tim, hans första av 4 mål idag, medan Lomma kvitterar med ett hårt skott i krysset från Ilmanen innan Gustav gör mål på frislag, där Lomma för första gången av m,ånga tappar markeringen i sin zon.

Andra perioden brukar vara Bjärreds sämsta men jag tror att känslan av att Lomma hade svårt med det snabba spelet i egen zon gjorde att Bjärred tog ordentlig sats och tryckte på och gjorde 6 raka mål, och gick från 1-2 till 1-8 på en period, och då hade man ett numerärt underläge också under tiden. Bjärred spelade bra och effektivt, hade flyt framåt samtidigt som alla sdlet bakåt och Simon var fantastisk i buren. En viss frustration märktes i Lomma men kan det ena laget göra massor av mål i en period kan det andra så det skulle bli spännande att se vad Lomma kom med i sista perioden.

Vi vet inte vad som sades i pausen i omrädningsrummen men på planen syntes ingen förändring, Bjärred trummade på och gjorde mål och Lomma blev mer och mer frustrerade när de inte hade markginalerna på sin sida. Vid 5 minuter kvar får Lomma straff vid ställningen 3-11 och då hämrat Mr Nordgren i Lomma sin Zorroklubba och leker in straffen, sen byter han tillbaka till en vanlig klubba igen och spelar vidare. Godkänt är det men det känns konstigt. Lomma gör ytterligare något mål precis som Bjärred men det blir aldrig riktigt spännande. 5-13 efter tre perioder, samtliga sex forwards i Bjärred gör mål och backarna och målvakten sliter hund. Juniorerna William och Jonathan, födda 2005 gör båda några bra byten.

Härlig seger för laget och tränarna, årets serie blir väldigt spännande att följa.