SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
Herr A

 
Truppen för 22/23 börjar bli klar
2022-07-05 09:42

Många spelare från förra årets framgångsrika trupp stannar kvar, och vi fyller på med ny tränare och några nya spelare för att stå rustade för toppstriden i division 2 Skåne nästa säsong. Vi presenterar spelarna efterhand på Instagram.

Referat: Höllvikens IBF B - Bjärreds IBK A
2022-02-12 19:19

Fler bilder (+21) >>
 
Referat: Bjärreds IBK A - Skurups IBK A
Bussen från Skurup stod parkerad
2021-11-25 12:50

Skurup kom till Bjärred med ett lag med många nya unga spelare, och en stomme av mer rutinerade. De har haft en tung säsong med endast en seger varför de säkert hade speliden klar, backa hem och kontra, och det var precis det vi fick se.

 

Redan efter två minuter gör Skurup 0-1 efter en missad markering vid en snabb omställning. Bjärred kvitterar genom Niemi och Skurup gör 1-2 genom att täcka ett skott och sen återigen göra en snabb omställning. 

 

Andra perioden fortsätter som den första, Bjärred har ett massivt bollövertag men kommer inte igenom Skurups tighta box. Bjärred kvitterar på en omställning och utökar sen till 3-2 på det första målet där vi kommer igenom Skurups tighta box när Tim avslutar högt. Skurup kvitterar genom en grym löpning av Pontus Andersson från egen hörna längs sargen och avslutar med en slägga precis under ribban. 

 

I början av tredje rullar Emil en boll till Olle som står mitt i boxen, vänder runt och drar in den. Uppställningen indikerar att det ar numerärt överlage för BJärred, men det var det inte, det var så matchen såg ut, Bjärred rullade boll och Skurup spelar tight box. I sista perioden blev kontringarna från Skurup färre och mindre farliga, trots två utvisningar för Bjärred.

 

Matchen slutar 4-3, helt rättvist med tanke på det stora bollinnehavet men samtidigt en ganska tråkig match att titta på för publiken då det ena laget spelar en väldigt defensiv innebandy. 

 

Hugo Lundberg gjorde sin första match för klubben, det var trevligt att se en defensiv back som spelar lugnt och säkert, det blir spännande att följa Hugo vidare i klubben. 

Referat: Bjärreds IBK A - Höllvikens IBF B
Mycket mål, åt alla håll
2021-11-19 11:45

Bjärred mot Höllviken bjöd i år på lite speciella omständigheter. Filip Lindqvist har under våren varit nere i Höllviken och vänt men är tillbaka i Bjärred, medan Adam Wenhov som gjort sex säsonger i Bjärred nu plötsligt är kapten i Höllviken. 

 

Även matchen  blev lite annorlunda, matchen började spelas med de nya gula SSL bollarna men byttes ganska snabbt tillbaka till klassiska vita. Bjärred började lite försiktigt och Höllviken gick till 2-0 på kontring och efter svag checking i egen zon innan Tim bågar in och drar in ett skott i nättaket och Olle drar ett skott från sin kant som trillar in. Två två och nästan slut när Höllviken lyfter upp en boll från backarna till en av sina stora forwards. Han springer ner både Axel och Kevin och kan peta in bollen över två liggande spelare i Bjärreds bur, ett av de konstigaste målen vi sett i år i Bjärred.  3-4 efter en period.

 

I början av andra sätter Emil både fyran och femman, bla sin specialare,  där han går själv från mitten och drar in bollen i bortre. Sen får vi se någrot väldigt ovanligt, Henke driver upp bollen, väggspelar med Emil och sätter den själv. Under tiden har Höllviken kontrat bra och gör flera mål, varav Adam Wenhov är så "otrevlig" och gör flera av dem mot sin gamla klubb. Innan perioden är slut får Höllvikens målvakt en assist när de gör mål direkt på utkast, 5-9 efter två perioder.

 

I siosta perioden har Höllviken tr4öttnat och drar på sig några utvisningar och Bjärred gör 4 raka och går till ledning med 10-9 med bla ytterligare mål av Olle, Emil och Henke! Adam för sitt fjärde mål för att förstöra för Bjärred men Bjärred vill mest och William Fogwall slår in 11-10 som blir slutresultatet. I sista minuten får Bjärred både en straff och en utvisning men inget av det resulterar i mål så matchen slutar 11-10.

 

Mycket mål åt båda håll fick säkert tränarna att bli upprörda men för publiken var det en rolig match att titta på. Nästa match för Bjärred är redan nästa söndag, då mot Skurup.

Referat: Bjärreds IBK A - Palmstaden IK A
Palmstaden tröttnade och Bjärred sprang ifrån
2021-10-19 18:38

Fler bilder (+39) >>

Palmstaden kom till Bjärred obesegrade och med flera nya spelare så vi var beredda på en tuff fight. Palmstaden kom med tre hela kedjr och med mycket rutin och tyngd, som vanligt var Bjärred betydligt yngre än sina motståndare.

 

Palmstraden började i ett mycket högt tempo, något Bjärred kanske inte väntat sig och matchbilden var inte den förväntade där Bjärred fick försvara sig både mot kontringar ch ett upställt spel. Tidigt gör Palmstaden 1-0 på skott utifrån och även 2-0 på kontring efter ett dåligt uppspel. Starkt av Palmstaden att få in den med en Bjärredspelare som ryggsäck. Palmstaden gör även 3-0 innan Bjärred varknar genom två mycket snabba mål av Olle. 3-1och 3-2 kom inom 3o sekunder från att Palmstaden gjort sitt tredje mål och helt plötsligt var Palmstadens dominans bruten. I slutet av första perioden får William Fogwall inte en utan två utvisningar för slag, båda väldigt hårt dömda, men Bjärred försvarade sig tappert och perioden slutade 2-3

 

I början av andra fick William sin revansh när han slet sig loss på sin kant och gjorde 3-3. Palmstaden tog sen ledningen igen på skott utifrån. Emil kvitterade sen på en av sina patenterade långa sidledslöpningar och avslut högt i bortre innan mål nya målkung Olle gjorde sitt tredje och tog upp Bjärred i ledning för första gåmngen i matchen. Palmstaden gjorde ett mål i PP innan Emil såg till att Bjärred gick av planen i ledning 6-5. Nu kändes Plamstaden tunga och de brände en del chanser medan Bjärred visade på effektivitet och fart.

 

tredje perioden blev ensidig, Bjärred bortsatte att stressa Palmstaden från alla håll och Palmstaden började spela mer uppgivet. Bjärred gör tre raka mål innan Plamstaden får in ett och skapar lite spänning, Bjärred släpper dock inte på trycket utan fortsätter mata skott och anfall mot Plamstaden och siffrorna springer iväg när Bjärred gör ytterligare tre mål. &-1 i perioden och 12-6 totalt.

 

Nu har Bjärred mött 4 lag som alla är mer rutinerade och äldre och lyckats besegra tre av dessa. Nu följer först Röke sen kommer lag som spelar ett spel mer likt Bjärreds, det blir spännande att följa serien framöver. Greattis till Olle som efter omgång fyra toppar seriens poängliga, där även Emil, Niemi och Tim är top 10.

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 22/3 20:00
5 - 10
Sön 20/3 15:00
7 - 9  
Sön 13/3 18:00
9 - 2  
Sön 6/3 16:00
5 - 4  
Lör 19/2 14:30
8 - 5  
Fre 11/2 19:00
7 - 8  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 11/07 10:46 
Bjärreds Innebandyklubb, 19/06 18:02 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/05 15:06 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/05 14:58 
Bjärreds Innebandyklubb, 04/05 11:08 
Bjärreds Innebandyklubb, 22/04 19:34