SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
P07

Övergripande preliminär säsongplanering 2022/2023
2022-07-30 19:18

Hej alla innebandyälskare!

 

Hoppas sommaren är (och har varit) härlig!

 

Nu kör vi snart igång säsongen 2022/2023 för BIBK P07.

 

Alla killar ska känna sig varmt välkomna tillbaka! 

 

Det är ibland svårt att förstå hur fort tiden går, men P07 är nu det äldsta pojklaget i klubben och faktiskt det gäng som om bara 2 år siktar på att vara så pass duktiga för att kunna spela Juniorallsvenskan (JAS).

 

Precis som alla tidigare säsonger är vårt (tränarnas) primära mål att skapa trivsel i gruppen. Med trivsel kommer även fina innebandyresultat i det långa loppet.

 

Vi kommer fortsätta att trycka på våra värdeord kring träning och match: FOKUS/FYSIK/PASS PÅ BLADET/SKOTT PÅ MÅL. Nu är killarna även tillräckligt gamla för att vi vuxna skall kunna kräva ökad disciplin kring träningar och matcher.

 

Mer och mer ansvar kommer också läggas på killarna individmässigt (för lagets skull) i form av egna förberedelser inför träningar och matcher.

 

Tränare under säsongen

 

Det har varit ett komplext pussel att lägga för att få ihop ett utvecklande ledarskap för laget framåt. 

 

Följande tränare är nu dock klara för den kommande säsongen:

 

- Sportslig huvudtränare: Alma Andersson (genom noggrann planering av träningstider för oss i BIBK P07 och Höllvikens damlag är vi glada att åter kunna välkomna Alma till tränargänget)
- Tränare/matchcoach: Mikael Lindqvist
- Lagansvarig/kontaktperson/tränare/matchcoach: Christoffer Ousbäck
- Matchcoacher (ansvariga för 4 matcher vardera): Per Sätmark/Erik Arheden/Anders Somstedt/Magnus Åberg

 

Vi eftersöker även fortfarande ytterligare en ordinarie tränare då vi med ovan konstellation är sårbara om någon behöver sluta under säsongen. Detta får vi dock återkomma till senare.

 

Vidare kommer vi från och med 1 september börja tillämpa ett rullande föräldraschema där två föräldrar närvarar på träningarna för att supportera. Om någon får förhinder löser man ersättare själv via föräldragruppen på Messenger. Schema skickas ut när vi bekräftat exakt vem som fortsätter vara en del av laget kommande säsong.

 

Seriespel

 

Vi har precis som tidigare år valt att anmäla två matchspelande lag från BIBK P07 till serien.

 

Detta till Röd nivå Pojkar B (P07) Lätt resp. Mellan nivå. 16 matcher för vardera lag totalt över säsongen (dvs. BIBK P07 spelar totalt 32 matcher i årets seriespel). Båda lagen spelar en så kallad "syskonserie", detaljerna kring detta går vi igenom på kommande föräldramöte.

 

De två lagen kommer inte vara fasta utan killarna roteras löpande utifrån aktuell utvecklingsnivå spelmässigt (tränarnas uppgift/ansvar att dela in lagen löpande).

 

Närvarokrav för matchspel

 

Precis som alla tidigare säsonger ligger träningsnärvaro till grund för att bli inbjuden till matcher. Huvudregeln är som vanligt att man kallas till matcher i minst samma individuella procentuella nivå som man har träningsnärvaro. Tränar man exempelvis 70% är man garanterad att bli kallad till 70% av matcherna. Däremot måste man träna >60% för att överhuvudtaget kallas till match. Denna säsong måste man träna innebandy för att få vara med och spela match. Det räcker med andra ord inte att träna en annan sport och innebandy "bara ibland" om man vill spela innebandymatcher.

 

Övergripande information om hur vi tränare planerat kommande säsong (delvis preliminär)

 

1. Disciplin i samband med träningar:

 

Under våren märkte vi sviktande disciplin kring träningsmängd, punktlighet och fokus (hos många, absolut inte alla). 

 

Denna säsong inför vi därför följande regler:

 

a) Vi kommer köra fysträning utomhus i samband med alla träningar kommande säsong. Är man inte med på fysträningen får man inte heller vara med på träningen inne i hallen. 

 

b) Alla mobiler ska ligga i väskan innan man går in i hallen. Gäller även airpods/hörlurar. Om en spelare på något sätt använder mobil/hörlurar inne i hallen avvisas man från träningen och är välkommen igen vid nästa träningstillfälle.

 

c) Sen ankomst till träningar tolereras ej alls längre. Är man sen till träningen är man välkommen och sitta och titta på samt deltaga i fysträningen efter ordinarie inneträning. Denna regel krävs då det konsekvent är 7-8 killar sena till träningen, vilket gör att vi tappar värdefull halltid.

 

d) Bidrar en eller flera spelare till "onödigt flams" kan vederbörande avvisas från träningen och är välkommen tillbaka nästkommande träning. Detta ska naturligtvis inte hindra att man har kul på träningarna, fortfarande är lättsam stämning en målsättning så klart!

 

2. Mjukstart med träningar vecka 32 (utan närvarouppföljning, lite prat om sommarlovet samt matchspel, notera Rutsborghallen): 

 

- Tisdag 9 augusti 16:30-18:30: Rutsborghallen/utomhus
- Torsdag 11 augusti 17:15-19:15: Rutsborghallen/utomhus
- Tisdag 16 augusti: 17:15-19:15: Rutsborghallen/utomhus

 

Vi är först i hallen 75 minuter och avslutar sedan med fys utomhus i 45 minuter. Fysträningen är obligatorisk om man ska vara med och träna i hallen precis före.
 
3. Ordinarie träningar inklusive närvarouppföljning startar vecka 33 med första tillfället torsdagen den 18 augusti (OBS: notera att fram till och med 16 augusti hålls träningarna i Rutsborghallen).

 

Vi tränar sedan enligt följande (dvs. från och med 18 augusti):

 

- Tisdagar 17:15-19:15: Bjärehovhallen/utomhus
- Torsdagar 17:15-19:15: Bjärehovhallen/utomhus

 

Vi är i hallen 17:15-18:30 och avslutar sedan med fys utomhus i 45 minuter. Fysträningen är obligatorisk om man ska vara med och träna i hallen precis före. 

 

4. Separata målvaktsträningar kommer planeras under säsongen. Mer information om detta senare.

 

5. Föräldramöte hålls söndag 28 augusti kl. 16:00: se separat kallelse från SportAdmin. Då går vi igenom kommande säsongs planering med möjlighet till frågor och/eller förbättringsförslag.

 

6. September (datum ej fastställt): lagfotografering etc. i Bjärehovhallen.

 

7. I september avser vi spela träningsmatcher. Mer information om detta senare.

 

8. Vi avser spela två cuper denna säsong - förslag i nuläget:

 

- Gothia Cup i Göteborg 5-8 januari 2023
- Göteborg Cup i maj 2023 (inkl. Liseberg)

 

9. "Event" tillsammans med Pixbo i Göteborg under våren 2023. Mer information om detta senare. Dock ställer vi fysiskt krav motsvarande Skånelaget för att man ska få följa med (mäts genom Beep-test, nivå 11.1 är nedre gräns).
 
10. Vi återkommer med planering kring två lagbyggande aktiviteter:

 

- Köra go-cart (eller motsvarande aktivitet för gruppen): någon gång på höstkanten.
- Pizza i Bjärehovhallen med tillhörande grupp-aktivitet, samt filmkväll. Ingen övernattning i hallen denna säsong.

 

11. Vi kommer motivera killarna till att så ofta som möjligt gå att titta på våra duktiga seniorlag när de spelar hemmamatcher i Bjärehovhallen. Mycket lärorikt och inspirerande. Här vill vi gärna att alla föräldrar även hjälper till med "motivationsarbetet" att pallra sig iväg till hallen.

 

12. Grabbarna kommer positivt nog även i år få tillfälle till att agera sargvakter på A-lagsmatcher när Bjärred spelar på hemmaplan. Killarna lär sig oerhört mycket av att precis vid sargkanten se klubbens bästa spelare lira matcher, många moment man kan "härma" i sitt eget innebandyspel.

 

13. Vi kommer vara ansvariga att bemanna kiosken under säsongen (precis som tidigare säsonger).

 
Välkomna till en ny spännande och rolig innebandysäsong!
 
Hälsar
Tränarna BIBK P07


Nyhetsarkiv
Vilken show idag (!)2020-09-13 20:52
God morgon!2019-05-31 08:17
Asgött tempo i Helix!!!2019-05-30 20:22
Förväntansfullt....!2019-05-30 17:54
Nyttig sportlunch :-)2019-05-30 12:55
Framme! Nu kör vi!2019-05-30 09:55
USA tog OS-guld 1980....2018-01-20 11:02