SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
P07

BIBK P07 - vinnare av Skånemästerskapen 2023 (Pojkar B)
 
Välkommen till vår laghemsida för Bjärreds IBK P07. Här hittar du information om vårt lag inkl. lagets träningar, matcher och andra aktiviteter. Vi är ett härligt gäng som består av killar födda 2007-2009 (merparten av killarna i laget är födda 2007).
 
Träningstiderna för säsongen 2023/2024 är:
 
Tisdagar Bjärehovhallen 18:30-20:00 (samling 18:15) 
Torsdagar Bjärehovhallen 18:45-20:00 (samling 18:30)
 
Börja spela i BIBK P07?

Vi välkomnar alltid nya kamrater. Om det är fler killar födda 2006-2008 som är sugna på att börja spela innebandy i vårt lag så hör ni av er till Christoffer (mobil: 0733-913893, e-mail: christoffer.ousback@yahoo.se). 

Lyckat uppstartsläger i Karlskrona
2023-08-20 14:13

Efter ett lyckat uppstartsläger i Karlskrona kör vi nu igång säsongen så det ryker!

 

Karlskrona bjöd på kalasväder, bamsestora glassar, träningsmatch mot FBC Karlskrona, bad med höga hopptorn, rolig övernattning på vandrarhem (på en ridskola), hamburgare/pizza/thaimat, och såklart massor med innebandy. Teambuilding när det är som bäst.

 

Säsongen 2023/2024 - nu kommer vi!

Övergripande planering BIBK P07 för säsongen 2023/2024
2023-07-24 18:38
Hej alla innebandyälskare!
 
Hoppas sommaren är (och har varit) härlig!
 
Tiden rusar och snart är det dags för säsongsstart för P07. Alla killar ska känna sig varmt välkomna tillbaka. 

 

P07 är klubbens äldsta pojklag nu när lagets 10:e säsong ska startas om bara några få veckor :-). 
 
Precis som alla tidigare säsonger är lagledningens primära mål att skapa trivsel i gruppen. Samtidigt kommer tränarna den kommande säsongen även fokusera mer än tidigare på sportslig utveckling av laget och att därmed även maximera chanserna att vinna så många matcher som möjligt (med allt vad det innebär). Detta för att förbereda killarna inför steget upp till juniorålder som bara är ett år bort i tiden.
 
Lagledning 

 

Som kommunicerats tidigare kommer laget tränas av en ytterst kompetent duo, samtidigt som allt administrativt/praktiskt runt laget fortsätter skötas av "föräldrakrafter".
 
Tränare: Erik Hensfelt (förflutet som tränare för herrar som kvalat upp till Allsvensk nivå, samt flera årskullar/klubbar i Juniorallsvenskan).
 
Tränare: Alma Andersson (idrottsledarstipendiat den gångna säsongen, tränar P07 parallellt med sin egna målvaktskarriär i Höllvikens damlag).
 
Lagadministratör/kontaktperson: Christoffer Ousbäck (finns med andra ord tillgänglig för laget även den kommande säsongen).
 
Målsättningen den kommande säsongen är att all kommunikation kring laget (oavsett vilket ämne det gäller) ska ske enbart mellan spelarna själva och deras tränare. Detta tror vi kommer fungera bra, då killarna nu är gamla nog att på egen hand framföra sina egna åsikter/förslag.    
 
Viktig regel som vi ber alla respektera kommande säsong är att alla ev. åsikter från föräldrar kring laget och om hur gruppen drivs (laguttagningar, speltid, etc.) sker enbart genom kontakt med Christoffer Ousbäck (som sedan förmedlar vidare till tränarstaben och eventuellt vid behov bokar in fysiska möten för diskussion). Ingen kontakt sker därmed ad hoc i hallen, via telefon, eller "digitalt" direkt mellan föräldrar och tränare.
 
Träningstider
 
Laget har fortsatt tilldelats utmärkta löpande träningstider, alltid i Bjärehovhallen:
 
Tisdagar 18:30-20:00 (första tillfället 8 augusti)
Torsdagar 18:45-20:00 (första tillfället 10 augusti)
 
Samling för uppsnack senast 18:15 resp. 18:30 i omklädningsrummet inför alla träningar.
 
Seriespel

 

Kommande säsong har vi anmält ett seriespelande lag från BIBK P07. Tyvärr är vi för få individer i truppen för att fortsätta med två lag som spelar matcher parallellt varje helg. 
 
Efter enhälligt beslut från laget (killarna röstade själva) spelar vi i Röd nivå Pojkar A (P07) Svår nivå den kommande säsongen. Med andra ord möter laget tuffast möjliga motstånd i vår åldersgrupp. Totalt 9 motståndarlag som vi då möter hemma och borta, dvs. sammanlagt 18 seriematcher kommer spelas. Primär speldag för matcher är söndagar, men kan variera ibland.
 
Inför varje helg/serieomgång sker laguttagning. Basen för laguttagning är som vanligt primärt den uppvisade träningsviljan. Notera att det inte enbart är träningsnärvaro som räknas dock, utan också hur man faktiskt agerar på träningarna. Punktlighet, inställning, fokus, och disciplin premieras mer än enbart den fysiska närvaron i hallen med andra ord. "Halvnytt" för i år är också att sportslig utvecklingsnivå individuellt är en del av vilka som spelar flest matcher och ges mest speltid i matcherna. 
 
Inskolning till A-laget
 
Då killarna nu är tillräckligt gamla för spel på högre nivå kommer några i laget under säsongen ges tillfälle att träna ihop med klubbens herrlag. Detta kräver tillräckligt sportslig mognad, samt ställer högre fysiska krav. Är uteslutande våra tränare som ihop med herrlagets tränare nominerar vilka killar som är tillräckligt mogna för att ibland träna ihop med vuxna.  
 
Övrig övergripande information (delvis preliminär)
 
1. Mjukstart med träningar sker vecka 32 (för att bli vän med bollen igen efter uppehållet). 8 resp. 10 augusti är de två första träningarna med andra ord. 
 
2. Uppstartsläger i Karlskrona 13-14 augusti (söndag+måndag), information om denna kick-off sker separat.
 

3. Ordinarie träningar startar vecka 33 med första tillfället tisdagen den 15 augusti.

 

4. Målvaktsträningar kommer planeras under säsongen (inom ramen för vanliga träningar).

 

5. Föräldramöte söndagen den 20 augusti kl. 17:00, se separat kallelse från SportAdmin. Då går vi igenom kommande säsongs planering med möjlighet till frågor och/eller förbättringsförslag.

 

6. Klubbens dag i september med lagfotografering etc. i Bjärehovhallen, återkommer med exakt datum.

 

7. I augusti/september avser vi spela träningsmatcher. Mer information om detta senare.

 

8. Vi avser spela cuper även denna säsong:


- USM 11-12 november 2023 (kvalspel)

- Gothia Cup i Göteborg 4-7 januari 2024

 

9. Vi återkommer med planering kring lagbyggande aktiviteter:

 

- Köra go-cart (eller motsvarande aktivitet för gruppen): någon gång under hösten.

- Sedvanligt besök på Liseberg med tillhörande träningsmatch: maj 2024.
- Ev. favorit i repris på Paintballbanan i Saxtorp: juni 2024.

 

10. Någon form av gemensam säljaktivitet för laget kommer ske under hösten. Intjänade pengar som uteslutande kommer användas till cuper och gemensamma lagbyggande aktiviteter.
 

11. Vi kommer motivera killarna till att så ofta som möjligt gå att titta på våra duktiga seniorlag när de spelar hemmamatcher i Bjärehovhallen (herr+dam). Mycket lärorikt och inspirerande. Här vill vi gärna att alla föräldrar även hjälper till med "motivationsarbetet" att pallra sig iväg till hallen.

 

12. Grabbarna kommer positivt nog även i år få tillfälle till att agera sargvakter på A-lagsmatcher när Bjärred spelar på hemmaplan. Killarna lär sig oerhört mycket av att precis vid sargkanten se klubbens bästa spelare lira matcher, många moment man kan "härma" i sitt eget innebandyspel.

 

13. Vi kommer vara ansvariga att bemanna kiosken under säsongen (precis som tidigare säsonger).

 

 
Välkomna till en ny spännande och rolig innebandysäsong!
 
Hälsar
Lagledningen BIBK P07

 

Säsongsavslutning 2022/2023 för BIBK P07
2023-06-17 15:09
---------------------------- Paintball följt av traditionsenlig prisceremoni för säsongen 2022/2023 -----------------------------

 

Sommaren är här och BIBK P07 har nu slutfört sin 9:e säsong tillsammans. Totalt summerad närvarotid för laget den gångna säsongen uppgår till hela 4 978 timmar (om alla individer i truppen räknas ihop), detta fördelat på 84 träningar och 41 matcher. Även cupspel och flera sociala sammankomster har såklart ingått i ”laghänget”.

 

Säsongen som gått kommer bli ihågkommen som den sportsligt sett mest framgångsrika hittills. Laget har vunnit Skånemästerskapen 2023 (B), samt spelat hem två bronspokaler i de två serierna vi deltagit i.

 

Gothia Cup i januari och lagresan till Göteborg i maj med Liseberg samt träningsmatcher mot Onsala och Backadalen är andra härliga minnen, fast då mer från det sociala lagbyggande perspektivet.

 

Alla killar har utvecklats enormt och gjort stora framsteg både individuellt och som lag. Vi avslutar säsongen med en 22 killar stark trupp. Riktigt roligt och verkligen en lyckad säsong! 

 

Söndagen den 11 juni avslutade vi säsongen med paintball i Saxtorp med påföljande pizza på Bjärreds Krog. Detta innan vi på kvällen genomförde vi vår sedvanliga årliga prisutdelning med dunder och brak på Stationen 2.0 i Bjärred.

 

Sportsliga priser från Skånes innebandyförbund

 

Hela laget prisades med medaljer och pokaler från förbundet för sin finalvinst i Skånemästerskapen (B), samt sina två bronsplatser i årets seriespel.

 

Individuella pristagare

 

- Vinnare träningsnärvaro: Rasmus Åberg (95%, totalt 80 träningar)

- Årets polare:  Wilmer Öland (framröstad av killarna själva)

- Årets prestation:  Isac Ousbäck (7 mål i matchen mot Hofterup i mars när laget säkrade det ena bronset)

- Målvaktspriser: Hampus Sätmark (”Mr Kattreflex”) och Max Arheden (”Mr Superutkast”)

- MVP Seriespelet 2022/2023: Edvin Fagrell (vinnare av de båda seriernas poängligor)

- MVP Skånemästerskapen 2023: Tor Bredberg (utsedd av tränarna till turneringens bästa spelare)

- Ultimate MVP och lagkapten: Hjalmar Cidrér (uppvisat fantastiskt och ödmjukt ledarskap under hela säsongen)

- Årets ungdomsledare: Alma Andersson (prisad för sina insatser med stipendium från Swedbank, vi i BIBK P07 är oerhört glada att Alma fortsätter med oss även kommande säsong)

 

Uppvaktning/avtackning av tränare

 

Alma och Felix tackades med presenter från spelare/föräldrar.

 

Tyvärr slutar Mikael Lindqvist som tränare för BIBK P07 inför nästa säsong. Micke har varit väldigt uppskattad och ett grundfundament för verksamheten de gångna 7 säsongerna. Micke har deltagit i totalt 485 samlingar (!) av olika slag under sin tid med laget. Killarna firade ”Kingen” genom att omringa Micke med hejarop medan konfetti regnade ovanifrån. Efteråt fick (Kung) Micke fina presenter.

 

Även Christoffer avtackades med fina presenter. Nästa säsong medverkar Christoffer inte i det sportsliga kring laget, men stannar dock kvar som lagledare/administratör.

 

Planering framåt

 

Som alla redan vet kommer Alma och Erik nästa säsong ta över allt sportsligt kring laget (de båda har redan smygstartat samarbetet under våren). Även 1-2 hjälpledare från klubbens A-lag kommer ansluta till ledarstaben, mer information om det senare. 

 

Vi tränare återkommer senare med komplett försäsongsinformation inför 2023/2024, detta inklusive vilka veckodagar vi tränar kommande säsong (ej spikat än).

 

Några detaljer redan nu:

 

1. Övernattningsläger i Blekinge 13+14 augusti. Vi gästar FBC Karlskrona ock kör träningsläger. Kallelse redan utskickad, mer information skickas ut när det närmar sig.

2. Första ordinarie träningen säsongen 2023/2024 hålls i någon gång i mitten av augusti.

3. Glöm inte peppa killarna till individuell sommarfys inför nästa säsong. Några få tillfällen kommer tränarna via SportAdmin kalla in till fys på stranden i Bjärred.

4. Peppa gärna era killar till spontanbandy under sommaren. Enkelt att kalla ihop ett gäng genom Snapchat-gruppen som killarna själva skapat. Tränarna kan då öppna Bjärehovhallen.

 

Återstår därmed bara för oss tränare att tacka för den fantastiska säsongen vi fått deltaga i!

 

Vi ses igen i augusti!

 

Hälsar

Ledarstaben

 

Ps. Stort tack även för sommarpresenterna vi tränare fick i samband med avslutningen! Väldigt emotionellt med roliga rim, superfina fotoböcker och personligt tryckta tröjor. Ds.

 

 

Bjärreds IBK P07 storsatsar mot Juniorallsvenskan (JAS)
2023-05-03 06:59
VÄLKOMMEN ATT PROVSPELA

Efter drömvärvning av en ytterst kompetent tränarduo till P07 fortsätter resan mot Juniorallsvenskan (JAS, säsongen 2024/2025).

 

Vi har nöjet att meddela att Erik Hensfelt och Alma Andersson är klara för att leda laget kommande säsong. Siktet är inställd på JAS (efter spel i Pojkar A Svår nivå den kommande säsongen).

 

Erik är 34 år och boendes i Bjärred. Erik har tidigare tränat äldre generationer av JAS i både Höllviken IBF och i Bjärreds IBK. Dessutom har Erik varit huvudledare för Skånelaget 16 år (tog SM-brons med Skåne P03). På meritlistan står även herrtränare för Södradal som under Eriks ledning kvalade in till Allsvenskan. Till sist har Erik även varit herrtränare i både division 1 och division 2.

 

Alma är 19 år och boendes i Bjärred. Alma har redan varit sportsligt ansvarig för laget den gångna säsongen och kommer för sina insatser inom kort mottaga Swedbanks Idrottsledarstipendie 2023. Ett kvitto på hur duktig Alma är på att leda laget. Detta i tillägg till de sportsliga framgångarna i serien och Skånemästerskapen som Alma lett laget till den gångna säsongen. Vidare är Alma även en fantastiskt duktig målvakt hemmahörande i Höllvikens damer division 1. 


Den kommande säsongen blir med hjälp av vår nya tränarduo killarnas första säsong där sportsliga resultat har högsta prioritet (med allt vad det innebär).


KOM OCH PROVSPELA!

 

Det finns självklart en möjlighet att vara med Bjärreds IBK P07 i lagets resa mot JAS. Vid intresse är alla välkomna att deltaga i ett provträningsförfarande. Kontakta i så fall Christoffer Ousbäck (0733-913893) för vidare information.

Bjärreds IBK vinner Pojkar B Skånemästerskapet 2023 (SkM-B)
2023-04-17 21:52
I helgen som gick spelade vi Skånemästerskapen 2023. Gruppspel på lördagen i Svedala och slutspel i Hässleholm på söndagen.

Efter en trevande start i gruppspelet mot vassa FCH fick killarna verkligen upp farten med övertygande spel mot både IBS Svedala och Malmö FBC. Med en tabell som avgjordes på målskillnad väntade B-slutspel i Hässleholm dagen efter.
 
Väl på plats i Qpoolen kunde ingen rå på våra duktiga lirare, och i finalen besegrades IBS Svedala för andra gången i turneringen. Innan dess gjorde killarna stabila insatser mot Örkelljunga IF i kvartsfinalen, och FBC Engelholm i semifinalen.
 
Finalen startade på tuffast möjliga vis mot ett taggat Svedala med underläge 1-0 redan efter 26 sekunder. Killarna visade dock upp sin lagmoral och hämtade sig snabbt. I halvtid var matchen vänd till 1-3. Efter en tidig reducering av Svedala i andra perioden blev det en gastkramad tillställning som Bjärred gick segrande ur till slut. 
 
En härlig avslutning på tävlingssäsongen. Guldmedaljerna adderas nu till de båda bronsen som laget spelat hem tidigare i säsongens seriespel. Stort grattis till killarna för fantastiska resultat! 

Stor eloge även till våra duktiga tränare Alma och Felix som på ett imponerande sätt utvecklat laget löpande under säsongen.
 
Nu väntar Pojkar A efter sommaren, med storsatsning mot den mångåriga målsättningen att spela JAS året därpå.
 
More news to come shortly! :-)
 
//Stolt lagledning
 
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 28/02 14:24 
Bjärreds Innebandyklubb, 17/02 21:56 
Bjärreds Innebandyklubb, 09/02 14:35 
Bjärreds Innebandyklubb, 08/01 18:25 
Bjärreds Innebandyklubb, 02/01 16:02 
Bjärreds Innebandyklubb, 22/12 12:13 
 
Guldsponsorer
Samarbetspartner Sport
silver sponsorer
Bronssponsorer
Samarbetspartner