SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
Herr A

Eslövs IBF A
5 - 10
Bjärreds IBK A
Eslövs IBF A5 - 10Bjärreds IBK A

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 24 september, 20:00
Plats:Eslövshallen A
Serie:Herrar Div 2 Skåne   Tabell >>
Samling:19:00
Referat: Eslövs IBF A - Bjärreds IBK A
Övertygande seger i första seriematchen
2021-09-27 18:40

Fler bilder (+49) >>

Inför varje säsong så undrar alla hur det skall gå i serien, vilka lag har nya bra spelare, vilka har tappat etc. Ett av lagen det pratats om inför säsongen är Eslöv som har många spelare med mycket rutin från seriespel i högre divisioner. Bjärred däremot har tappat massor av spelare de senaste åren och har som tur var kunnat fylla upp laget med unga spelare från pojk och juniorlaget kompletterat med några äldre spelare utifrån som flyttat söderut. Därför var nog båda lagen lite osäkra inför matchen, hur ser lagen ut. Dessutom var detta första matchen på nästan ett år med tillåten publik.

 

Matchen hinner inte mer än börja så gör Bjärred 1-0, efter 20 sekunder gör Olle första målet. Bara några sekunder senare gör David 2-0 och ytterligare några minuter senare gör Gustav 3-0 och då går Eslövs målvakt ut. Bjärreds flyt jämnar ut sig och Eslöv reducerar innan Niemi trycker in en till, 4-2 efter första.

 

Bjärred har på försäsongen ofta börjat matchen  starkt men tappat i andra perioden. Därför var det skönt när andra perioden började som den första, efter 7 minuter hade Bjärred utökat till 7-2 efter ytterligare ett mål av Olle, och två från Emil, så då tog Eslöv en timeout. Timeouten gjorde att Bjärreds flyt försvann för en kort stund men i slutet av perioden drog både Emil och Niemi in varsitt mål till så efter två perioder stod det 2-9 på tavlan i Eslövshallen.

 

Vi skall vara väldigt glada att vi inte har handboll i Bjärehovhallen, golvet var bitvis väldigt klistrigt och sekreteriatet fick hela tiden torka golvet. Vi skall också vara glada att alla spelare kom hem ordentligt. Linkan fick en kraftig armbåge i ansiktet, och Isak fick en klubba precis vid ögat så att blodet sprutade, båda gångerna helt utan åtgärd från domarna. Eslöv låg under och tog till en del tjuvtricks, trist att domarna inte ser detta. Publiken skrattade gått åt de ibland ganska konstiga domsluten.

 

Inför sista perioden var matchen i stort sett avgjord, Bjärred tryckte dock in även nr 10 från Gustav innan Eslöv kunde reducera två gånger, men kom egentligen inte närmre så att det blev spännande.

 

En match betyder ingenting men det är härligt att se Bjärreds unga killar ta för sig och våra nya killar gå in och dominera så som de gör mot rutinerade Eslöv. Det blir nya värdemätare de kommande veckorna där Malmhaug, Lomma och Palmstaden väntar.

 

 

 

 

 

 


<< Tillbaka