Bjärreds Innebandyklubb
Herr A
 
Bjärred rullade ut Palmstaden
2018-02-05 16:35

Bjärred är starka hemma i Bjärehovshallen, 8 matcher denna säsongen och bara en förlust. Ändå var det Palmstaden som började bäst målmässigt i matchen innan Ola och Gustav kunde hyfsa till siffrorna till 2-1 i första pausvilan. 


Det var en match mellan två olika spelideer, Palmstaden backar hem och kör snabba korta spelvändningar, Bjärred har mycket boll och spelar hela tiden runt runt och spelar sig till lägen.

Bjärred spelade med en ung uppställning, fyra spelare i laget var födda 2001. Dessa spelade ihop tillsammans med antingen Ola eller Gustav och gjorde det mycket bra, det syns att killarna spelar ihop i JAS men även i Skånelaget.


I andra perioden fortsatte ställningskriget från första perioden, Bjärred hade bollen och spelade runt med rörelse, Palmstaden stack upp i farliga kontringar. Lagen följdes åt till 4-3 när det var 3 minuter kvar av perioden. På tre minuter gjorde sen Bjärred 3 mål, bla första seniormålet för Felix Eklund fram till 6-3 innan Ludde avslutade med mål 19.58. Perioden slutar 7-3 och matchen känns nästan avgjord.


Palmstaden flyttar upp sina positioner något i sista perioden och gör bla mål i numerärt underläge men får egentligen inget tryck mot Bjärred och när Olle gör mål nr 8 för Bjärred går luften ur lite. På slutet får Palmstaden in ett mål till och satsar allt framåt och tar ut målvakten och då är våra juniorer snabba och till slut är det Gabbe som får rulla in bollen i tom bur.


Matchen slutar 9-5 till Bjärred. Fram till mitten av andra perioden var matchen mellan dessa två spelideer helt jämn men sen rullade Bjärred bollen för fort för gästerna och målen rann iväg. Stora applåder i hallen laget, speciellt för de unga spelarna som gjorde en riktigt bra match och spelade en härlig innebandy som var rolig att se, det blir spännande att se dessa killar och vad de kan göra i Bjärred i framtiden.

Hemmamatch mot Lomma
2017-11-28 09:53
Hittills i år har Bjärred varit stabila medan våra kompisar i Lomma varit med upp och ner, de har vunnit mot bra lag som Höllviken och Munka men förlorat andra "lättare" matcher. Bjärred har dessutom haft förtvivlat svårt mot Lommas tidigare väldigt låga spel.

Helgens match började väldigt trevligt för BJärred, Lomma hängde inte alls med och Bjärred kunde låta bollen rulla runt och sen komma med effektiva avslut. När perioden var slut stod det 6-1 till Bjärred efter mål av Gustav, Adam, Anton och Arvid. Matchen kändes säker.

I början av andra satte Adam dit en till och säkerheten kändes ännu mer, kanske för mycket för sen blev det inga fler mål i perioden som var ganska jämn, Lomma tryckte dock in 2 mål, så BJärred hade en 7-3 ledning inför sista perioden.

Nu hade Lomma vaknar samtidigt som Bjärred spelade lågt och långsamt, knappast det spel Bjärred är kända för eller är bäst på. Lomma knappade långsamt in och efter en Bjärred utvisning i 13 minuten kvitterade Lomma till 7-7 och många trodde att Lomma skulle köra om. Men det fanns lite krafter kvar i Bjärred och Gustav kunde göra 8-7 när det var 3 kvar och Ola kunde lägga in bollen i tom bur i sista minuten, 9-7 till Bjärred till slut.

Lite onödigt spännande med tanke på starten, men som de säger, It aint over til the fat lady sings.

Nästa vecka nästar seriefinal, Bjärred möter de obesegrade Skurup på deras hemmaplan, detta blir kanske årets tuffaste match.  Skall Bjärred bli första lag att skaka Skurup?

Kolla bilderna från LOmmamatchen i bildgalleriet.
Skånemästerskap mot Munka Ljungby
2017-11-08 11:51

Det här var en sån där dag som kunde blivit perfekt men som riskerade att bli katastrof men ändå slutade ok. Munka Ljungby kom på besök, Munka spelar normalt i Div1 och har flera rutinerade spelare som spelat i SSL och Allsvenskan. Bjärred har ett ungt i och snabbt lag men tyvärr för dagen också ett sjukt lag, tre ordinarie satt på läktaren och ytterligare någon låg hemma.


Mannen för dagen blev Gabriel ”Gabbe” Fogwall, född 2001, som gjorde sin första tävlingsmatch i H2. Tidigare på dagen blev han uttagen i Skånelaget och i matchen gjorde han även Bjärreds första mål. Stort jubel i hallen. Tyvärr hade Munka redan innan dess gjort 2 mål och vi var rädda för att det skulle bli en överkörning. Men Bjärred stod upp bra mot Munkas blixtrande attacker och kvitterade också genom Eskil i slutet på första perioden.


Munka visade klass men Bjärred visade kämpaanda så 2-2 var ett rättvist resultat, så här långt. En bit in i andra perioden åkte Munka på en utvisning och Bjärred fick spela powerplay och då brukar det bli mål, och det blev det nu också men i fel bur. Duktiga spelare i Munka visade sina talanger och sprang igenom ett stillastående Bjärred, två gånger, och plötsligt stod det 4-2 till Munka. Men återigen kom Bjärred tilllbaka med mål genom Jäder och Henke, två backar, och perioden slutade 4-4, återigen rättvist då Bjärred förde matchen men Munka blixtrade till i vassa attacker.


I tredje perioden visade Gustav tidigt att det inte bara är Munka som har väldigt duktiga spelare genom att fixa till 5-4. Munka kvitterade i mitten av perioden och vi gick eventuellt mot förlängning. I minut 15 åkte Olle på en utvisning, något tveksam, och då gick det tyvärr inte att hålla emot längre, Munka gjorde två snabba mål. Bjärred hade hämtat upp två måls underläge två gånger redan men nu var tiden knapp och orken inte riktigt där, Bjärred gick runt på få spelare matchen igenom.


Det blev inte fler mål och Munka går vidare i Skånemästerskapet och Bjärred kan fokusera på serien. En klart underhållande match, högt tempo och snygga kombinationer, bara lite synd att inte Bjärred kunde ställa en komplett trupp på planen. De som var där följde sin plan till 100% och gjorde det mycket bra och visade mycket hjärta. Tror det kommer att vara många märken efter täckta skott på ben och armar efter matchen men också vissa som kommer ihåg denna dagen då det blev både debut och mål i herrlaget.

Bjärred - Höllviken
2017-10-20 10:57

Höllviken chockade Bjärred med ett fantastiskt tryck och press, på ett sätt som vi inte mött varken denna eller förra säsongen. Det märks att flera av spelarna i Höllvikens lag har rutin från SSL samtidigt som de andra står på vänt för att slå sig in i högsta ligan.


Höllviken vann i stort sett allt förra säsongen och var/är favoriter att vinna division 2 denna säsongen men hittills har de inte fått ut det spelet ur truppen men mot Bjärred kom det och redan efter första perioden stod det 4-0 till Höllviken.


I paus fick Bjärred formera sina styrkor och styra om spelet till ett spel som fungerade bättre och det blev Bjärred som pressade Höllviken istället. Fortfarande var det ett mycket högt tempo från båda lag och inte mycket ytor någonstans. Perioden slutade 2-1 till Bjärred, 5-2 inför sista perioden.   


Inför sista perioden fortsatte det höga tempot och det täta spelet och det var få skott som nådde mål och tufft spel över hela banan. När två så här snabba och kvickt spelande lag pressar varandra blir det väldigt tätt och spelarna får inte många sekunder på sig. På slutet chansade Bjärred med att ta ut målvakten för att möjligen komma närmare men Höllviken var effektiva och passade istället på att utöka sin ledning några gånger i tom bur.


Tuff match för Bjärred som fortfarande leder serien, men nu ser vi fram mot nästa match mot Palmstaden och hoppas få komma ner till Höllviken i vår och ge dem en annan match där.

Bjärred - VV 84 SK Bjuv
2017-10-09 15:51
Bjuv kom till Bjärred med en delvis ny trupp, saknade en del gamla spelare men hade fyllt upp något med nya. Det blev tydligt direkt att det var två olika skolor av innebandy. Bjärred stod för det snabba bollrullande spelet, Bjuv det mer kraftfulla där de satsar bakåt och letar kontringar. Redan tidigt blev matchen dock ensidig, Bjärreds hastighet gjorde att de lyckades lirka upp Bjuvs lågt stående försvar samtidigt som Bjuv inte bjöds på några kontringar att tala om. I slutet på första perioden stod det 4-0 till Bjärred och huvudet hängde på motståndarna även om de aldrig gav upp totalt.

Andra perioden fortsatte som den första, Bjärred rullade boll och flyttade i positioner och Bjuv jobbade hårt bakåt, men kom väldigt sällan till några anfall framåt, förutom radarparet Jangsell Henrikson spom gjorde några tappra försök och faktist fick in två mål men då hade Bjärred redan gjort ytterligare fyra.

I sista perioden orkade Bjuv inte stå emot längre, och siffrorna rann iväg och Bjärred gjorde ytterligare 8 mål, innan Bjuv i sista sekunden fick ett mål, denna gången dock genom en snygg spark av Gustav Axelsson in i egen bur.

Två 5 målskyttar i Arvid Nillson och Andreas Ling och Adam inte långt efter med fyra strutar. Men eftersom Adam dessutom stod för 5 assist så är det han som numera leder både den interna och hela seriens poängliga.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 12/02 10:17 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/01 15:30 
Bjärreds Innebandyklubb, 19/01 14:56 
Bjärreds Innebandyklubb, 15/01 12:21 
Bjärreds Innebandyklubb, 07/01 18:03 
Bjärreds Innebandyklubb, 02/01 15:06