Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
Herr A

 
Referat: IBK Höllviken H2 - Bjärreds IBK H2
Otroligt skön seger borta mot Höllviken!
2018-10-13 10:27

Fler bilder (+42) >>
Seger med 9-8 och säsongens första trepoängare!
Det här laget kan verkligen konsten att leverera en fredagsthriller. Som mest ledde Bjärred med 7-3 mot ett spelskickligt Höllviken. När det står 8-8 och det återstår 2 min och 20 sekunder av matchen åker Ludwig Jannerdahl på en tveksam utvisning. Många i hallen tänkte nog att nu var det avgjort. Men Bjärred redde ut utvisningen mycket tack vare Henrik Dahlström i målet och med bara 1 sekund kvar av matchen sätter så Ludwig 9-8 och Bjärredsläktaren kokar av glädje.
Referat: Bjärreds IBK - Palmstaden IK
Förfärlig match mot Palmstaden.
2018-10-10 10:19

Vilken förfärlig match mot Palmstaden. 


Precis som förra veckan startade Bjärred bra, och ledde med 3-0 efter 9 minuter. Palmstaden fokuserade mer på domarna än på sitt eget spel vilket gynnade Bjärred som kontrollerade matchen. Palmstadens större spelare satte Bjärred under tryck bitvis men hann inte med i svängarna vilket resulterade i utvisningar som Bjärred kunde utnyttja. Tillsammans med Henrik som stoppade nästan allt stod det 5-1 efter första perioden.

Spelet såg liknande ut i början av andra halvlek och Bjärred gled igenom relativt enkelt och efter 7-1 till Bjärred bytte Palmstaden målvakt. Efter bytet blev det tightare och lagen följdes åt till 9-4. I sista minuten åkte Olle på en 5 minuters utvisning som skulle visa sig ändra på matchen. 9-4 i pausen och många trodde matchen var avgjord, inklusive spelarna i Bjärred.

I sista perioden skedde en förvandling, Palmstaden började göra mål, först två mål under Olles utvisning och sen två till under Ludvigs två utvisningar och plötsligt stod det 9-8 och hjärtat bultade mer än hälsosamt fort på både spelare och publik.


6 minuter kvar tar Palmstaden timeout och satsar mot vinst, i potten ligger en 1/8 final mot SSL laget Höllviken. 13.52 får Bjärred en chans du vi får ett powerplay läge, men tyvärr var känslorna på utsidan så även Bjärred fick en utvisning för protest. Som om inte det var nog fick Bjärred en dubbelutvisning med 3 minuter kvar.

Med totalt 19 utvisningsminuter och ett effektivt lag på andra sidan borde inte Bjärred vinna men killarna gjorde allt de kunde för att lösa 5-3 situationen och sekunderna tickade iväg och när domaren blåste av matchen var det en djup suck av lättnad både från spelarbåset och från publiken.

En stökig match med mycket utvisningar och totalt 17 mål med två olika ansikten, där Bjärred totalt dominerade första halvan men Palmstaden läts komma in i matchen genom ett effektivt powerplay på Bjärreds ibland onödiga utvisningar.

Nästa omgång i Skånemästerskapet för Bjärred blir återigen på hemmaplan, men nu blir det SSL-laget Höllviken på andra sidan, en match alla ser fram emot. 

Referat: Bjärreds IBK H2 - Willands IBK H2
Bjärreds IBK - Willands 6-6
2018-10-09 14:10
Vilken match det blev i hemmapremiären. Willands från Kristianstad kom från division 1 och med en storseger i första omgången, hur skulle de mäta sig mot oss i Bjärred. Inte alls i början skulle det visa sig. I första minuten gjorde Micke 1-0, efter 2 minuter gjorde Ling 2-0 och i nionde minuten gjorde Ludvig 3-0. En fantastisk start av Bjärred men nu var det slut på det roliga. Willands tog sig samman och resten av matchen blev mycket tät. Om första perioden klart var Bjärreds blev andra jämn, men målen kom från Willands, dels på straff och även ett spelmål. Dock skall våra killar ha en eloge för sitt boxplay, totalt 3 utvisningar och inga baklängesmål i numerärt underläge. Fin innebandy från båda lag, men väldigt tätt, ingen fick någon extra tid, båda lagen pressade högt. 

Inför sista perioden stod det 3-2 och matchen vägde, det höga tempot gjorde att det blev mer öppet på slutet.  I tredje perioden följdes lagen åt, Willands kvitterade, Bjärred tog ledningen igen, Willands hade nåt flytmål och så var de i ledning plötsligt. Tre minuter kvar så kvitterar Ling och minuten senare får Willands en utvisning. Ett bra powerplay från Bjärred och Gustav stänker in 6-5 med 39 sekunder kvar. 
Bara 39 sekunder att hålla ut så blir det tre poäng till Bjärred. Willands plockar ut sin målvakt och gör alt framåt. Bjärred krigar och ser ut att klara det, men tre sekunder kvar kommer sista skotten från Willands, tar högt uppe i målet. Var den inne? Domaren närmast gör en washout och en suck hörs från publiken, men domaren på andra planhalvan signalerar allt han kan för mål. Självklart diskussion och upprörda röster men domaren dömer, 6-6 på tavlan. Sudden följer men även om båda lagen försöker så blir den mållös.

Sett över hela matchen kanske ett rättvist resultat men det sista målet kommer att diskuteras, det såg konstigt ut och domarna var oense, men vi lär inte få veta mer, inte ens på matchfilmen går det att se så vi får nöja oss med fint spel från Bjärred och ytterligare en poäng.

Foto: Peter Lindblad
Referat: Bjärreds Innebandyklubb - FC Copenhagen
Bjärreds IBK - Copenhagen FC 6-4
2018-09-13 14:27
Internationellt motstånd i Bjärehovhallen. Innebandyspelare på båda sidor sundet ser likadana ut och spelet är liknande men det var ändå annorlunda att höra andra röster i en innebandyhall. 
För första gången spelade vi träningsmatch mot Köpenhamn och det var en trevlig upplevelse. Copenhagen laget håller en hög nivå och en hög fart. Pressen från C var stor och de låg tajt på våra spelare hela tiden. Bjärreds spel var kanske något vassare men Copenhagen var ettriga och mer effektiva. Efter två perioder med böljande spel och ett visst övertag för Bjärred ledde ändå Copenhagen med 4-2, på bättre utnyttjande av sina chanser och en hård press.

I sista perioden kom Bjärred fram på ett annat sätt samtidigt som Copenhagens väldigt duktiga målvakt tappade lite av sitt flyt. Sakta men säkert kom Bjärreds mål och den effektivitet som Copenhagen visat i början försvann. Genom 4-0 i sista perioden, bla två mål av junioren Emil Lundholm kunde Bjärred till slut gå segrande med 6-4. En trevlig match att titta på och säkert bra för båda tränarna inför kommande säsong.

Foto: Peter Lindblad

Referat: Bjärreds IBK - Örkelljunga IF
Skånemästerskapet 8-3 mot Örkelljunga
2018-09-13 13:00
Andra matchen i Skånemästerskapet. Efter första förlusten mot Osby var det ett helt annat spel mot Örkelljunga. Två linor seniorer och en juniorlina mötte upp ett ganska ungt Örkelljunga. 
Rutinen och farten var tydlig mellan lagen, Bjärred är ett stabilt div 2 lag medan Örkelljunga spelar i div 3.  Redan tidigt i matchen tog Bjärred befälet och i slutet av period 1 stod det 4-0. I andra perioden hade Ö-a lärt sig lite och backade hem något för att inte släppa upp Bjärred så lätt. En jämn period och efter 2 mål var stod det 6-2 inför sista perioden. Ö-a stack upp men Bjärred hade hela tiden kontroll på matchen och det slutar med en komfortabel seger med 8-3.  Nästa match i Skånemästerskapet blir Helsingborg den 20 September. Av målgörarna vill vi lyfta fram Tobbe som gör sitt första mål i H2 samt Ludde och Isak som gör två var.

Foto: Peter Lindblad
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 13/10 14:41 
Bjärreds Innebandyklubb, 12/10 20:05 
Bjärreds Innebandyklubb, 02/10 14:59 
Bjärreds Innebandyklubb, 28/09 16:33 
Bjärreds Innebandyklubb, 27/09 14:35 
Bjärreds Innebandyklubb, 26/09 12:30