SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
Herr A

 
Referat: Bjärreds IBK A - Palmstaden IK A
Palmstaden tröttnade och Bjärred sprang ifrån
2021-10-19 18:38

Fler bilder (+39) >>

Palmstaden kom till Bjärred obesegrade och med flera nya spelare så vi var beredda på en tuff fight. Palmstaden kom med tre hela kedjr och med mycket rutin och tyngd, som vanligt var Bjärred betydligt yngre än sina motståndare.

 

Palmstraden började i ett mycket högt tempo, något Bjärred kanske inte väntat sig och matchbilden var inte den förväntade där Bjärred fick försvara sig både mot kontringar ch ett upställt spel. Tidigt gör Palmstaden 1-0 på skott utifrån och även 2-0 på kontring efter ett dåligt uppspel. Starkt av Palmstaden att få in den med en Bjärredspelare som ryggsäck. Palmstaden gör även 3-0 innan Bjärred varknar genom två mycket snabba mål av Olle. 3-1och 3-2 kom inom 3o sekunder från att Palmstaden gjort sitt tredje mål och helt plötsligt var Palmstadens dominans bruten. I slutet av första perioden får William Fogwall inte en utan två utvisningar för slag, båda väldigt hårt dömda, men Bjärred försvarade sig tappert och perioden slutade 2-3

 

I början av andra fick William sin revansh när han slet sig loss på sin kant och gjorde 3-3. Palmstaden tog sen ledningen igen på skott utifrån. Emil kvitterade sen på en av sina patenterade långa sidledslöpningar och avslut högt i bortre innan mål nya målkung Olle gjorde sitt tredje och tog upp Bjärred i ledning för första gåmngen i matchen. Palmstaden gjorde ett mål i PP innan Emil såg till att Bjärred gick av planen i ledning 6-5. Nu kändes Plamstaden tunga och de brände en del chanser medan Bjärred visade på effektivitet och fart.

 

tredje perioden blev ensidig, Bjärred bortsatte att stressa Palmstaden från alla håll och Palmstaden började spela mer uppgivet. Bjärred gör tre raka mål innan Plamstaden får in ett och skapar lite spänning, Bjärred släpper dock inte på trycket utan fortsätter mata skott och anfall mot Plamstaden och siffrorna springer iväg när Bjärred gör ytterligare tre mål. &-1 i perioden och 12-6 totalt.

 

Nu har Bjärred mött 4 lag som alla är mer rutinerade och äldre och lyckats besegra tre av dessa. Nu följer först Röke sen kommer lag som spelar ett spel mer likt Bjärreds, det blir spännande att följa serien framöver. Greattis till Olle som efter omgång fyra toppar seriens poängliga, där även Emil, Niemi och Tim är top 10.

Referat: Lomma FBC A - Bjärreds IBK A
Bjärred överraskade alla i Lomma
2021-10-10 16:13

Matcherna mellan Lomma och Bjärred på herrnivå brukar alltid vara spännande och en viss rivalitet har funnit mellan spelarna från två samhellän som ligger så nära. Lomma har dock fått in väldigt många spelare utifrån, främst från Standstad och Svedala och det är inte många killar från Lomma kvar, så den personliga rivialiteten har försvunnit lite. Dock har Lomma med detta ett lag med mycket rutin och styrka, och de vann sin första match enkelt mot Engelholm. Bjärred kom till matchen kanske som en underdog och från sidan såg det ut som att den känslan även fanns hos Lomma. 

 

Båda lagen bjuder upp till en snabb innebandy med offesniva framstötar från båda lag. Bjärred kanske lite snabbare, Lomma med mer kraft och individuell skicklighet. Bjärred gör 0-1 genom Tim, hans första av 4 mål idag, medan Lomma kvitterar med ett hårt skott i krysset från Ilmanen innan Gustav gör mål på frislag, där Lomma för första gången av m,ånga tappar markeringen i sin zon.

 

Andra perioden brukar vara Bjärreds sämsta men jag tror att känslan av att Lomma hade svårt med det snabba spelet i egen zon gjorde att Bjärred tog ordentlig sats och tryckte på och gjorde 6 raka mål, och gick från 1-2 till 1-8 på en period, och då hade man ett numerärt underläge också under tiden. Bjärred spelade bra och effektivt, hade flyt framåt samtidigt som alla sdlet bakåt och Simon var fantastisk i buren. En viss frustration märktes i Lomma men kan det ena laget göra massor av mål i en period kan det andra så det skulle bli spännande att se vad Lomma kom med i sista perioden.

 

Vi vet inte vad som sades i pausen i omrädningsrummen men på planen syntes ingen förändring, Bjärred trummade på och gjorde mål och Lomma blev mer och mer frustrerade när de inte hade markginalerna på sin sida. Vid 5 minuter kvar får Lomma straff vid ställningen 3-11 och då hämrat Mr Nordgren i Lomma sin Zorroklubba och leker in straffen, sen byter han tillbaka till en vanlig klubba igen och spelar vidare. Godkänt är det men det känns konstigt. Lomma gör ytterligare något mål precis som Bjärred men det blir aldrig riktigt spännande. 5-13 efter tre perioder, samtliga sex forwards i Bjärred gör mål och backarna och målvakten sliter hund. Juniorerna William och Jonathan, födda 2005 gör båda några bra byten.

 

Härlig seger för laget och tränarna, årets serie blir väldigt spännande att följa.

Referat: Bjärreds IBK A - Malmhaug IBF A
Tuff match mot ett stabilt Malmhaug.
2021-10-05 22:56

Malmhaug kom till Bjärred med ett rutinerat lag där många har bakgrund både i Allsvenskan och div 1. Bjärred hade dock förhoppningar om att vårt unga snabba lag skulle kunna rubba det äldre laget från Malmö, speciellt efter förra helgens fina spel mot Eslöv.

 

Bjärred tog också ledningen genom Filip Lindqvist men Malmhaug kvitterade och tog sen ledningen genom två skott utifrån, där vi låter rutinerade Malmöspelare båga in och trycka till. 

Matchen fortsätter med ett ganska defensivt spel från Malmhaug där de gör det svårt för Bjärred att komma till avslut och de få avslut räddar den duktige målvakten. I mitten på andra kontrar Malmhaug effektivt och har lite flytbochngör tre snabba mål på nästan lika många minuter innan Bjärred tar en timeout och får stopp på Malmhaug kontringar. Bjärred får göra lite ändringar då både Jacob, Tim och Felix skadar sig. Värst för Felix som får riktigt ont när han stukar foten vid en närkamp vid sargen. Schysst av Malmhaug målvakt att påkalla domaren när han ser hur ont Felix har. 

Bjärredbkom ut till den tredje perioden med ambitionen att gå ifatt men med skadade spelare, dåligt flyt och ett defensivt starkt Malmhaug med en målvakt med flyt blir det svårt. Bjärred surrar på bra och skapar en del chanser som kanske borde gett några mål men Malmhaug är stabila bakåt och det blir inga mål i sista perioden. 

Rättvis seger för Malmhaug som kommer att bli ett topplag i år. Bjärred behöver göra bättre matcher och ha lite flyt för att störa Malmhaug, och framförallt hitta nycklarna för att låsa upp deras tunga defensiv. 

Referat: Eslövs IBF A - Bjärreds IBK A
Övertygande seger i första seriematchen
2021-09-27 18:40

Fler bilder (+49) >>

Inför varje säsong så undrar alla hur det skall gå i serien, vilka lag har nya bra spelare, vilka har tappat etc. Ett av lagen det pratats om inför säsongen är Eslöv som har många spelare med mycket rutin från seriespel i högre divisioner. Bjärred däremot har tappat massor av spelare de senaste åren och har som tur var kunnat fylla upp laget med unga spelare från pojk och juniorlaget kompletterat med några äldre spelare utifrån som flyttat söderut. Därför var nog båda lagen lite osäkra inför matchen, hur ser lagen ut. Dessutom var detta första matchen på nästan ett år med tillåten publik.

 

Matchen hinner inte mer än börja så gör Bjärred 1-0, efter 20 sekunder gör Olle första målet. Bara några sekunder senare gör David 2-0 och ytterligare några minuter senare gör Gustav 3-0 och då går Eslövs målvakt ut. Bjärreds flyt jämnar ut sig och Eslöv reducerar innan Niemi trycker in en till, 4-2 efter första.

 

Bjärred har på försäsongen ofta börjat matchen  starkt men tappat i andra perioden. Därför var det skönt när andra perioden började som den första, efter 7 minuter hade Bjärred utökat till 7-2 efter ytterligare ett mål av Olle, och två från Emil, så då tog Eslöv en timeout. Timeouten gjorde att Bjärreds flyt försvann för en kort stund men i slutet av perioden drog både Emil och Niemi in varsitt mål till så efter två perioder stod det 2-9 på tavlan i Eslövshallen.

 

Vi skall vara väldigt glada att vi inte har handboll i Bjärehovhallen, golvet var bitvis väldigt klistrigt och sekreteriatet fick hela tiden torka golvet. Vi skall också vara glada att alla spelare kom hem ordentligt. Linkan fick en kraftig armbåge i ansiktet, och Isak fick en klubba precis vid ögat så att blodet sprutade, båda gångerna helt utan åtgärd från domarna. Eslöv låg under och tog till en del tjuvtricks, trist att domarna inte ser detta. Publiken skrattade gått åt de ibland ganska konstiga domsluten.

 

Inför sista perioden var matchen i stort sett avgjord, Bjärred tryckte dock in även nr 10 från Gustav innan Eslöv kunde reducera två gånger, men kom egentligen inte närmre så att det blev spännande.

 

En match betyder ingenting men det är härligt att se Bjärreds unga killar ta för sig och våra nya killar gå in och dominera så som de gör mot rutinerade Eslöv. Det blir nya värdemätare de kommande veckorna där Malmhaug, Lomma och Palmstaden väntar.

 

 

 

 

 

 

Nu börjar säsongen 2021-2022
2021-05-17 19:55

Säsongen som gått har varit hemsk, nästan inga träningar och bara några få matcher i September/Oktober innan det blev dags att stänga ner.

 

Nu har vi dock börjat om och satsar mot den kommande säsongen. Erik steppar in som tränare ihop med Oskar, till Skånes kanske bästa tränarpar. 

Truppbygget är i full gång, vi satsar mot att vara ett av topplagen kommande säsong och kommer därför att bygga truppen för det och gör provträningar och planerar sommarträning för fullt just nu.

 

Vill ni veta mer om vad som är på gång så kontakta tränarna direkt, du hittar detaljer under "Kontakt"

 

 

 

 

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 20/10 19:30
7 - 6  
Lör 16/10 15:00
12 - 6  
Fre 8/10 20:00
5 - 13
Sön 3/10 17:00
1 - 5  
Fre 24/9 20:00
5 - 10
Lör 11/9 12:00
9 - 6  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 05/10 15:20 
Bjärreds Innebandyklubb, 27/09 19:41 
Bjärreds Innebandyklubb, 10/09 16:48 
Bjärreds Innebandyklubb, 08/09 10:00 
Bjärreds Innebandyklubb, 11/08 18:37 
Bjärreds Innebandyklubb, 01/07 18:35