Snart sommarlov, då kör vi fys på stranden...
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen
Herr A
 
Skånemästerskapet lottat
2018-06-11 09:21
Gruppspelet för Skånemästerskapet är lottat. Matchdatum är inte klart men gruppspelet kommer att spelas i September/Oktober.

Grupp1 

Bjärreds IBK
FBC Helsingborg
IBK Osby
Örkelljunga IF

Bjärred - Örkelljunga
Osby - Bjärred
Bjärred - Helsingborg
Bjärreds IBK med i toppen på division 2
2018-03-21 09:55

Bjärreds herrlag slutar på fjärde plats i Skånes högsta serie, division 2. 13 segrar, 4 förluster och 5 oavgjorda. Hade en av de oavgjorda matcherna istället slutat med seger hade Bjärred slutat på andra plats, så jämn var serien. Truppen har under säsongen bestått av våra seniorer där Olle är den nye spelaren som verkligen visat framfötterna och Isak har kommit tillbaka efter en längre utlandsvistelse. I truppen har vi också haft ett antal 18 åriga juniorer och på slutet även yngre juniorer från JAS-laget.

Matcherna vi kommer ihåg från säsongen är tex den välspelade matchen mot Skurup hemma som Skurup till slut vann i sudden men även den gastkramande matchen mot Lomma hemma där Bjärred ledde stort men släppte upp Lomma oroväckande nära innan man stängde igen och vann rättvist.

Matchena vi vill glömma är Bjuv och Lomma borta, två uddamålsförluster mot lag som inte bjuder upp till någon vacker innebandy.


Våra poängkungar i herrlaget är som vanligt Adam och Gustav, Adam som blir 4 totalt på 58 poäng och Gustav som är 4 i den totala målligan med 36 mål. Inte illa i en serie med sammanlagt 299 spelare under säsongen.


Vi ser fram emot nästa säsong, då vi blir kvar i division 2. Oskar har kontrakt även nästa säsong och vi hoppas att de flesta spelarna stannar kvar och att vi kan fylla på truppen främst med unga hungriga killar från Bjärreds juniorlag.

 

Bjärred rullade ut Palmstaden
2018-02-05 16:35

Bjärred är starka hemma i Bjärehovshallen, 8 matcher denna säsongen och bara en förlust. Ändå var det Palmstaden som började bäst målmässigt i matchen innan Ola och Gustav kunde hyfsa till siffrorna till 2-1 i första pausvilan. 


Det var en match mellan två olika spelideer, Palmstaden backar hem och kör snabba korta spelvändningar, Bjärred har mycket boll och spelar hela tiden runt runt och spelar sig till lägen.

Bjärred spelade med en ung uppställning, fyra spelare i laget var födda 2001. Dessa spelade ihop tillsammans med antingen Ola eller Gustav och gjorde det mycket bra, det syns att killarna spelar ihop i JAS men även i Skånelaget.


I andra perioden fortsatte ställningskriget från första perioden, Bjärred hade bollen och spelade runt med rörelse, Palmstaden stack upp i farliga kontringar. Lagen följdes åt till 4-3 när det var 3 minuter kvar av perioden. På tre minuter gjorde sen Bjärred 3 mål, bla första seniormålet för Felix Eklund fram till 6-3 innan Ludde avslutade med mål 19.58. Perioden slutar 7-3 och matchen känns nästan avgjord.


Palmstaden flyttar upp sina positioner något i sista perioden och gör bla mål i numerärt underläge men får egentligen inget tryck mot Bjärred och när Olle gör mål nr 8 för Bjärred går luften ur lite. På slutet får Palmstaden in ett mål till och satsar allt framåt och tar ut målvakten och då är våra juniorer snabba och till slut är det Gabbe som får rulla in bollen i tom bur.


Matchen slutar 9-5 till Bjärred. Fram till mitten av andra perioden var matchen mellan dessa två spelideer helt jämn men sen rullade Bjärred bollen för fort för gästerna och målen rann iväg. Stora applåder i hallen laget, speciellt för de unga spelarna som gjorde en riktigt bra match och spelade en härlig innebandy som var rolig att se, det blir spännande att se dessa killar och vad de kan göra i Bjärred i framtiden.

Hemmamatch mot Lomma
2017-11-28 09:53
Hittills i år har Bjärred varit stabila medan våra kompisar i Lomma varit med upp och ner, de har vunnit mot bra lag som Höllviken och Munka men förlorat andra "lättare" matcher. Bjärred har dessutom haft förtvivlat svårt mot Lommas tidigare väldigt låga spel.

Helgens match började väldigt trevligt för BJärred, Lomma hängde inte alls med och Bjärred kunde låta bollen rulla runt och sen komma med effektiva avslut. När perioden var slut stod det 6-1 till Bjärred efter mål av Gustav, Adam, Anton och Arvid. Matchen kändes säker.

I början av andra satte Adam dit en till och säkerheten kändes ännu mer, kanske för mycket för sen blev det inga fler mål i perioden som var ganska jämn, Lomma tryckte dock in 2 mål, så BJärred hade en 7-3 ledning inför sista perioden.

Nu hade Lomma vaknar samtidigt som Bjärred spelade lågt och långsamt, knappast det spel Bjärred är kända för eller är bäst på. Lomma knappade långsamt in och efter en Bjärred utvisning i 13 minuten kvitterade Lomma till 7-7 och många trodde att Lomma skulle köra om. Men det fanns lite krafter kvar i Bjärred och Gustav kunde göra 8-7 när det var 3 kvar och Ola kunde lägga in bollen i tom bur i sista minuten, 9-7 till Bjärred till slut.

Lite onödigt spännande med tanke på starten, men som de säger, It aint over til the fat lady sings.

Nästa vecka nästar seriefinal, Bjärred möter de obesegrade Skurup på deras hemmaplan, detta blir kanske årets tuffaste match.  Skall Bjärred bli första lag att skaka Skurup?

Kolla bilderna från LOmmamatchen i bildgalleriet.
Skånemästerskap mot Munka Ljungby
2017-11-08 11:51

Det här var en sån där dag som kunde blivit perfekt men som riskerade att bli katastrof men ändå slutade ok. Munka Ljungby kom på besök, Munka spelar normalt i Div1 och har flera rutinerade spelare som spelat i SSL och Allsvenskan. Bjärred har ett ungt i och snabbt lag men tyvärr för dagen också ett sjukt lag, tre ordinarie satt på läktaren och ytterligare någon låg hemma.


Mannen för dagen blev Gabriel ”Gabbe” Fogwall, född 2001, som gjorde sin första tävlingsmatch i H2. Tidigare på dagen blev han uttagen i Skånelaget och i matchen gjorde han även Bjärreds första mål. Stort jubel i hallen. Tyvärr hade Munka redan innan dess gjort 2 mål och vi var rädda för att det skulle bli en överkörning. Men Bjärred stod upp bra mot Munkas blixtrande attacker och kvitterade också genom Eskil i slutet på första perioden.


Munka visade klass men Bjärred visade kämpaanda så 2-2 var ett rättvist resultat, så här långt. En bit in i andra perioden åkte Munka på en utvisning och Bjärred fick spela powerplay och då brukar det bli mål, och det blev det nu också men i fel bur. Duktiga spelare i Munka visade sina talanger och sprang igenom ett stillastående Bjärred, två gånger, och plötsligt stod det 4-2 till Munka. Men återigen kom Bjärred tilllbaka med mål genom Jäder och Henke, två backar, och perioden slutade 4-4, återigen rättvist då Bjärred förde matchen men Munka blixtrade till i vassa attacker.


I tredje perioden visade Gustav tidigt att det inte bara är Munka som har väldigt duktiga spelare genom att fixa till 5-4. Munka kvitterade i mitten av perioden och vi gick eventuellt mot förlängning. I minut 15 åkte Olle på en utvisning, något tveksam, och då gick det tyvärr inte att hålla emot längre, Munka gjorde två snabba mål. Bjärred hade hämtat upp två måls underläge två gånger redan men nu var tiden knapp och orken inte riktigt där, Bjärred gick runt på få spelare matchen igenom.


Det blev inte fler mål och Munka går vidare i Skånemästerskapet och Bjärred kan fokusera på serien. En klart underhållande match, högt tempo och snygga kombinationer, bara lite synd att inte Bjärred kunde ställa en komplett trupp på planen. De som var där följde sin plan till 100% och gjorde det mycket bra och visade mycket hjärta. Tror det kommer att vara många märken efter täckta skott på ben och armar efter matchen men också vissa som kommer ihåg denna dagen då det blev både debut och mål i herrlaget.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 18/06 09:23 
Bjärreds Innebandyklubb, 07/06 16:44 
Bjärreds Innebandyklubb, 22/05 21:39 
Bjärreds Innebandyklubb, 22/05 08:33 
Bjärreds Innebandyklubb, 21/05 13:42 
Bjärreds Innebandyklubb, 01/05 17:05