Bjärreds Innebandyklubb
Herr A
 
Bjärred - Höllviken
2017-10-20 10:57

Höllviken chockade Bjärred med ett fantastiskt tryck och press, på ett sätt som vi inte mött varken denna eller förra säsongen. Det märks att flera av spelarna i Höllvikens lag har rutin från SSL samtidigt som de andra står på vänt för att slå sig in i högsta ligan.


Höllviken vann i stort sett allt förra säsongen och var/är favoriter att vinna division 2 denna säsongen men hittills har de inte fått ut det spelet ur truppen men mot Bjärred kom det och redan efter första perioden stod det 4-0 till Höllviken.


I paus fick Bjärred formera sina styrkor och styra om spelet till ett spel som fungerade bättre och det blev Bjärred som pressade Höllviken istället. Fortfarande var det ett mycket högt tempo från båda lag och inte mycket ytor någonstans. Perioden slutade 2-1 till Bjärred, 5-2 inför sista perioden.   


Inför sista perioden fortsatte det höga tempot och det täta spelet och det var få skott som nådde mål och tufft spel över hela banan. När två så här snabba och kvickt spelande lag pressar varandra blir det väldigt tätt och spelarna får inte många sekunder på sig. På slutet chansade Bjärred med att ta ut målvakten för att möjligen komma närmare men Höllviken var effektiva och passade istället på att utöka sin ledning några gånger i tom bur.


Tuff match för Bjärred som fortfarande leder serien, men nu ser vi fram mot nästa match mot Palmstaden och hoppas få komma ner till Höllviken i vår och ge dem en annan match där.

Bjärred - VV 84 SK Bjuv
2017-10-09 15:51
Bjuv kom till Bjärred med en delvis ny trupp, saknade en del gamla spelare men hade fyllt upp något med nya. Det blev tydligt direkt att det var två olika skolor av innebandy. Bjärred stod för det snabba bollrullande spelet, Bjuv det mer kraftfulla där de satsar bakåt och letar kontringar. Redan tidigt blev matchen dock ensidig, Bjärreds hastighet gjorde att de lyckades lirka upp Bjuvs lågt stående försvar samtidigt som Bjuv inte bjöds på några kontringar att tala om. I slutet på första perioden stod det 4-0 till Bjärred och huvudet hängde på motståndarna även om de aldrig gav upp totalt.

Andra perioden fortsatte som den första, Bjärred rullade boll och flyttade i positioner och Bjuv jobbade hårt bakåt, men kom väldigt sällan till några anfall framåt, förutom radarparet Jangsell Henrikson spom gjorde några tappra försök och faktist fick in två mål men då hade Bjärred redan gjort ytterligare fyra.

I sista perioden orkade Bjuv inte stå emot längre, och siffrorna rann iväg och Bjärred gjorde ytterligare 8 mål, innan Bjuv i sista sekunden fick ett mål, denna gången dock genom en snygg spark av Gustav Axelsson in i egen bur.

Två 5 målskyttar i Arvid Nillson och Andreas Ling och Adam inte långt efter med fyra strutar. Men eftersom Adam dessutom stod för 5 assist så är det han som numera leder både den interna och hela seriens poängliga.
Skånemästerskapet 24 Sep Bjärred - Frosta
2017-09-26 12:17

Frosta, ett lag från Höör kom på besök i Bjärehovshallen i sista matchen i Skånemästerskapet. Hittills har resultaten varit väldigt skiftande i Skånemästerskapet så vi visste inte vad som väntade. Vid vinst skulle Bjärred gå vidare, vid förlust skulle Frosta gå vidare.

I första perioden var det fin innebandy från båda lag, Bjärred hade ett högre bollinnehav och vann skotten klart men Frosta var inte ofarliga och hade en målvakt som gjorde det mycket bra i sin bur. Efter 1 perioden ledde Bjärred på poäng efter mål av Gustav.

I periodpausen hade båda lagen ätit vitaminer för inom 4 minuter hade resultatet gått från 1-0 till 3-2 och båda målvakterna var mänskliga och det rasslade till åt båda håll. Efter denna urladdning återgick matchen till samma spel som i period 1, Bjärred som det dominerande laget men Frosta med farliga kontringar.

Period 3 var Frostas chans att ta tillbaka initiativet och gå vidare och de tog över matchbilden något men det var Bjärred som gjorde mål. Målvakten i Frota fortsatte att vara mycket bra men Bjärred missade ofta målet helt, och detsamma kan sägas om Frosta. Många chanser åt båda håll i tredje men få mål, Bjärred gjorde 4-2, Frosta reducerade innan Bjärred utökade igen och den riktiga nerven infann sig inte, Bjärred dominerade i stor sett hela matchen och hade också en ledning att gå på.

Bjärred går nu vidare i Skånemästerskapet med match mot FBC Engelholm, matchen kommer att spelas hemma i Bjärehovshallen någon gång i mitten av Oktober.

Kolla in Exels nya klubbor
2017-08-28 14:19
 
Gruppspelet i Skånemästerskapet lottat
2017-06-12 16:36

Motståndarna i gruppspelet i är klara. Tider kommer senare men alla matcher kommer att spelas innan serien drar igång i vecka 39.

Åby  - tidigare div 2 men trillat ner till denna säsong
Lönsboda - känner vi väl från div 2
Frosta - kvalade sig kvar i div 3 i våras


Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 19/10 19:45
3 - 9  
Sön 15/10 16:30
3 - 9  
Sön 8/10 18:00
16 - 3  
Ons 4/10 20:00
3 - 12
Sön 1/10 18:00
9 - 4  
Sön 24/9 18:00
5 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 20/10 10:32 
Bjärreds Innebandyklubb, 20/10 10:09 
Bjärreds Innebandyklubb, 08/10 21:46 
Bjärreds Innebandyklubb, 04/10 09:41 
Bjärreds Innebandyklubb, 02/10 11:18 
Bjärreds Innebandyklubb, 29/09 08:34