Bjärreds Innebandyklubb
Herr A
 
Gruppspelet i Skånemästerskapet lottat
2017-06-12 16:36

Motståndarna i gruppspelet i är klara. Tider kommer senare men alla matcher kommer att spelas innan serien drar igång i vecka 39.

Åby  - tidigare div 2 men trillat ner till denna säsong
Lönsboda - känner vi väl från div 2
Frosta - kvalade sig kvar i div 3 i våras


Kontraktet säkrat, div 2 nästa år också
2017-03-09 12:01
I en mycket tät serie där det skiljer 5 poäng mellan plats tre och plats nio var Bjärred nästan tvungna att vinna mot Bjuv för att vara säkra på att spela division 2 även nästa säsong. Bjärred startade i ett ursinnigt tempo och Bjuv hann inte med i svängarna. Bjärreds snabba spel mot Bjuvs något långsamma backar var riktigt lyckat och snart stod det 6-0 till Bjärred på tavlan innan Bjuv precis is slutet av första perioden gjorde sitt första mål. 
Om första perioden var rolig för Bjärred blev andra perioden rolig för hela publiken, totalt 10 mål 12-5 till Bjärred efter andra perioden. Bitvis hårt spel men också en del domslut som främst Bjuv var mycket irriterade över. Ett böljande spel men en hel del läckra mål.
I sista perioden kom våra juniorer in mer i matchen och vi fick se en härlig passning från Felix till Eskil som snyggt satte 13-5 till Bjärred. Efter en del utvisningar och 15-5 till Bjärred tappades fokus lite och Bjuv tilläts göra två mål till. När en minut återstod av match började applåderna eka i Bjärehovshallen när publiken tackade laget för en bra sista hemmamatch och för att det därmed är klart att Bjärred spelar i division 2 även nästa säsong. 5 mål av Gustav flyttade honom högre upp i skytteligan och ytterligare 3 för Arvid har gjort att Arvid har gjort 13 mål på de få matcher han spelat i år.

Sista omgången spelar Bjärred mot Willands i Kristianstad på söndag, en vinst där hade varit ett bra avslut på serien.

Kolla in bilderna från matchen i bildgalleriet i vänstermenyn.
Bjärred blev rånade...igen
2017-02-15 09:46

Dubbelt så många skott, massivt bollinnehav men ändå förlust. När Bjärred och Lomma möts är det två olika synsätt  på innebandy som möts. Bjärred spelar med hög fart och en hög press, Lomma spelar ett väldigt lågt defensivt spel.

Lomma kom till match denna tisdagskväll med en stor trupp, Bjärred spelade hela matchen med två kedjor med flera skadade spelare på läktaren. Trots detta ser matchen likadan ut som förra gången lagen möttes, Lomma backar effektivt hem, redan från första matchminuten och skapar en nästan oigenomtränglig box som Bjärred har mycket svårt att komma igenom. I enstaka kontringar sticker Lomma upp men mestadels ser första  perioden hur Bjärred har bollen och spelar runt runt utan att komma igenom Lommas box. Perioden slutar 1-0 till Bjärred.

I andra perioden bjuder Lomma mer upp till spel och matchen blir roligare att titta på, och både skotten och målen fördelas mer jämt. Lommas taktik med att plocka ut målvakten vid motståndarens utvisning och spela 6 mot 4 lönar sig, två av målen kommer vid dessa situationer.

Matchen står och väger, aldrig mer än ett mål skiljer lagen åt och de turas om att ha ledningen. Bjärred varvar vackert spel med missade markeringar och Lomma är farliga när de sticker upp även om de mestadels följer sin plan att hålla en tight defensiv box. Vid 3 minuter kvar får Lomma in 6-5 på en kontring och Bjärred skapar en massiv press på slutet men Lommas spelare visar hjärta och kastar sig och täcker skotten och vinner till slut med detta uddamål.

Bjärred spelar en modern, snabb, rolig innebandy, Lomma spelar ett föråldrat spel som inte är så roligt att titta på, men Lomma vinner matcherna, vad är egentligen viktigast? Jag vet vad Lagerbäck hade svarat...

Tredje raka, Bjärred på väg uppåt.
2017-02-07 12:13
Efter en tung höst har Bjärred börjat hitta ett effektivare spel, hastigheten är fortfarande hög men effektiviteten framåt är bättre och även bakåt ser det bättre ut. Först Lönsboda, sen Malmö och nu Skurup.

Matchen mot Skurup började med en dominans av Skurup, Bjärred verkade inte riktigt vakna. Bjärred för dagen helt utan juniorer som hade bortamatch samtidigt. Skurup hade både målchanserna och bollen mest och gjorde även 1-0 i åttonde minuten. Men sen hände något, en gammal superhjälte vaknade, och hans namn idag var Andreas Ling. Både 1-1 och 2-1 kom från Lings klubba och Bjärred jobbade sig in i matchen.

Andra perioden blev ett ställningskrig, två duktiga målvakter höll tätt och lagen höll en bra nivå och hög press vilket gav en rolig innebandy att titta på. Skurup drog det längsta strået och kvitterade till 2-2

Om det var tajt och tätt i andra perioden blev det ett målkalas i den tredje perioden. Och kalasbarnet hette Andreas, hans som gjorde 2 mål i första. Nu kom ytterligare tre mål från Ling, det sista i öppen kasse när Skurup pressade på för en kvittering.

Tre härliga poäng för Bjärred som spelade effektivt framåt och tog ett bra och uppoffrande hemjobb mot ett bra Skurup. De tre segrarna har gjort att Bjärred klättrat från 8e till 4e plats i en tajt tabell. Fortfarande många poäng upp till kval men även en del poäng över det under kvalet, och dessutom just nu före Lomma, vilket är viktigt för en interna konkurrensen i kommunen.

Nästa match mot Stanstad borta, kanske årets svåraste men Bjärred slog Stanstad sist, och kan göra det igen.

Kolla bilderna från matchen i bildgalleriet.
Måstematch mot Lönsboda
2017-01-27 22:13
Bjärred och Lönsboda. Två lag på vardera sidan om kvalstrecket. En förlust för Bjärred hade varit tung, speciellt som vi har fört ett antal matcher men ändå förlorat till slut. 

Matchen började och redan innan publiken hunnit sätta sig gjorde Lönsboda 1-0, 29 sekunder tog det. Om inte Bjärred var vakna nu så fick de vakna till. Med skyttekungen Erik skadad fick andra stiga fram och visa framfötterna. Bjärred vaknade till rejält och satte högsta fart och då hängde inte Lönsboda med. Adam, Arvid och sen Adam igen gjorde mål. I slutsekunderna höll Bjärred bollen och Andreas Ling slänger iväg ett chansskott från halva planen, skottet träffar Anton som står bredvid målvakten och går in, tiden 19,58. Efter att ha haft oflyt ett tag rullade nu bollen Bjärreds väg. 

Andra perioden fortsatte som den första, med ett ganska stort Bjärredsövertag. Ling gjorde två och Adam och Arvid vars ett till, 8-2 i paus och Lönsboda hängde inte med, matchen kändes avgjord.

I detta läge kunde Bjärred välja att antingen köra på i samma höga tempo och eventuellt riskera baklängesmål eller gå ner i tempo och spela mer säkert bakåt och vakta sin stora ledning. Tyvärr blev det ett mellanting, lägre tempo och osäkert spel bakåt. Lönsboda tilläts göra 4 mål i sista perioden och Bjärred fick nånting att tänka på om hur man effektivt stänger en match.

Tre klara poäng till Bjärred, kanske början på en vandring uppåt i tabellen, om inte till toppen så till en bra bit över kvalstrecket hoppas vi.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 07/07 13:09 
Bjärreds Innebandyklubb, 22/06 16:32 
Bjärreds Innebandyklubb, 22/06 11:22 
Bjärreds Innebandyklubb, 23/05 12:00 
Bjärreds Innebandyklubb, 16/05 08:13 
Bjärreds Innebandyklubb, 05/05 12:42