Nu kör vi, träningarna är igång och matcherna börjar på riktigt i Oktober
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen

Välkommen till Bjärreds IBK

Välkommen till Bjärreds IBKs hemsida. Vi bedriver innebandyspel för pojkar och flickor, från knatte till senior. Läs mer om vår verksamhet här på hemsidan.
Kommunmästerskap 16 September. Så gick det.
2018-09-21 14:21

Fler bilder (+23) >>

Söndagen den 16 September hade vi kommunmästerskap i innebandy i Bjärehovhallen. Alla lag från Bjärreds IBK och Lomma FBC var inbjudna. Från morgon till kväll spelades det 12 matcher, totalt 400 spelare var på planen, mer än 100 mål gjordes vilket var ungefär lika många som antalet hamburgare som såldes innan de tog slut.


Bjärreds gula tröjor syntes överallt, dock nästan lika många av Lommas gröna. Några lag kunde inte komma, antingen pga sjukdom eller för spel på annat håll men vi lyckades fotografera de flesta spelarna och såg dessutom till att ytterligare tre lag fick nya snygga matchkläder. H4 gjorde sin första match nånsin och lyckades spela lika mot Lommas H3 lag, vilket även H2 gjorde senare på kvällen.

Lommas tjejlag var få och fick därför låna en kedja med Bjärredstjejer som tackade för det genom att göra massor av mål på sina lagkompisar i Bjärred.


Ute i solen stod Innebandyesset i sitt tält och sålde klubbor skor och klubbkläder för båda klubbar, så nu är vi rustade för säsongen, för er som missade har de öppet i butiken alla dagar utom söndag.

Stort tack till alla ledare, spelare och publik som gjorde dagen lyckad, Bjärreds Ibk och Lomma FBC hade en trevlig dag tillsammans och de flesta av våra spelare fick spela match, och vilken klubb som vann mest, ja det vet bara sekreteriatet.


Kolla in alla bilder tagna av Peo Hedin

Nya regler 2018-2019
2018-09-20 09:54
Det finns en ny regelbok för säsongen 2018-2019. De viktigaste ändringarna är dessa:

Långärmade underställströjor är numera godkänt att använda så länge de är i samma färg som den huvudsakliga färgen på matchtröjan.

  • Man får hoppa och spela, röra samt stoppa bollen så länge man spelar bollen under tänkt knähöjd. Med tänkt knähöjd avses den nivå där knäna befinner sig när spelaren står upprätt.
  • Om en spelare fördröjer eller ställer upp felaktigt vid tekning så är det frislag för det andra laget direkt och inte byte av tekare som det har varit tidigare år.
  • Nick är numera frislag istället för som tidigare U2.
  • Frislag när ett lag fördröjer spelet. ”Hit räknas när ett lag systematiskt spelar passivt bakom egen målbur. Laget ska om möjligt uppmärksammas på detta innan åtgärder vidtas”
  • U2 som tidigare utdelades ihop med straffslag är borttagen. Man får numera ingen U2 ihop med straffslag.
  • Nya regler för straffslag. Numera får man dra bollen bakåt sålänge kroppen är i rörelse. ”Spelaren som utför straffslaget får spela bollen obegränsat antal gånger och ska röra sig kontinuerligt mot målburen. Med kontinuerligt avses att spelaren och bollen inte får stanna eller byta riktning bort från målburen samtidigt”
  • Liggande spel U2 gällde tidigare bara när spelare träffade bollen. Numera är det U2 när en spelare liggandes aktivt påverkar spelet.
Skånemästerskapet 2018
2018-09-18 17:14
Nästa hemmamatch, Bjärred H2 mot FC Helsingborg i tredje omgången av Skånemästerskapet. Torsdag 20 September 20.00 i Bjärehovhallen.
Domare
Matchledarutbildning genomförd
2018-09-04 22:25, Domare
Matchledarutbildning 4 september 2018
Väldigt roligt att så många killar och tjejer vill döma innebandy i Bjärred. Till matchledarutbildningen som vi anordnade med hjälp av Martin Matti från Skånes Innebandyförbund hade 25 spelare anmält sig. Av dessa var 17 från Bjärreds IBK och resten kom från Lomma FBC, Hofterups IBF och Kävlinge IBK. När väl utbildningen startade satt det 33 förväntansfulla innebandyspelare och väntade på att Martin skulle köra igång. Kul! 
Bjärreds IBK har nu 21 utbildade Matchledare födda 03 och 04 redo att döma under säsongen 2018/2019. Det är tack vare Ert engagemang som vi kan genomföra våra hemmamatcher.
Grattis och lycka till!

P-O Hedin
Domaransvarig BIBK
Kommunmästerskap 16 September
2018-08-22 12:51
Traditionen fortsätter. För 4 året hålls nu Lomma kommunmästerskap i Innebandy. Den 16 September kommer alla lagen från Lomma FBC till Bjärred och vi spelar innebandy mellan klubbarna. Lagen får en träningsmatch och chansen att lära känna spelarna i respektive klubb. Publiken får heja på och kanske handla något i kiosken eller från Innebandyesset som säljer träningskläder för båda klubbarna. Alla lag och all publik är hjärtlig välkomna.

Detaljer och spelschema kommer senare.
Nyheter från våra lag