Bjärreds IBK bjuder in alla gröna och blåa lag till Påskcupen i Bjärred
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen

Välkommen till Bjärreds IBK

Välkommen till Bjärreds IBKs hemsida. Vi bedriver innebandyspel för pojkar och flickor, från knatte till senior. Läs mer om vår verksamhet här på hemsidan.
Nytt samarbete
2019-04-12 16:21
 
Oskar tar H2 till nästa nivå.
2019-04-09 19:30
Du har gjort fyra säsonger i Bjärred nu, och valde trots andra erbjudanden att stanna kvar, vad är det som gör att du valde Bjärreds IBK?
Vi har byggt upp något bra i föreningen och jag har en bra grupp att arbeta med. Känslan är att vi ännu inte riktigt vet hur bra vi i herrlaget egentligen är. Under säsongen har vi haft svårt med kontinuiteten i matchspel och på träningar vilket påverkat våra prestationer och vår utveckling. I december och januari saknade vi mellan fem och åtta spelare till varje match. Detta är inget unikt för oss men är självklart frustrerande.

När jag tittar på säsongsutvärderingen är det totalt sex spelare som spelat mellan 20-22 matcher...Med ökad kontinuitet får vi bättre stäm i spelet, blir bättre i detaljspelet och ger varandra bättre förutsättningar till bra prestationer. Det skulle vara svårt att lämna den här gruppen och föreningen för ett annat lag på marginellt bättre nivå - med tanke på vad vi byggt upp tillsammans. Jag är nyfiken på att se hur vi utvecklas om vi får kontinuitet i det vi gör. Potentialen är hög.
Det som slutligt avgjorde att jag valde att stanna är den årliga utvärderingen som styrelsen gör med spelarna. En i stort sett samstämmig trupp ville att jag skulle fortsätta och då var valet enkelt.

Hur ser du på kommande säsong?
Ledarna på ungdomssidan gör ett storslaget arbete och det fylls hela tiden på med nya unga och hungriga spelare. Under säsongen som gick spelade totalt nio spelare, födda 00-02, från JAS-laget med herrlaget och man märker att viljan hos killarna är stor. Lyhördheten och nyfikenheten är härlig och det känns stimulerande att få slussa in juniorer i seniorinnebandyn.
Vi tappar Isak och Olle (lycka till i framtiden killar!) som lämnar ett stort tomrum efter sig både som innebandyspelare och som människor. Samtidigt börjar våra egna unga killar växa in i den lite större kostymen. Kryddar vi detta med ett par spelare utifrån hoppas jag vi kan få den kontinuitet vi saknat under säsongen och därigenom kan vi lyckas ta nästa steg i vår utveckling.
Bjärred ska stå för en offensiv, frejdig och fartfylld innebandy. Det tror jag vi kommer kunna bjuda på säsongen 2019-2020 även om serien på förhand ser tuffare ut än någonsin.

Vad vill du rekommendera för unga spelare på väg in i senioridrott?
Att ta ett steg i taget och att ha tålamod. Det är klart att det är smickrande när lag högre upp i "näringskedjan" hör av sig. Vi har under säsongen haft spelare som tränat med lag hemmahörandes i serier högre upp i divisionerna och utvecklats när de fått träna med bättre spelare. Verkligen positivt och hållbart för alla. 
Jag är av åsikten att man först, dvs innan man gör en permanent övergång, ska vara bärande i sitt eget lag och få speltid innan man hoppar på nästa tåg. Det finns många exempel på killar som gått till lag högre upp i seriesystemet, fått åka buss till Karlstad, Umeå och Stockholm utan att få speltid - ledsnat och lagt av. Jag gillar det offensiva tänket men man måste ibland fundera ett steg längre och ta ett steg i taget.

Jag vill också rekommendera att inte glömma bort att ha kul. 
Har vi kul gör vi något oftare. Gör vi något oftare blir vi bättre, blir vi bättre är det roligare. 

Slutligen vill jag rikta ett tack till spelarna i truppen. Det har varit en jättekul och på många sätt fin säsong. 
Styrelsen gör ett stort jobb - tack! Ni som ställer upp kring våra matcher och publiken - det är en fin förening vi bygger tillsammans.

Erik leder JAS framåt
2019-04-03 12:44
Bjärreds JAS-lag kommer även nästa säsong ledas av erkänt duktiga tränaren Erik Hensfelt. Bjärreds IBK är mycket nöjda med att Erik fortsätter. I år missade vi slutspelet precis men nästa säsong siktar Bjärred, Erik och våra fantastiska juniorspelare mot Innebandyfesten. Juniorlaget kommer nästa år innehålla spelare födda 2001 och yngre och spela i Juniorallsvenskan samt i Herrjunior18. 
Seriespelet är slut för säsongen
2019-03-24 21:33
Den 24 Mars spelades de sista seriematcherna för säsongen. 

Bjärred har haft massor av lag igång i både seriespel och poolspel. Stort grattis till P06 som vann sin serie första året i seriespel. För lagen födda 2007 och yngre presenteras inget sammantaget resultat.

För lagen i seriespel gick det så här:

Herrar division 2:  4:e plats i en jämn serie
Herrar division 4:  2:a plats - kvalar till division 3
Juniorallsvenskan: 4:e plats, ser bra ut inför nästa år
Herrjunior 18: 3e plats, eller blir det 2:a ändå?
Pojkar 02: 5:e plats i P02 svår
Pojkar 03: 3:e plats i P03 svår
Pojkar 04: 2:a plats i P03 lätt
Pojkar 05: 9:e plats i P05 svår
Pojkar 06: 1:a plats i P06 lätt
Flickor 04/05: 4:e plats i F04/05 svår
Flickor 04/05: 6:e plats i F04/05 lätt
H4 till kval
2019-03-17 21:29
Bjärreds nystartade herrlag har under säsongen spelat i division 4. 16 matcher har de spelat och det har blivit 11 vinster och endast 3 förluster. Detta gör att laget slutar på andra plats och är klara för kval till division 3. Laget tränas av Max Lundmark som även spelar i laget. Truppen består av runt 20 spelare i åldern 20-25 år som alla spelat i Bjärreds IBK, och nu är tillbaka i klubben.

Under söndagen spelades sista seriematchen mot IBK Lund och laget behövde vinna för att vara helt säkra på kval och redan efter 27 sekunder gjorde firma Folkesson/Widenborg 1-0 till Bjärred och de fortsatta sen att leverera hela matchen. William Folkesson gjorde 5 poäng totalt vilket gör att han vann lagets interna poängliga. Laget ville bjuda publiken på ett trevligt avslut så runt 19.55 tog kapten Max och lyfte en långboll mot Felix Blom som sprang sig fri och rullade in bollen under Lunds målvakt, klockan stod då på 19.59. Snyggt avslut på serien, nu gör vi oss redo för kval. (se bild)

Kvalet kommer att spelas de första veckorna i April och i Bjärreds kvalgrupp ingår Malmö FBC och Willands från Kristianstad samt något lag till. Matchtider kommer inom kort. 
Nyheter från våra lag