Bjärreds IBK bjuder in alla gröna och blåa lag till Påskcupen i Bjärred
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen

Välkommen till Bjärreds IBK

Välkommen till Bjärreds IBKs hemsida. Vi bedriver innebandyspel för pojkar och flickor, från knatte till senior. Läs mer om vår verksamhet här på hemsidan.
Bjärredspelare till RIG
2019-02-22 17:21

Bjärreds IBK är stolta att meddela att en av våra unga spelare, Adam Strand, född 2003 antagits till RIG, Riksidrottsgymnasiet. RIG är Svenska Innebandyförbundets satsning på unga talangfulla spelare. Endast 8 herrspelare tas in varje år och Adam är första skåning på många år som antagits till denna prestigefulla skola i Umeå. Adam har spelat i Bjärred sedan knatteåren och vi önskar nu Adam lycka till med studierna i höst men först hoppas vi att han fortsätter att leverera i klubbens P02/03 och JAS-lag. 

Anmälan till spelarutveckling
2019-02-21 01:45
Spelare födda 2003 till 2006 kan nu anmäla sig till Skånes innebandyförbunds spelarutveckling. Anmälan skall vara gjord senast 8 mars. Anmäl och läs mer här.
Bjärreds IBK satsar på våra ledare
2019-01-28 17:34
Under våren gör Bjärreds IBK tillsammans med Skånes Innebandyförbund en omfattande satsning på ett stärkt ledarskap. Det innebär att vi i ännu högre grad framöver lägger resurser och fokus på att utveckla våra tränare, föreningsledare och domare. SIU i praktiken är en av de mer omfattande delsatsningarna i ett stärkt ledarskap. Första utbildningstillfället är torsdagen den 31 Januari i Bjärehovhallen och leds av Emil Risberg, fd utveckling och landslagschef på Svenska Innebandyförbundet.
Påskcupen 2019
2019-01-28 17:07

Förra året startade Bjärreds IBK Påskcupen, en turnering för våra yngre spelare där det händer nånting hela tiden. Turneringen är för alla som spelar på grön och blå nivå. Massor av innebandy så klart men också aktiviteter runt matcherna hela tiden. Runt 50 lag var här och alla ville komma tillbaka igen så nu kör vi igen, fast ännu mer innebandy, mer laser och musik och snabbare Speedshooting.


Under påsken 2019, 19 – 22 April, i Bjärehovs idrottshall i Bjärred, spelar vi turnering.

Kom med lämpligt antal spelare i varje lag, är ni fler spelare anmäler ni två lag. Detta för att alla spelare skall få ordentligt med utvecklande speltid. En turneringsgåva utlovas till samtliga spelare och ledarna får givetvis kaffe under dagen. Alla lag utlovas minst 3 matcher á  2x10 min.


Turneringen är sanktionerad av Skånes Innebandyförbund. Alla matcher döms av licensierade ungdomsdomare.


Mer info finns på www.påskcupen.se 

Bjärred krossade Lomma i JAS
2019-01-20 16:25
Att en liten kommun som Lomma har två lag (Bjärreds IBK och Lomma FBC) i Juniorallsvenskan är ganska unikt. Killarna är dessutom duktiga, båda lagen spelade tex U-SM slutspel förra året. Halva skånelaget P16 2018 kom från Lomma kommun, 5 från Bjärred och 4 från Lomma. Lagen har stött på varandra massvis med gånger och känner varandra väl, inte minst genom skolan. Trots det finns det en enorm prestige och kamp mellan lagen. För första gången nånsin skulle lagen lördagen den 19 Januari mötas i Juniorallsvenskan, i Slättängshallen i Lomma. Båda lagen ligger i mitten av tabellen, Bjärred ett snäpp över Lomma så det var upplagt för en jämn och spännande match. En period var matchen spännande, sen drog Bjärred iväg för mycket. Bjärred spelade kanske den finaste innebandyn som spelats i kommunen, det var ren propaganda och en av de bästa innebandymatcher undertecknad har sett ett lag genomföra. Hela Bjärredslaget levererade precis så bra innebandy som de drillats av coach Erik att göra. 

Nästa gång lagen möts i Bjärred i Mars lär Lomma komma tillbaka laddade till tänderna, för så förnedrade de blev på sin egen hemmaplan vill de knappast bli igen. Innebandyn har en fin framtid i kommunen.
/Rickard
Nyheter från våra lag