Bjärreds IBK bjuder in alla gröna och blåa lag till Påskcupen i Bjärred
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen

Välkommen till Bjärreds IBK

Välkommen till Bjärreds IBKs hemsida. Vi bedriver innebandyspel för pojkar och flickor, från knatte till senior. Läs mer om vår verksamhet här på hemsidan.
Bjärreds IBK satsar på våra ledare
2019-01-28 17:34
Under våren gör Bjärreds IBK tillsammans med Skånes Innebandyförbund en omfattande satsning på ett stärkt ledarskap. Det innebär att vi i ännu högre grad framöver lägger resurser och fokus på att utveckla våra tränare, föreningsledare och domare. SIU i praktiken är en av de mer omfattande delsatsningarna i ett stärkt ledarskap. Första utbildningstillfället är torsdagen den 31 Januari i Bjärehovhallen och leds av Emil Risberg, fd utveckling och landslagschef på Svenska Innebandyförbundet.
Påskcupen 2019
2019-01-28 17:07

Förra året startade Bjärreds IBK Påskcupen, en turnering för våra yngre spelare där det händer nånting hela tiden. Turneringen är för alla som spelar på grön och blå nivå. Massor av innebandy så klart men också aktiviteter runt matcherna hela tiden. Runt 50 lag var här och alla ville komma tillbaka igen så nu kör vi igen, fast ännu mer innebandy, mer laser och musik och snabbare Speedshooting.


Under påsken 2019, 19 – 22 April, i Bjärehovs idrottshall i Bjärred, spelar vi turnering.

Kom med lämpligt antal spelare i varje lag, är ni fler spelare anmäler ni två lag. Detta för att alla spelare skall få ordentligt med utvecklande speltid. En turneringsgåva utlovas till samtliga spelare och ledarna får givetvis kaffe under dagen. Alla lag utlovas minst 3 matcher á  2x10 min.


Turneringen är sanktionerad av Skånes Innebandyförbund. Alla matcher döms av licensierade ungdomsdomare.


Mer info finns på www.påskcupen.se 

Bjärred krossade Lomma i JAS
2019-01-20 16:25
Att en liten kommun som Lomma har två lag (Bjärreds IBK och Lomma FBC) i Juniorallsvenskan är ganska unikt. Killarna är dessutom duktiga, båda lagen spelade tex U-SM slutspel förra året. Halva skånelaget P16 2018 kom från Lomma kommun, 5 från Bjärred och 4 från Lomma. Lagen har stött på varandra massvis med gånger och känner varandra väl, inte minst genom skolan. Trots det finns det en enorm prestige och kamp mellan lagen. För första gången nånsin skulle lagen lördagen den 19 Januari mötas i Juniorallsvenskan, i Slättängshallen i Lomma. Båda lagen ligger i mitten av tabellen, Bjärred ett snäpp över Lomma så det var upplagt för en jämn och spännande match. En period var matchen spännande, sen drog Bjärred iväg för mycket. Bjärred spelade kanske den finaste innebandyn som spelats i kommunen, det var ren propaganda och en av de bästa innebandymatcher undertecknad har sett ett lag genomföra. Hela Bjärredslaget levererade precis så bra innebandy som de drillats av coach Erik att göra. 

Nästa gång lagen möts i Bjärred i Mars lär Lomma komma tillbaka laddade till tänderna, för så förnedrade de blev på sin egen hemmaplan vill de knappast bli igen. Innebandyn har en fin framtid i kommunen.
/Rickard
Träna straffar inför Gothia
2018-12-30 18:53
Snart börjar Gothia Cup. Dags att träna in den där straffen som alltid funkar. Kolla klippet för lite bra inspiration från senaste VM. 7 av 10 avslutar från sin forehandsida. De flesta gör en eller flera snabba dragningar, kolla alla och hitta din variant.
Referat: Bjärreds IBK H2 - IBS Svedala H2
Första gången mot Svedala
2018-12-26 15:58

Fler bilder (+4) >>
Årets nykomlingar i division 2, Svedala IBS gjorde sitt första besök i Bjärred. Svedala har varit nära ett antal gånger men ännu inte tagit sin första trepoängare. Bjärred har å sin sida bara förlorat en match i år, men har ofta haft svårt mot lag längre ner i tabellen.

Första perioden var nog det sömnigaste vi sett i Bjärehovhallen i år. Bjärred kom utan några ordinarie spelare men det förklarar inte det långsamma spelet. Bjärred hade mycket boll men Svedala spelade uppoffrande och trots ett massivt övertag i skott (17-4) så slutar perioden bara 3-2 till Bjärred.  Mål av Isak, Ola och Adam.

Om första perioden var sömnig så var andra ännu värre, i första blev det i alla fall några mål till Bjärred men i andra perioden gick laget ner sig totalt, och tappade inte bara spelövertaget utan även ledningen, där en något udda utvisning på Felix knappast hjälpte till. 3-4 inför sista perioden.

I periodpausen såg vi stora åskmoln som steg från Oskar, han var inte nöjd och det misstänker vi att spelarna fick höra, och tog på allvar. I sista perioden tog Bjärred tillbaka kommandot och spelade som de brukar och gjorde 4-0 i sista perioden. Svedala var trötta och kunde inte hänga med när Bjärred växlade upp, och segern för Bjärred var aldrig hotad. Isak, Ling och 2x Ludvig stod för målen.

Spelet har på slutet varit upp och ner för Bjärred, och en del skador finns i truppen så nu tar vi en välbehövlig vila till den 13 Januari då serieledaren Engelholm kommer på besök i Bjärred. Förra gången lagen möttes vann Bjärred i sudden, blir spännande och hur det går denna gången.


Nyheter från våra lag
P07, 13/02 07:31 
JAS/HJ18, 12/02 13:44 
Herr H2, 04/02 17:34 
F04/05, 04/02 16:48 
P02/P03, 03/02 22:59