Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen

Välkommen till Bjärreds IBK

Välkommen till Bjärreds IBKs hemsida. Vi bedriver innebandyspel för pojkar och flickor, från knatte till senior. Läs mer om vår verksamhet här på hemsidan.
Tight match mot FC Helsingborg
2018-11-14 17:00
FC Helsingborg kom till Bjärred med ett snabbt ungt lag men i början var det Bjärred som tog tag i matchen. Läs referatet och se alla bilder från matchen på Herrlagets sida. 
Nya tränare i Bjärreds IBK
2018-11-13 21:15

Bjärreds IBK är väldigt glada för våra nya tränare. Inte nog med att de är från Bjärred, tränar lag i Bjärreds IBK och tidigare varit spelare, de är dessutom bröder. Låt oss presentera Max Lundmark, tränare och spelare i vårt division 4 lag, och Kasper Lundmark, tränare för vårt P02/03 lag och spelare i vårt H4 lag.

 

Ni har varit i klubben länge, hur började det?

Max: Var med från början i den, enligt oss själva, gyllene 93-generationen. Jag tror b.la. att vi var första lag att representera klubben i ett SM-slutspel. Tyvärr blev det sorti direkt uppe i Falun men topp 8 i Sverige var inte fy skam för lilla Bjärred. 

Kasper: Jag började spela innebandy vid sex års ålder och har sedan dess gjort allt möjligt inom klubben. Jag spelat på både junior och seniornivå, varit domare, sargvakt och nu även tränare på ungdomssidan. 

 

Hur använder ni att ni både är och har varit spelare och nu ledare?

Kasper:  Jag hoppas att mina erfarenheter inom BIBKs ungdomsverksamhet hjälper mig att relatera till spelarna. Det känns som jag kan hjälpa killarna att förberedda sig inför högre nivåer istället för att hela tiden fokusera på att vara bäst för stunden. Jag använder mig självfallet av övningar, kombinationer och taktiska strukturer som jag själv har spelat med, men det viktigaste i mitt tycke är att förmedla det jag har lärt mig från mina år på planen. 

Max: Som ledare och spelare samtidigt blir det alltid lite tuffare att ge instruktioner till andra efter att man själv bjudit motståndarna på en "indianare" men som tur är har laget hittills varit ett självspelande piano. 

 

 

Vad är era styrkor som spelare och ledare?

Max: I H4 tror vi mycket på att delegera ansvar så det får bli mitt svar. Angående styrkor som spelare kan jag inget annat än att referera till 2-0 målet i vår senaste match mot Västra Ingelstad. De som var där vet.   

Kasper: Som spelare var jag en ganska offensiv back med ett hårt skott (när de inte gick över) och bra spelsinne.

Som ledare är jag ingen briljant taktiker, men jag lyckas motivera spelare att vilja "go the extra mile". Detta kan leda till att man käkar det där extra skottet, att man tar den där extra löpningen, eller att man helt enkelt orkar lite till. 

 

Vad tycker du att klubben skall göra för att få in fler unga spelare som ledare?

 

Jag tror att man borde skapa en förståelse för hur givande det är att vara ledare. Man lär sig nya saker för varje gång. Det är även viktigt att t.ex. Stenis som fortfarande spelar i A-laget intresserar sig för ungdomsverksamheten, jag tror att det kan bidra till en positiv trend hos de yngre. 

 

Vad är era mål med H4 laget i år?

Max: Efter denna inledning kan man inte svara annat än att vi siktar på att behålla nollan i förlustkolumnen. Men som lagets ålderman Martin Frigge skulle sagt: "En match i taget".  

Kasper: I somras var tanken att man skulle ha kul med grabbarna och kanske springa av sig några kilon. Men efter en säsongsinledning som bara kan beskrivas som fantastisk, så är självklart målet att vinna. 

 

Ni toppar serien nu, blir det division 3 nästa år, eller vem kan hota er?

 

Om Coach bara kan hålla rätt på när vi möter gulklädda lag och förbereda bortatröjor så ska vi nog kunna undvika WO och då ska inget kunna stoppa oss.   

 

Till sist, hur är det att spela ihop och dessutom med storebror Max som ledare?

Kasper: Det är inte helt ovant då han var coach under stora delar av min juniorkarriär. Han sköter sig väldigt bra och överraskande nog så var hans taktiska kunskaper inte helt utdaterade. Det ska dock nämnas att fyra segrar kanske har stigit honom åt huvudet, det är ofta snack om hur PP-målet var en tränarbedrift. Som konsekvens av detta finns det nu en intern regel vid matbordet, man inte frågar Max om kassen mot Västra Ingelstad :) 

Max: Jag har tyvärr fått inse att jag inte längre kan mäta mig med brorsan på planen men varje gång han gör något bra får han självklart höra att det är jag som lärt honom allt han kan. Det gör det enklare.  Och minnet av målet mot V Ingelstad…

 

 

 

 

 

2018-11-09 16:07
 
Finbesök. SSL lag möter Bjärred i DM
2018-10-13 14:41
Måndagen den 22 Oktober, kl 19,30 spelas nästa omgång i Skånemästerskapet för Herrar. Bjärreds IBK har lottats mot Höllviken IBF, Skånes bästa innebandylag som normalt möter lag som Falun, Storvreta och Dalen. Vi hoppas alla medlemmar tar chansen och ser lite högklassig innebandy i Bjärehovhallen. Skall Bjärred skrälla och slå ut topplaget från Höllviken?

Massor av matcher i helgen
2018-10-12 20:05
Massor av matcher hemma och på bortaplan. Ni vet väl att alla matcher ligger i kalendern, antingen på klubbnivå eller för varje lag.

Fredag 12 Oktober Bitmap
Herr H2 » IBK Höllviken H2 borta, Halörhallen (Herrar Div 2 Skåne)
   
Lördag 13 Oktober P10 » Poolspel Pojkar C Sydvästra borta, Pilbäckshallen, Tygelsjö 
  P07 » Poolspel Pojkar B Södra borta, Västra Ingelstads sporthall (Vellinge) 
  P06 » Malmö FBC P06 borta, Kirsebergs Sporthall (Pantamera Pojkar E (P06) Västra) 
  Bitmap
JAS/HJ18 » IBK Lund/IBK Lund Elit hemma, Bjärehovshallen (Pantamera Herrjunior 18 (P00)) 
  F04/05 » Malmö FBC F04-1 borta, Kirsebergs Sporthall (Pantamera Flickor CD (F04/05) Svår Södra) 
  P04 » FC Helsingborg P03-2 hemma, Bjärehovshallen (Pantamera Pojkar B (P03) Lätt Norra)
  P02/P03 » IBK Lund P03 Victoria hemma, Bjärehovshallen (Pantamera Pojkar B (P03) Svår) 
  P08 » Poolspel Pojkar C Västra borta, Generisk bortaplan
  P10 » Poolspel Pojkar B Västra hemma, Bjärehovhallen 
Söndag 14 Oktober Bitmap
 
  JAS/HJ18 » IBK Höllviken hemma, Bjärehovshallen (Juniorallsvenskan K Herr) 
  P05 » Malmhaug IBF P05 borta, Kulladals Sporthall (Pantamera Pojkar D (P05) Svår)
  Herr H4 » IBS Svedala H4 hemma, Bjärehovshallen (Herrar Div 4 Södra Skåne)
  P02/P03 » Palmstaden IK P02 hemma, Bjärehovshallen (Pantamera Pojkar A (P02) Svår)
Nyheter från våra lag
Herr H2, 14/11 15:17 
P09, 11/11 10:54 
JAS/HJ18, 29/10 13:50 
Herr H2, 26/10 18:37 
JAS/HJ18, 25/10 12:42