Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen

Välkommen till Bjärreds IBK

Välkommen till Bjärreds IBKs hemsida. Vi bedriver innebandyspel för pojkar och flickor, från knatte till senior. Läs mer om vår verksamhet här på hemsidan.
Uppdaterat: Förändringar i BIBK verksamhet under perioden 17 Nov till 13 Decemember
2020-10-28 19:02

Tisdagen den 17/11, meddelade Folkhälsomyndigheten, i samråd med Länsstyrelsen i Skåne och smittskyddsläkaren i Region Skåne, att förlänga de skärpta allmänna råden i Skåne län till och med 13 december.

 

Följande gäller därmed från den 17 november till och med 13 december:


 • Alla matcher för P07/08 resp F06/08 och äldre skjuts upp men ska förhoppningsvis kunna spelas senare.
 • Alla matcher för P08/09 resp F09/10 och yngre ställs in men dessa matcher kommer sannolikt inte att spelas senare.
 • Alla spelare som är födda 2004 eller tidigare ska pausa all innebandyträning.
 • Alla spelare som är födda 2005 eller senare kan fortsätta träna innebandy.
 • Under dessa veckor ska vi försöka flytta över alla tränande lag till Bjärehovhallen där det finns bättre möjligheter till avstånd. Det nya tillfälliga träningsschemat fortsätter att gälla till den 13 December.
Vi hoppas förstås att dessa åtgärder får effekt och att vi snart kan komma igång igen med vår innebandyverksamhet. När vi har mer information kommer vi att publicera den här på hemsidan, men även skicka ut till alla ledare.
Vi uppmanar alla spelare som nu får pausa innebandyn att hålla igång med egenträning, helst utomhus eller hemma. Samla innebandykompisarna utomhus och spring en runda i den härliga höstsolen. Men, tänk på att hålla avstånd till varandra. 
Det finns också massor med youtube-klipp som man kan inspireras av för att träna hemma. 
Följ myndigheternas råd och undvik alla onödiga sociala kontakter.

Håll ut och håll igång!
/Styrelsen BIBK

Från Skånes Innebandyförbund

Skånes Innebandyförbund har sedan beskedet kom fört en dialog med Svenska Innebandyförbundet, RF-SISU Skåne och de andra idrottsförbunden i lagidrotterna hur beslutet ska tolkas ur ett idrottspecifikt perspektiv, samt vilka konsekvenser beslutet får på den skånska innebandyn och vilka åtgärder som därmed bör vidtas av oss på Skånes Innebandyförbund samt av skånska föreningar. 

Följande gäller från och med idag 28 oktober till och med 13 December:

 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 28 oktober-13 December på distriktsnivå, dvs röd nivå, HJ18, D1, D2, D3, H2, H3, H4 och Herrar utveckling skjuts upp. 
  Gällande matcher arrangerade av Svenska Innebandyförbundet, d v s Juniorallsvenskan, H1, Allsvenskan Dam och Herr samt SSL dam och herr, tas besluten av SIBF. 
 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 28 oktober-13 December på grön och blå nivå ställs in. 
 • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta.
  Alla deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymtom. Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning. Skånes Innebandyförbund uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.
 • Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas. 
  Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre. 
 • Skånes Innebandyförbund avråder skånska lag från att delta på cuper/arrangemang utanför Skåne.

Det är viktigt att vi tillsammans inom skånsk innebandy gör vårt bästa för att minska smittspridningen framöver. Vi förstår att ovanstående punkter påverkar er verksamhet på många sätt och hoppas att vi snart kan se en ljusning i smittspridningen. 

Ovan punkter är skrivna utifrån den information vi har i skrivande stund. Vi vet att det kan komma tillägg och förändringar, ibland med mycket kort varsel, framöver och vi kommer fortsatt hålla er informerade då ny information kommer. ”

Matcher vecka 43
2020-10-21 16:16

Tänk på att det är begränsningar på 50 personer på både hemma och bortamatcher. På bortamatcher är det oftast bara laget och chaufförer som blir insläppta, kolla med respektive lag. De flesta klubbar försöker sända matcher live.

Matcher under hösten
2020-09-24 16:45
Nu börjar seriematcherna spelas, både hemma i Bjärred och i hallar runt om Skåne. Rekommendationerna som gäller kopplade till Covid-19 är att släppa in max 50 personer i publiken. För Bjärreds IBK betyder detta att vi tar ansvar i Bjärehovhallen och håller avstånd och inte släpper in fler än de 50 som gränsen sätter. Vi rekommenderar de lag som besöker oss att komma med minsta möjliga antal besökare, men vi kommer att släppa i de föräldrar som kört hit sina barn. Vi ber även lagen i Bjärred göra detsamma vid sina bortamatcher.

För att se till att så många som möjligt ändå kommer att kunna se våra matcher så kommer vi att livesända så många matcher som möjligt i Innebandyappen. 
Bjärreds IBK söker en ny klubbsamordnare/kanslist
2020-09-24 14:59

Vår kanslist Ulla går i pension och vi söker därför en ersättare som kan utveckla tjänsten vidare.

Tjänsten är på deltid ca 10 tim i veckan och vi tror att tjänsten hade passat en äldre spelare som kanske läser på universitetet. Men tjänsten hade även passat annan person med administrativ vana.

Vi söker en initiativrik person som kan hålla en hög servicegrad, har god administrativ förmåga och kan arbeta självständigt, utåtriktat och flexibelt på ett strukturerat sätt. Personen vi söker har också goda kunskaper i Office-paketet och kan uttrycka sig väl i både tal och skrift.
Det är ett plus om sökanden har kännedom om sport eller innebandy och dess förutsättningar.

Din roll
Tillsammans med styrelsen är du föreningens ansikte utåt när det gäller kontakt med medlemmar, kommunen eller andra föreningar.

Du har ansvar att

·         Sköta löpande fakturering och betalningar.

·         Kontakt med ledare och tränare runt praktiska göromål, bokning av hallar, nycklar, utrustning och kiosk.

·         Kontaktperson för Skånes innebandyförbund när det gäller administrativa uppgifter

·         Ansvarig för klubbens system Sportadmin och IBIS

·         Beroende på person finns fler arbetsuppgifter som kan tillkomma, som exempel utveckling av turneringar, klubbens sociala medier, materialansvarig med mera.

Tjänsten sköts en kväll i veckan från klubbens kansli, övrig tid kan tjänsten skötas via telefon och dator från annan plats.

Meriterande
god kännedom om Innebandy

god kännedom om Idrott Online/IBIS/SISU/Sportadmin
erfarenhet av digitala kommunikationsverktyg
erfarenhet av självständigt arbete.

Ansökan med CV och ett kort personligt brev skickas till kansli.bibk@gmail.com

Klubbkläderna trillar in
2020-09-12 10:07
Många har beställt nya klubbkläder på vår webshop eller direkt på vår klubbdag. Mycket har kommit till Bjärred men ännu saknar vi vissa delar. Innebandyesset har bråda dagar med alla klubbar som beställer nya klubbor, overaller och skor så de jobbar så fort de kan. När vi får in era saker får ni besked via SMS och sen kan ni hämta era produkter på kansliet.

Nyheter från våra lag