SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen

Välkommen till Bjärreds IBK

Välkommen till Bjärreds IBKs hemsida. Vi bedriver innebandyspel för pojkar och flickor, från knatte till senior. Läs mer om vår verksamhet här på hemsidan.
Sportslovresande pausar träningar vecka 9
2021-02-23 17:09
Med hänsyn till de rekommendationer som Smittskydd Skåne har gett till skolor så har styrelsen för Bjärreds IBK beslutat att alla spelare och ledare som under vecka 8 rest utanför Skåne, utomlands eller i Sverige, hoppar över träningarna med sina lag vecka 9. Vi ser dock att de tränare och spelare som inte rest och varit hemma kan genomföra sina ordinarie träningar. 

Detta gör vi så klart för att minska risken för smittspridning inom lagen. Från måndag vecka 10 är alla spelare och tränare välkomna tillbaka igen såvida man är helt symptomfri.

Vi hoppas alla har förståelse för detta beslut och att man hanterar detta i alla klubbens lag. 
Uppdaterade råd till lag i Bjärreds IBK - fler lag kan träna inne
2021-02-06 12:29

Regeringen och Folkhälsomyndigheten uppmanade den 4 Februari kommunerna att förlänga stängningen av bland annat idrottshallar till och med den 21 februari. Dock med undantag för träning för barn och unga födda 2002 eller senare. Lomma kommun har  beslutat att följa denna rekommendation genom att öppna upp idrottshallar från 8 Februari för föreningar som driver verksamhet för barn födda 2002 och senare, och som följer de allmänna råd från FHM som gäller i hela landet.


Inomhusträning för spelare födda 2001 och äldre
Svenska Innebandyförbundet och FHM avråder i nuläget från inomhusträning tillsvidare. Dessa innebär att de båda herrlagen (H2, H3)  i klubben fortfarande måste träna utomhus


Inomhusträning för spelare födda 2002 och yngre
Träning är tillåten om den bedrivs ansvarsfullt. Folkhälsomyndighetens allmänna råd, riktlinjer och rekommendationer ska följas. SIBF gör i nuläget bedömningen att matcher mot andra lag ej ska genomföras tillsvidare. Detta betyder att F04/05, F06/08, F09/10, F11/12, PF13, HJ/JAS, P06, P07/08, P08/09, P10, P11, P12 kan fortsätta eller starta sina träningar i veckan som börjar med 8 Februari. Schema är utskickat till alla tränare och uppdaterat här kom hemsidan. Respektive tränare kommunicerar detaljer med sina lag.


Utomhusträning
Svenska Innebandyförbundet gör bedömningen att utomhusträning för alla åldrar är möjlig om Folkhälsomyndighetens allmänna råd följs.

Folhälsomyndighetens allmänna råd.

1.    hålla avstånd till varandra

2.    inte dela utrustning med varandra

3.    när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus

4.    undvika gemensamma omklädningsrum

5.    resa till och från aktiviteten individuellt

6.    utföra aktiviteten i mindre grupper.

 


 

BJÄRREDS IBK GÖR EN STORVÄRVNING.
2021-02-02 10:29
Alla matcher är stoppade och endast våra yngre lag får träna, då passar Bjärreds IBK på att göra en värvning till klubbens organisation. Mikael Larsson tar from den 1 Februari över kansliet. Micke kommer med mycket erfarenhet klubben kommer att ha nytta av. Förutom att han redan är hedersmedlem i klubben har han en bakgrund som tränare, styrelsemedlem och admin i Bjärreds IBK. Micke har även varit involverad i en rosa SSL klubb i vår närhet och har en bred kunskap om innebandy i Skåne.
Vi är väldigt glada över att Micke kommer tillbaka till klubben och till en början tar hand om kansliet och på sikt hjälper oss att utveckla klubbens verksamhet. Ni når Mikael enklast på klubbens mail eller telefon.
Vinterträning
2021-01-13 21:56

Corona viruset håller Skåne i ett fast grepp och vi ser ingen nertrappning av smittspridningen. Alla idrottshallar är stängda tom 24 Januari vilket gör att träning inomhus inte är ett alternativ.

I detta läge är innebandymatcher inte viktiga men den allmänna hälsan och en social gemenskap är bra för alla. Klubben rekommenderar därför uteträning enligt de råd som kommit från Folkhälsomyndigheten, Region Skåne och Innebandyförbundet. 


Följande gäller för uteträning för alla lag:

•       hålla avstånd till varandra, ingen fysisk kontakt vid träning

•       inte dela utrustning med varandra.

•       undvika gemensamma omklädningsrum

•       resa till och från aktiviteten individuellt

•       utföra aktiviteten i mindre grupper, max 8 spelare per pass


Även om vi inte kan spela innebandy så är det positivt med rörelse. Tränarna från våra olika lag kommer att titta på vilken form av uteträning som är bäst för respektive lag, och därefter kalla spelare till träning. Olika familjer och individer behandlar smittspridningen olika, BIBK utgår ifrån de principer som kommit från myndigheterna men självklart är det fritt för spelare och ledare att avstå från träning.

Myndigheterna har satt upp nuvarande principer till den 24 Januari, skulle det förändras får vi hantera detta och göra anpassningar men vi räknar med uteträning en tid framöver.


 Styrelsen Bjärreds IBK

Gott nytt år önskar Bjärreds IBK
2020-12-31 17:25

2020 är äntligen slut och vi hoppas att 2021 skall bli ett bättre innebandyår. I våras kunde vi inte avsluta våra serier, tråkigast var det kanske för JAS som inte fick köra sitt slutspel och sen splittrades laget.

Under året som gått har det trots allt hänt en del positiva saker i klubben även om innebandyn gått på sparlåga. I våras blev många av våra duktiga juniorer kontaktade av andra klubbar och vissa tog chansen att gå vidare till en klubb högre upp i seriesystemet medan majoriteten spelar vidare i klubbens två herrlag. Vårt juniorlag fylldes på med yngre spelare och fick en ny tränare i Pontus Kozan.  Ny tränare fick även vårt äldsta flicklag F04/05 där Emma Pedersen gått in som tränare och skall ta laget vidare till att på sikt bli klubbens damlag.

För de yngsta startade vi upp ett nytt lag för pojkar och flickor födda 2013, så nu har klubben spelare från 7 års ålder upp till 38 i våra 14 olika lag. Det är lika roligt varje år att se våra yngsta spelare och föräldrar starta upp något som förhoppningsvis kommer att påverka både spelarna och ledarna i många år framöver. Klubbens förhoppning är att så många som möjligt skall kunna spela innebandy så länge som möjligt och nu har vi en bra grund med barn, ungdom, junior och seniorlag.

Styrelsens arbete i år har handlat mycket om Corona men även om att se till att barnkonventionen är en viktig del i klubbens policy och verksamhet. Några styrelsemedlemmar har lämnat men Anna, Heidi och Christian har redan kommit in och bidrar på ett bra sätt till att leda verksamheten framåt.

Många ledare har passat på att utbilda sig under året för att stå rustade med nya kunskaper och idéer när vi kan sätta igång verksamheten igen. Klubben är inte beroende av biljettintäkter men visst har intäkterna varit mindre i år, men det har även våra utgifter,  så klubben står tillsammans med våra fantastiska sponsorer väl rustad för att sätta full fart igen så fort detta är smittsäkert möjligt.

Innebandyförbundet planerar för att starta igång träningar och matcher när detta är möjligt, vi i Bjärreds Innebandyklubb avvaktar de instruktioner vi får från myndigheterna och informerar er efterhand. Nu önskar vi alla spelare, ledare och era familjer ett riktigt Gott Nytt år så hoppas vi att vi alla ses i hallen snart igen.

Nyheter från våra lag