Aktivitetsinfo: Hemmamatch i Flickor B-serien mot Åstorp/Kvidinge.

Svara på kallelsen snarast så att vi kan kalla in fler spelsugna om någon inte kan.

Ta ut örhängen och sätt upp långt hår.

Matchen startar kl 19:40 och tar ca en timme.
Åstorp/Kvidinge F06 hemma
2022-02-12 10:57

Fredagkvällen den 11 februari. Kvällen då vi hämtade upp underläge 0-4 och 5-6 och vann en poäng mot serieledarna i Flickor B inför en nästan fullsatt hemmaläktare.

Returmöte mot Åstorp som vi spelade seriepremiär mot i höstas. Då blev det en rätt klar förlust med 7-2. Åstorp är dessutom serieledare i kraft av fler spelade matcher i en haltande tabell, så vi visste att det skulle bli väldigt tufft. Vi hade ändå med oss att vi vann sista perioden vid senaste mötet och kände att om vi bara spelar så bra som vi kan så kan vi ge dem en match. Innan funderade vi tränare på hur vi skulle lägga upp taktiken. Backa hem eller spela som vanligt? Efter lite dividerande kom vi fram till att vi kör vårt eget spel och pressar högt. Vi vill inte ge dem utrymme att rulla boll och hellre spela vårt eget spel än anpassa oss efter motståndet. Det är dessutom roligare att gå för det än att fega ;-)

Det blev ingen vidare start på matchen. Redan efter 45 sekunder tar Åstorp ledningen och sedan gör de ytterligare två mål. Vi gör några små misstag och Åstorp straffar oss direkt. Vi pressar högt ändå och det gör att vi lyckas skapa många bra chanser, men tyvärr får vi inte bollen i mål. Vi får även ett power play i slutet på perioden men vi får inte riktigt till något. Det blir inget mål för vår del och 0-3 efter första.

Inför andra snackar vi om att vi måste fortsätta pressa aggressivt och hemåt måste vi vara noga med att hålla oss på rätt sida och inte tappa markering på egen planhalva. Vi ligger under men vi har också skapat en del framåt och kan vi fortsätta jobba hårt så kommer målen. Tyvärr gör Å/K ett tidigt mål och vi har nu underläge 0-4. Hade varit tungt för de flesta lag, speciellt mot ett så bra motstånd. Vi ger inte upp utan fortsätter jobba och får relativt snabbt in en reducering på ett direktskott av Linnea efter snygg pass från Victoria. Det går att göra mål! Vi får energi, fortsätter mata på och skapar chanser vilket resulterar i ytterligare en reducering när Amanda snor åt sig bollen och trycker in den bakom målvakten. 2-4 på tavlan och vi känner att vi har medgång i matchen. Vi spelar bättre i försvarsspelet och andra halvan av andra perioden spelar vi riktigt bra. Åstorps målvakt är dock grym. Skott med klar sikt är ”plockgodis”. Det krävs riktigt vassa chanser för att kunna näta. Samtidigt känns det som Åstorp-spelarna blir konfunderade och frustrerade och de åker på ytterligare en utvisning för hårt spel. Tyvärr kan vi inte utnyttja den, men vi vinner perioden med 2-1 och det står 2-4 inför sista.

I tredje gör vi en tidig reducering. Vår höga press gör att Ellen Löfgren kan bryta ett uppspel och spela fram till Amanda som gör 3-4. Vi har nästan hämtat upp underläget och stämningen i hallen börjar bli riktigt hög. Tack vare lättade restriktoner är det nästan fullt på hemmaläktaren. Stationen 2.0 har dessutom gått ut på sociala medier och berättat att det är match, så förutom föräldrar har vi massor av kompisar som hejar på oss. Åstorp replikerar dock omgående och utökar återigen ledningen till 3-5. Tufft, men det är långt kvar. Tjejerna fortsätter jobba stenhårt och vi ger snabbt svar på tal genom en reducering till 4-5 av Linn. En stund senare får vi ett frislag en bit in på offensiv planhalva. Med mycket trafik framför mål lägger Ellen Hedin bollen mot mål. Målvakten ser inget och det blir en perfekt lobb rätt in i bortre krysset! Vi har hämtat upp underläge 0-4 och kvitterat till 5-5. Stämningen är elektrisk. Vi har dock problem att hålla koll på några av Åstorps bästa spelare så en av dem får ett friläge, men Anna, som gör en grym match idag i målet, räddar. Kanske kan vi reda ut detta? Strax därefter får Å/K ett frislag framför vårt mål. De skjuter, det blir trassligt och de får ett riktigt skitmål istället. Med bara drygt 3 minuter kvar är vi åter i underläge, 5-6. Riktigt tungt och för många lag hade det nog varit ”ridå”. Som tur är har vi tjejer som tänker annorlunda. Vi får åter ett frislag från backposition och denna gången är det Josse som lyckas kvittera på ett skott tack vare mycket trafik framför mål som skymmer målvakten. Sista minuten håller vi ihop det och lyckan är total när slutsignalen går. Vi firar en vunnen poäng som en seger medan Åstorp deppar.

Detta blir en av säsongen mest minnesvärda matcher. Återigen spelar vi ett riktigt fint anfallsspel där vi kommer upp på flera bra omställningar och tack vare hög press stressar motståndarna till misstag som ger oss bra målchanser. Två mål från backposition och bud på ännu mer då vi hade flera backskott. Bakåt spelade vi bra men vi kan bli bättre på att hjälpa vandra på egen planhalva. Samtidigt är det inte lätt att försvara sig mot ett så bra lag. Man ska ha i åtanke att Åstorp hade en majoritet 06:or i laget varav några spelat med deras JAS-lag. Men, framförallt har vi visat att det är inte över förrän slutsignalen går. Om vi kämpar, ger järnet och spelar så bra som vi kan; då kan vi vinna mot alla lag i serien. Grattis till en riktigt skön och välförtjänt poäng!